Hur möblerar man ett kontor på bästa sätt?

möblera kontor
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med AZ Design.

Hur du väljer att möblera och dekorera ditt kontorsutrymme påverkar både personal och kunder så det bör aldrig tas lätt på. Helst behöver ditt kontorsutrymme presentera en bild av förtroende, professionalism och framför allt en bekväm arbetsmiljö. Att göra ett gott intryck för kunderna är en av de viktigaste anledningarna till att inreda ditt kontorsutrymme ordentligt.

Tänk dig in i personalens och dina kunders skor.

Ta en stund och försök se hur ditt kontor ser ut för andra människor och bilda dig en uppfattning om exakt hur ditt kontorsutrymme kan hjälpa eller hindra ditt företag. Det som från en första anblick kan se ut som ett presentabelt arbetsområde kan faktiskt vara en potentiell affärsbrytare för vissa kunder, eller alternativt kan hjälpa dig i dina affärsdrömmar. Inte bara behöver du ta hänsyn till hur ditt faktiska kontor ser ut utan du måste också överväga hur själva byggnaden representerar ditt företag – Att ha ett modernt, väl utformat kontor i en nedsliten byggnad kan till exempel vara avskräckande och skadligt i det långa loppet.

hur inreder man ett kontor
Inreda kontor

Planera mer än nödvändigt..

När du planerar ditt kontorsutrymme lönar sig extra planering. Utsidan ska vara presentabel, ren och göra ett bara första intryck från det ögonblick som en kund kommer dit. Inuti måste det vara effektivt och ha en välkomnande och affärsmässig känsla. Små saker som färg och växter kan dramatiskt lysa upp och förändra ett rum både för att göra positiva förändringar och lägga till personlighet. Välj färgschemat för ditt kontor noggrant eftersom det kan projicera den känsla som du vill avspegla..

Okej så att du har färgen rätt men nu måste du fundera länge över möblerna på ditt kontor. Det måste inte bara vara bekvämt för dig och din personal samt förhindra problem som ögonbelastning och ryggsmärta – det måste också se professionellt ut, klara av daglig användning och behålla det väsentliga intrycket för dina kunder. Kontorsmöbler är inte billigt men att investera i kvalitativa möbler lönar sig. Om du anser att ditt företag är unikt måste ditt kontor visa det. Och genom att beställa anpassade möbler för ditt kontor kan du integrera den känslan och visa upp din företagsidentitet. Ta en titt på exempelvis kontorsmöbler från azdesign.

Har du stora ytor och många arbetsplatser? Ta då en kik på golvskärmar till skrivbord. Golvskärmar ger dina anställda mer integritet och minskar ljudnivån avsevärt. Dessutom kommer en enda stor kontorsyta utan avdelningar ge fel intryck för kunderna och generellt se stökigt ut. Avskärmningar hjälper till att behålla det professionella utseendet och se till att ditt kontor är organiserat. Se även till att du har ett område som kan användas för privata möten.

Belysning och tillbehör

Belysning är extremt viktigt och underskattad på alla kontor eftersom det gör att du kan arbeta bra och också skapa den atmosfär som krävs för att inspirera kunder och personal. Balansen mellan att vara för ”institutionell” är ganska svår så överväg att ta hjälp. Du vill att ditt kontorsutrymme ska vara väl upplyst men inte för starkt. Att lägga till några tillbehör kan hjälpa till att hitta en professionell känsla utan att vara alltför personlig. En fin målning eller ett konstverk, några växter eller en väldesignad företagslogo som placeras väl kan göra ett tråkigt kontorsutrymme till ett intressant och levande kontorsutrymme.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om att inreda kontor. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *