Bäst i test induktionsvärmare. Vilken är bästa valet?

bäst i test induktionsvärmare 3
2.7
(11)

Söker du en proffesionell induktionsvärmare men är osäker på vilken du ska välja? Då har du hittat rätt, en induktionsvärmare kan värma upp metaller till mycket höga temperaturer, runt 600 grader och väldigt snabbt. Utmärkt vid till exempel demontering av bultar, riktning och böjning. bäst i test induktionsvärmare

Vi tagit fram en lista med de populäraste induktionsvärmarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på induktionsvärmare och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

bäst i test induktionsvärmare
Rimac Inductor 1,5
bäst i test induktionsvärmare
Gys Powerduction 37 LG
bäst i test induktionsvärmare
Rimac 384500

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Rimac Inductor 1,5 – Bäst i test

bäst i test induktionsvärmare

RIMAC Inductor 1,5 är en relativt liten och portabel induktionsvärmare på 230V för lossning av bult, mutter och liknande vid reparations- och underhållsarbeten.

Enkel att både ta med och förvara samt komma åt vid annars svåråtkomliga ställen tack vare sin mindre storlek. Här får du möjlighet att arbeta nära kablar, rör eller andra källor som är känsliga mot värme och möjliggör att du kan arbeta med svåråtkomliga delar för att värma upp och få jobbet gjort snabbt och smidigt. Utmärkt för alla sorters metall, uppvärmningen samt nedkyldningen är aningen sämre jämfört med andra betydligt dyrare modeller, men med tanke på priset tycker vi det är okej. Arbetar du med mindre jobb och behöver bära med dig induktionsvärmaren för att ta bort limmade fönster, vindrutor, plastdelar, klistermärken, bultar, lager eller kugghjul i korta perioder tycker vi det här är rätt induktionsvärmare för dig, utan att på något vis ruinera plånboken.

Fördelar:

 • Liten & behändig
 • Väldigt prisvärd
 • Kommer med flera tillbehör

Nackdelar:

 • Ej vattenkyld
 • Lite längre uppvärmningstid

2. Gys Powerduction 37 LG – Mest prisvärd

bäst i test induktionsvärmare

GYS Powerduction 37 LG är en proffesionell portabel induktionsvärmare med en värmeeffekt på 3,7 kW.

Powerduction ger omedelbar och kraftfull värme för lösning eller uppvärmning av stål eller aluminium. Den är mycket användbar till exempel när det gäller att lossa styrkopplingar, lossa bultar som fastnat, lossa styrningens kulkopplingar utan att skada bälgen eller att lossa axeldrivdon som fastnat i navet. Powerduction 37 LG används också för att avlägsna avgasrör på bilar eller lastbilar, och avlägsnar stål eller aluminium som monterats med lim. Den är med andra ord mycket användbar för mekaniker och servicepersonal. Powerduction är lätt och bärbar och kan värma upp i flera minuter utan avbrott tack vare vattenkylningssystemet.

Fördelar:

 • Hög värmeffekt som justeras i steg på 250 W
 • Omedelbar uppvärmning
 • Vattenkyld

Nackdelar:

 • Lite otymplig, 15kg och endast 2m induktionskabel

3. Rimac 384500 – Bästa budgetval

bäst i test induktionsvärmare

RIMAC 384500 är en portabel induktionsvärmare på 4,5 kW med integrerad vattenkylning för högsta nyttjandegrad.

Värmer snabbt och effektivt bult, mutter och liknande vid reparations- och underhållsarbeten. RIMAC 384500 har en arbetsfrekvens på 18-60 kHz (auto) och 230V (1-fas) i spänning. Maskinen lämpar sig även för olika typer av produktion då mjukvaran ger möjlighet till olika programinställningar. Försedd med digital display som visar upp till 10 parametrar samt nätkabel på 3 m och 2 m induktionskabel. Induktionsvärmarens är vattenkyld och kommer med timer- och effektinställingar. Allt som allt, tror vi alltså den här maskinen kommer vara mer än tillräcklig för till och med industriella anpassningar och långa arbetspass. Den kostar lite extra, men det är det också värt om den används ofta och i stor uträckning.

Fördelar:

 • Extremt hög värmeeffekt
 • Justerbar effekt
 • Vattenkyld
 • Går att ställa in att köra i program

Nackdelar:

 • Ej lika portabel som ovanstående
 • Stor investering


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en induktionsvärmare kan vara besvärligt när man inte känner till marknaden. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver den? Vilken typ av tillämpningar? Är det industri eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test induktionsvärmare

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Induktionsvärmare idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test induktionsvärmare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.7 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *