Bäst i test bergvärmepump. Vilken är bästa valet?

bäst i test bergvärmepump
4.5
(4)

Bergvärmepump är ett smidigt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader och få effektiv värme året om. Men vilken bergvärmepump är bäst? bäst i test bergvärmepump

Bergvärmepumpar har slagit igenom på bred front och är numera ofta en given del av uppvärmningslösningen i många hushåll. Den inledande installationskostnaden tjänar ofta in sig själv genom de besparingar som bergvärme leder till på sikt. Men man har numera ett stort antal bergvärmepumpar att välja mellan. Därför har vi tagit en titt på några av årets bästa och mest prisvärda modeller.

Bästa bergvärmepumparna:

bäst i test bergvärmepump

NIBE F1126 12kw

bäst i test bergvärmepump

NIBE F1126 8kw

bäst i test bergvärmepump

Bosch Compress 7001i

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.

NamnKapacitetEnergiklassPris Butik
NIBE F1126 12kwupp till 390m²A++59 990 kr
NIBE F1126 8kwupp till 240m²A++49 970 kr
Bosch Compress 7001iupp till 270m²A+++84 500 kr
Nibe F1226 6 kWupp till 180m²A++51 890 kr
Nibe F1255 6 kW
upp till 180m²A65 995 kr

1. NIBE F1126 – Bäst i test

bäst i test bergvärmepump

Nibes F1126 är en av de mer pålitliga bergvärmepumparna. Kombinationen av hög effekt och strömsnål konstruktion gör det till ett långsiktigt bra alternativ.

Bergvärme har på många sätt varit förknippat med omständlig drift. Men Nibe har kommit att bli en motpol till krångliga system. Deras lösningar säkerställer enkel drift, hög effektivitet och många justeringsmöjligheter. Tack vare ett flertal modeller i samma serie så kan man utan problem själv välja den som passar hushållets behov.

Deras grundmodell på 12 kW är lämplig för snitthushållet som vill ha effektiv bergvärme, som samtidigt skapar rätt förutsättningar för anpassad drift. För det skapar nämligen rätt förutsättningar för uppvärmning av hela trehundranittio kvadratmeter. Den inbyggda styrdatorn anpassar även driften utifrån de förutsättningar som råder för tillfället.

Fördelar:

  • Smart styrdator för enkel drift.

Nackdelar:

  • Kräver en del inledande konfigurering.

2. NIBE F1126 8 kW – Mest prisvärd

bäst i test bergvärmepump

Mellansegmentsmodellen av Nibes F1126 är ett smart val för det lite mindre hushållet. Automatiserade funktioner och hög effektivitet skapar rätt förutsättningar för bergvärme.

Vad som skiljer skiljer F1126 på 8 kW åt från övriga produkter i samma serie, är främst kapaciteten. Denna modell är nämligen bäst lämpad för de mellanstora hushållen. Men då den värmer upp till tvåhundrafyrtio kvadratmeter så täcker den trots allt de flesta behov.

Oavsett om du föredrar att på egen hand anpassa schemaläggningen av värme, eller föredrar automatisering, så kommer F1126 bli ett bra val. Den inbyggda datorn kan nämligen läsa av förutsättningarna och själv anpassa uppvärmning, eller helt enkelt värma utifrån dina instruktion.

Fördelar:

  • Väldigt lättanvänd.
  • Resurseffektiv.

Nackdelar:

  • Ej lämpad för de allra största hushållen.

3. Bosch Compress 7001i – Toppbetyg

bäst i test bergvärmepump

Välkända Bosch har först på senare år gett sig in i bergvärmepumpsbranschen. Men de har med råge visat sig vara kapabla att möta moderna konsumenters behov. Därför är 7001i LW/M vår rekommendation för dig som behöver det bästa.

Vad som särskiljer denna bergvärmepump från övriga är dels dess smarta mjukvara, men även de unika tekniska lösningar som ger bättre effekt. Tack vare Bosch inverter-funktion så justerar den automatiskt sin effekt utifrån hushållets behov av uppvärmning. Detta leder till både jämnare värme och lägre energiåtgång.

Då 7001i kan tillhandahålla hela 300 liter varmvatten så är den ett bra val för även de stora hushållen. Att man kan styra uppvärmningen via en app, via enhetens panel eller via schemalagda funktioner gör driften oerhört smidig.

Fördelar:

  • Väldigt hög effektivitet.
  • Oerhört enkel att använda.

Nackdelar:

  • Väldigt kostsam.

Att tänka på inför ditt köp

Även om många tvekar inför att köpa bergvärme, eftersom det innebär en betydande inledande investering, så lönar det sig ofta i slutändan. Med oerhört många olika bergvärmepumpar att välja mellan, så är det vår önskan att göra det enklare för dig att välja. För att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Vad behöver du? Hur stort utrymme är det som behöver värmas? Vart ska den stå? Vilken energimärkning? En bättre energimärkning kommer kosta mindre i det långa loppet.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test bergvärmepump

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Bergvärmepumpar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test frånluftsvärmepump. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *