Bäst i test Frånluftsvärmepump. Vilken är bästa valet?

bäst i test frånluftsvärmepump
3.2
(23)

Med en frånluftsvärmepump tar du till vara på all befintlig värme i hushållet. Fast det finns många modeller att välja mellan. Följ med oss så väljer vi rätt tillsammans! bäst i test frånluftsvärmepump

Vad som är unikt med frånluftsvärmepumpar är att de helt enkelt fångar upp den värme som annars skulle ha transporteras bort av ventilation, luftdrag, kondens och så vidare. Det gör att man får en unik chans att sänka sina värmekostnader och samtidigt säkerställa god tillgång på värme. Men vad är det egentligen som skiljer de olika frånluftsvärmepumparna åt? Och vilken av dem bör man välja?

Bästa frånluftsvärmepumparna:

NIBE F370

NIBE F110

NIBE F730

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta på hemsidan.

NamnKapacitetEnergiklassPris Butik
NIBE F37080-200 m²A+39 995 kr
NIBE F11080-200 m²A19 930 kr
NIBE F73090-200 m²A++72 985 kr

1. NIBE F370 – Bäst i test

bäst i test frånluftsvärmepump
bäst i test frånluftsvärmepump

Nibe har kommit att bli förknippade med högkvalitativa värmelösningar. Med F370 har de tagit fram ett helhetssystem för frånluftsvärme. Tack vare smart automatisering hålls kostnaderna nere utan att det har negativ inverkan på effekten.

NIBE F370 marknadsförs som ett helhetssystem, och det är ganska uppenbart varför. Till skillnad från många andra frånluftsvärmepumpar så säkerställer den på egen hand rätt balans mellan värme och luftomsättning. Detta sker endera genom automatisering eller manuell justering. Och då den är utformad för att kunna anslutas med samtliga värmesystem, oavsett om det handlar om radiatorer, konvektorelement eller golvvärme, så blir F370 ett bra val för de flesta.

I självdriftsläge så drar den nytta av sin inbyggda varmvattenberedare, elpatron, cirkulationspump och fläkt, vilket gör det till en ett praktiskt val. Och med tillräckligt stor kapacitet för att vara ett bra val för även de största hushållen så är det lätt att rekommendera F370.

Fördelar:

  • Inbyggd varmvattenberedare och cirkulationspump.
  • En självgående lösning.

Nackdelar:

  • Ger bäst effekt om den ansluts till befintligt värmesystem.

2. NIBE F110 – Mest prisvärd

bäst i test frånluftsvärmepump
bäst i test frånluftsvärmepump

Om du vill ha en helhetslösning som inte kostar allt för mycket så är F110 från ett bra val. Med inbyggd värmepump så kan den hämta värme från såväl värmeluft som befintlig ventilation.

Vad som kännetecknar Nibes F110 är att det är en varmvattenberedare med inbyggd värmepump. Det innebär att den skapar rätt förutsättningar för effektiv produktion av värme, och ser även till att befintlig värme används på ett smart sätt som möjligt. I kombination med smart automatisering så blir den ett kostnadseffektivt alternativ även på lång sikt.

Då den går att manuellt justera såväl varmvattenkomfort som ventilation är det här ett bra val för hushållet som vill ha full kontroll över värmesystemet.

Fördelar:

  • Smidig automatisering för kostnadseffektiv uppvärnning.

Nackdelar:

  • Ej lika heltäckande som dyrare lösningar.

3. NIBE F730 – Toppbetyg

bäst i test frånluftsvärmepump
bäst i test frånluftsvärmepump

Bland marknadens frånluftspumpar så är Nibe F730 i en egen klass. På en och samma gång tar den hand om värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten utan att det resulterar i onödiga kostnader.

Bland de många frånluftspumparna från Nibe så är F730 i stor utsträckning deras flaggskepp. Mycket på grund av att dess konstruktion säkerställer att så mycket värme som möjligt tas till vara på. Väljer man F730 får man därför ett helt system för värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten.

För alla hushåll som uppskattar automatisering, eller som har särskilt stora behov så är F730 vår främsta rekommendation. Det integrerade styrsystemet gör att man inte behöver spendera mer tid än nödvändigt på att säkerställa bra uppvärmning.

Fördelar:

  • Väldigt snabb uppvärmning.

Nackdelar:

  • Kostsam.

Att tänka på inför ditt köp

När det kommer till frånluftsvärmepumpar så bör man helt klart undvika förhastade beslut. Tvärt om så lönar det sig ofta att noggrant och systematiskt utvärdera marknaden och dess utbud. Att köpa en frånluftsvärmepump är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledningen till att du behöver den. Hur stort utrymme är det som behöver värmas? Vart ska den stå? Vilken energimärkning?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test frånluftsvärmepump

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Frånluftsvärmepumpar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test frånluftsvärmepump. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.2 / 5. Röster: 23

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *