Test av Flismaskiner. Vilken Àr bÀst i test?

flismaskin bÀst i test 2020 bild
4
(15)

Att bestÀmma att du vill ha en flismaskin Àr en sak, att vÀlja vilken flismaskin som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan! bÀst i test flismaskin

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populÀraste flismaskinerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ flismaskiner och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

VĂ„ra rekommendationer:

Werkraft Flismaskin 13hk

Werkraft 196 cc

Stiga Bio Silent 2500

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Werkraft Flismaskin 13hk – BĂ€st i test

 flismaskin bÀst i test
BĂ€st i test flismaskin

Flismaskin med 4-taktsmotor pÄ hela 9,7 kW, utrustad med dragstÄng sÄ att du enkelt kan transportera den bakom ett fordon. De högpresterande knivarna kan kapa upp till 100 mm tjocka grenar.

Den hĂ€r produktens mĂ„ngsidighet Ă€r berömd och gör enkelt kort arbete av grenar upp till 100 mm tjocka, sĂ„vĂ€l som mindre blad och andra kvistar utan att fastna. Den kraftfulla motorn driver hĂ€rdade stĂ„lblad för att sĂ€kerstĂ€lla att du fĂ„r jĂ€mna, vĂ€lflisade material för din trĂ€dgĂ„rd – eller enklare bortskaffande. Dessutom Ă€r den lĂ€ttmanövrerbar och har en mer upprĂ€tt design för enklare förvaring.

Resultatet Àr en slitstark, kraftfull och lÀttanvÀnd flismaskin för hemmafixare och proffs som Àr byggd med de senaste Ärens hÄllbarhet.

Fördelar:

 • Stor kapacitet – virke upp till 100mm
 • LĂ€tt att förflytta
 • Mycket för pengarna
 • För proffesionellt bruk och hobby.

Nackdelar:

 • Monteringsinstruktioner var nĂ„got komplicerade
 • Stora mĂ€ngder löv kan fĂ„ maskinen att fastna

2. Hecht Flismaskin 176 cc – Toppbetyg

bÀst i test flismaskin

En bensindriven flismaskin med rejĂ€l Loncin 4-taktsmotor pĂ„ 4,1 kW. De högpresterande knivarna kan kapa upp till 50 mm tjocka grenar.

Klarar grenar likvÀl löv och annat upp till 50mm i diameter och gör ett snabbt, effektivt jobb. Maskinen drivs av en 4-takts motor med en uteeffekt pÄ 4,1 kW vid 3600 rpm. Vilket Àr tillrÀckligt med kraft för att snabbt hjÀlpa dig ta hand om alla typer av flisbehov. För trÀdgÀrdsarbeten och lÀttare kommersiell anvÀndning.

Fördelar:

 • Uppsamlingsbox för smidig hantering
 • Perfekt för trĂ€dgĂ„rdsarbete
 • 2-Ă„rig garanti

Nackdelar:

 • Klarar inte större diameter Ă€n 50mm

3. Werkraft Flismaskin 420cc – Premiumval

vilken flismaskin ska jag köpa köpguide flismaskiner
bÀst i test flismaskin

Letar du efter nÄgot som kommer att vara igÄng hela dagen? Som kommer att hÄlla i flera Är?

Den hĂ€r flismaskinen har tagits fram för att erbjuda privata skogsĂ€gare en ekonomisk och tekniskt vĂ€lutformad flishugg. Det hĂ€r Ă€r en rejĂ€l flishugg med en enorm flishuggskapacitet pĂ„ 6 tum (15 cm). Den konstruerades för att bli den mest prisvĂ€rda flishuggen i sitt slag. Den har en stor öppning som smalnar av till det hydrauliskt drivna inmatningsbandet som griper tag i grenarna och matar in dem igenom flishuggen. SĂ„vĂ€l grenar med sĂ„ liten diameter som 1/4 tum (6 mm) till stora grenar med diametern 6 tum (15 cm) kan matas i. 

Fördelar:

 • Perfekt för stora behov
 • God hĂ„llbarhet – stĂ„lkontruktio
 • Stor kapacitet

Nackdelar:

 • Passar inte för trĂ€dgĂ„rden och eller mindre behov.

4. Stiga Bio Silent 2500 – UtmĂ€rkt till trĂ€dgĂ„rdsarbete

köguide flismaskin vilken flismaskin
flismaskin bÀst i test

Med hjÀlp av en 8-tandad vals, förvandlar Bio Silent 2500 trÀdgÄrdsavfall till nÀringsrik mull till ditt trÀdgÄrdsland eller som skydd för dina rabatter under vintern.

Samtidigt slipper du ta hand om grenar och kvistar. Bio Silent Àr en tyst kompostkvarn som klarar grenar upp till 40 mm i diameter. En rymlig 60 liters uppsamlare ingÄr. Enkel att förflytta tack vare transporthjulen, och den Àr Àven utrustad med inmatare för en tryggare anvÀndning.

Stiga Bio Silent Àr ett utmÀrkt val för trÀdgÄrdsarbete och hantering av avfallet som tillkommer. Dess tysta drift och förhÄllandevis stora kapacitet tillÄter dig att ta hand grenar, löv och allt dÀrtill pÄ ett mycket smidigt vis

Fördelar:

 • UtmĂ€rkt för medelstora trĂ€dgĂ„rdar
 • TystgĂ„ende
 • Solid konstruktion
 • Enkel att anvĂ€nda

Nackdelar:

 • UppsamlingskĂ€rlet kan vara lite problematisk att ta ut

5. Bosch AXT Rapid 2200 – Bra val

flismaskin bÀst i test
BĂ€st i test flismaskin

Bosch XT Rapid 2200 Àr en snabb och kraftfull flismaskin med bra klippresultat och utmÀkt kvalitet

NÀr det gÀller Bosch sÄ Àr vi nÀstan garanterade en högkvalitatet produkt. Och det hÀr Àr inget undantag! Flismaskinen drivs av en höghastighets Bosch Powerdrive-motor med det högsta vridmomentet i sin klass, och har en snabbmatningstratt och en praktisk uppsamlare för enkel matning och snabbt materialflöde pÄ upp till 90 kg/h. Trots att den Àr lÀttare Àn de flesta jÀmförbara modeller, utmÀrker sig AXT Rapid 2200 med sin höga klippkraft.

SuverÀn finfördelning och fragmentering. Bosch Axt Àr en kompakt och solid maskin som har massor av kraft. Idealisk för smÄ till medelstora gÄrdar och trÀdgÄrdar med trÀdbevuxna omrÄden

Fördelar:

 • Grymt resultat – högt materialflöde
 • PrisvĂ€rd

Nackdelar:

 • Inte ideal för tungt arbete


Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Bensin eller el. Bensindrivna flismaskiner Àr vanligtvis kraftfullare, sÄ du kan flisa större diameter. Men de Àr ocksÄ tyngre och större och tuffare att förflytta. Elektriska flismaskiner Àr tystare och mindre, men kapaciteten Àr blir sjÀlvklart lÀgre.

SkÀrkapacitet. Om du vet ungefÀr vilken storlek du kommer att flisa, tÀnk pÄ det nÀr du gör ditt val. De mindre elektriska flismaskinerna som vi granskade kan flisa grenar upp till 2,5cm i diameter, medan de större gasdrivna modellerna kan kapa grenar upp till 15cm i diameter.

Storlek. TĂ€nk pĂ„ hur mycket utrymme du behöver för att lagra din flismaskin nĂ€r den inte anvĂ€nds. Om du bara förvĂ€ntar dig att anvĂ€nda den en eller tvĂ„ gĂ„nger om Ă„ret tar en mindre, kompakt maskin mycket mindre plats. Å andra sidan, om du planerar att anvĂ€nda din flishuggar en eller tvĂ„ gĂ„nger i mĂ„naden, kan du bestĂ€mma att fördelarna med en större modell Ă€r vĂ€rda det extra utrymme det tar upp.

Vanliga frÄgor och svar

Vad Àr en flismaskin och hur fungerar det?

Flismaskiner Àr utformade för att hjÀlpa dig att bryta ned och beskÀra trÀdgrenar och urklipp frÄn din trÀdgÄrd till en anvÀndbar produkt. IstÀllet för att brÀnna detta avfall, eller slÀnga det i ett hörn av din trÀdgÄrd, gör flismaskinen det till smÄ strimlor, sÄ-kallad flis. Som sedemera kan anvÀndas i din trÀdgÄrd.

Hur högljudd Àr en flismaskin?

En typisk bensindriven flishuggare kan vara cirka 110 decibel. Som jÀmförelse Àr det samma nivÄ som en bilningshammare eller motorsÄg. Exponering för dessa nivÄer kan orsaka hörselnedsÀttning, sÄ öronskydd krÀvs definitivt.

Elektriska flismaskiner (exempelvis Stiga Bio Silent) kommer att vara tystare. IstÀllet fÄr du bara ljud frÄn bladen nÀr de spÄnar trÀet.

Hur mycket kostar det att hyra en flismaskin?

Detta beror pÄ var du bor, men rÀknar med att betala ungefÀr 1000 kr per dag. MÄnga företag erbjuder rabatt pÄ en lÀngre hyresperiod.

Hur rengör du en flismaskin?

StÀng av flismaskinen efter varje anvÀndning och koppla bort strömmen. Rengör sedan rÀnnan med en mjuk trasa eller borste. Se till att maskinen Àr fri frÄn skrÀp och ta bort alla trÀbitar som fastnat.

Din flismaskin behöver ocksÄ smörjas regelbundet. Följ instruktionerna i handboken för din specifika modell.

Köpguide

Att köpa en flismaskin kan underlÀttas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestÀmma din budget, vÀlja ett mÀrke, jÀmföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en flismaskin Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre smÄ, enkla jobb hemma kanske en mindre modell Àr bÀttre.

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara maskinens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken med god kundservice.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara sÄ mÄnga fantastiska modeller dÀr ute. Vi rekommenderar starkt flismaskinerna i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om maskinen sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan.

BĂ€st i test flismaskin

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr köpguide.

Det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test flismaskin. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan, om vill du lĂ€sa mer, gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 15

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *