Test av fogpistoler. Bäst i test 2021.

bäst i test fogpistol
3.3
(3)

Att bestämma att du vill ha en är fogpistol en sak, att välja vilken fogpistol som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test fogpistol

Vi tagit fram en lista med de populäraste fogpistolerna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på fogpistoler och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa fogpistolerna:

vilken fogpistol är bäst

BOSCH GCG 18V-600

bästa fogpistolen

MAKITA DCG180Z

bäst i test fogpistol

MILWAUKEE M12

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. BOSCH GCG 18V-600 – Bäst i test

bäst i test fogpistol
bäst i test fogpistol

Bosch GCG 18V-600 är en batteridriven fogpistol med en effekt på 18 V.

Bosch är ett varumärke med lång tradition av alltid så pålitliga och prisvärda produkter. Just den här modellen rymmer 600 ml och är försedd med skruvlock för enkelt patronbyte. Det jag tycker om mest är dess möjlighet att variera hastigheten. Det är kanon att kunna ställa in rätt läge och rätt hastighet för olika typer av applikationer och fogarbeten. Dessutom är pistolen 100% kompatibel med Bosch´s övriga 18 V-batterier, så ifall du redan kör på Bosch slipper du köpa till laddare och batteri.

Det här är en av de populäraste fogpistolerna på marknaden. Och av god anledning tycker vi. Det är en gedigen fogpistol, med extra stor behållare samt en jämt och fint tryck som resulterar i fina fogar.

Effekt18 V
Fogutmatning9 mm/sek
Tryck3,5 kN
Max. kapacitet600 ml
Vikt exkl. batteri2,2 kg

2. MAKITA DCG180Z – Mest prisvärd

bäst i test fogpistol
bäst i test fogpistol

Makita DCG180 är en fogpistol på 18V med 310ml tubhållare. Utrustad med variabel hastighetskontroll och tryckkraft upp till 5000 N.

Makita blev vårat val som den mest prisvärda fogpistolen. Att anmärka på här är dock, den mindre behållaren och den stora tryckkraften på upp till 5000N. Dessutom kommer den med vred för inställning av hastighet. Den gör det också möjligt att ställa in max tryckhastighet för bästa flöde på tätningsmassan, för att anpassa efter arbetsstyckets material eller bredd på fog. Fogpistolen är även utrustad med hastighetsjustering via avtryckaren vilket möjliggör finjustering av tryckhastigheten för bästa kontroll av flödeshastighet vid start och i hörn.

Det här är en prisvärd fogpistol med många bra extra funktioner. Makita är duktiga på att tillverka el-verktyg samt att hålla nere priserna. I den här fogpistolen får du en mängd funktioner utan att betala mer än nödvändigt.

Matning0-28 mm/s
Max. tryckkraft (N)5000
Spänning18V
Vikt med batteri2,7 kg
Mått (LxBxH)538 x 108 x 281 mm

3. Milwaukee M12 – Bästa budgetval

bäst i test fogpistol
bäst i test fogpistol

Milwaukee M12 PCG/310C är en fogpistol på 12V med 310 ml tubhållare. Utrustad med hastighetsreglering i 6 steg för maximal kontroll och tryckkraft upp till 1780 N.

En av de billigaste fogpistolerna på marknaden. Det gör uppenbarligen vårat val ”bästa budgetval” mycket enklare. Milwaukee är inget budget-märke på något vis och kvalitesmässigt är vi inte oroliga över att rekommendera dem alls. Snarare står de för ett större kvalitetstänk jämfört med många andra varumärken. Just den här modellen kommer med en 300ml stor behållare och 6 olika hastighetsinställningar för olika tillämpningar. Dessutom har den en stor och robust kolv som försäkrar ett konstant tryck och ser till att all fogmassa pressas ut ur patronen. Den kommer också med droppskydd och Led-ljus.

Utan tvekan ett bra val till det ett mycket konkurrenskraftigt pris. Milwaukees´s fogpistol är inte bara rekommenderad av oss, den hyllas också på forum och oberoende tester över hela internet.

Antal hastigheter6
BatteritypLi-ion
Felmarginal vibrationsnivå1.5 m/s²
Max. tryckkraft1780 N
Volt12V

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en fogpistol är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver den? Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test fogpistol

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Fogpistoler har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test fogpistol. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *