Test av Flismaskiner. Vilken är bäst i test 2021?

flismaskin bäst i test 2020 bild
4.2
(12)

Att bestämma att du vill ha en flismaskin är en sak, att välja vilken flismaskin som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test flismaskin

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste flismaskinerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på flismaskiner och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Våra rekommendationer:

Werkraft Flismaskin 13hk

Werkraft 196 cc

Stiga Bio Silent 2500

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Werkraft Flismaskin 13hk – Bäst i test

 flismaskin bäst i test
Bäst i test flismaskin

Flismaskin med 4-taktsmotor på hela 9,7 kW, utrustad med dragstång så att du enkelt kan transportera den bakom ett fordon. De högpresterande knivarna kan kapa upp till 100 mm tjocka grenar.

Den här produktens mångsidighet är berömd och gör enkelt kort arbete av grenar upp till 100 mm tjocka, såväl som mindre blad och andra kvistar utan att fastna. Den kraftfulla motorn driver härdade stålblad för att säkerställa att du får jämna, välflisade material för din trädgård – eller enklare bortskaffande. Dessutom är den lättmanövrerbar och har en mer upprätt design för enklare förvaring.

Resultatet är en slitstark, kraftfull och lättanvänd flismaskin för hemmafixare och proffs som är byggd med de senaste årens hållbarhet.

Fördelar:

 • Stor kapacitet – virke upp till 100mm
 • Lätt att förflytta
 • Mycket för pengarna
 • För proffesionellt bruk och hobby.

Nackdelar:

 • Monteringsinstruktioner var något komplicerade
 • Stora mängder löv kan få maskinen att fastna

2. Hecht Flismaskin 176 cc – Toppbetyg

bäst i test flismaskin

En bensindriven flismaskin med rejäl Loncin 4-taktsmotor på 4,1 kW. De högpresterande knivarna kan kapa upp till 50 mm tjocka grenar.

Klarar grenar likväl löv och annat upp till 50mm i diameter och gör ett snabbt, effektivt jobb. Maskinen drivs av en 4-takts motor med en uteeffekt på 4,1 kW vid 3600 rpm. Vilket är tillräckligt med kraft för att snabbt hjälpa dig ta hand om alla typer av flisbehov. För trädgärdsarbeten och lättare kommersiell användning.

Fördelar:

 • Uppsamlingsbox för smidig hantering
 • Perfekt för trädgårdsarbete
 • 2-årig garanti

Nackdelar:

 • Klarar inte större diameter än 50mm

3. Werkraft Flismaskin 420cc – Premiumval

vilken flismaskin ska jag köpa köpguide flismaskiner
bäst i test flismaskin

Letar du efter något som kommer att vara igång hela dagen? Som kommer att hålla i flera år?

Den här flismaskinen har tagits fram för att erbjuda privata skogsägare en ekonomisk och tekniskt välutformad flishugg. Det här är en rejäl flishugg med en enorm flishuggskapacitet på 6 tum (15 cm). Den konstruerades för att bli den mest prisvärda flishuggen i sitt slag. Den har en stor öppning som smalnar av till det hydrauliskt drivna inmatningsbandet som griper tag i grenarna och matar in dem igenom flishuggen. Såväl grenar med så liten diameter som 1/4 tum (6 mm) till stora grenar med diametern 6 tum (15 cm) kan matas i. 

Fördelar:

 • Perfekt för stora behov
 • God hållbarhet – stålkontruktio
 • Stor kapacitet

Nackdelar:

 • Passar inte för trädgården och eller mindre behov.

4. Stiga Bio Silent 2500 – Utmärkt till trädgårdsarbete

köguide flismaskin vilken flismaskin
flismaskin bäst i test

Med hjälp av en 8-tandad vals, förvandlar Bio Silent 2500 trädgårdsavfall till näringsrik mull till ditt trädgårdsland eller som skydd för dina rabatter under vintern.

Samtidigt slipper du ta hand om grenar och kvistar. Bio Silent är en tyst kompostkvarn som klarar grenar upp till 40 mm i diameter. En rymlig 60 liters uppsamlare ingår. Enkel att förflytta tack vare transporthjulen, och den är även utrustad med inmatare för en tryggare användning.

Stiga Bio Silent är ett utmärkt val för trädgårdsarbete och hantering av avfallet som tillkommer. Dess tysta drift och förhållandevis stora kapacitet tillåter dig att ta hand grenar, löv och allt därtill på ett mycket smidigt vis

Fördelar:

 • Utmärkt för medelstora trädgårdar
 • Tystgående
 • Solid konstruktion
 • Enkel att använda

Nackdelar:

 • Uppsamlingskärlet kan vara lite problematisk att ta ut

5. Bosch AXT Rapid 2200 – Bra val

flismaskin bäst i test
Bäst i test flismaskin

Bosch XT Rapid 2200 är en snabb och kraftfull flismaskin med bra klippresultat och utmäkt kvalitet

När det gäller Bosch så är vi nästan garanterade en högkvalitatet produkt. Och det här är inget undantag! Flismaskinen drivs av en höghastighets Bosch Powerdrive-motor med det högsta vridmomentet i sin klass, och har en snabbmatningstratt och en praktisk uppsamlare för enkel matning och snabbt materialflöde på upp till 90 kg/h. Trots att den är lättare än de flesta jämförbara modeller, utmärker sig AXT Rapid 2200 med sin höga klippkraft.

Suverän finfördelning och fragmentering. Bosch Axt är en kompakt och solid maskin som har massor av kraft. Idealisk för små till medelstora gårdar och trädgårdar med trädbevuxna områden

Fördelar:

 • Grymt resultat – högt materialflöde
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inte ideal för tungt arbete


Att tänka på inför ditt köp

Bensin eller el. Bensindrivna flismaskiner är vanligtvis kraftfullare, så du kan flisa större diameter. Men de är också tyngre och större och tuffare att förflytta. Elektriska flismaskiner är tystare och mindre, men kapaciteten är blir självklart lägre.

Skärkapacitet. Om du vet ungefär vilken storlek du kommer att flisa, tänk på det när du gör ditt val. De mindre elektriska flismaskinerna som vi granskade kan flisa grenar upp till 2,5cm i diameter, medan de större gasdrivna modellerna kan kapa grenar upp till 15cm i diameter.

Storlek. Tänk på hur mycket utrymme du behöver för att lagra din flismaskin när den inte används. Om du bara förväntar dig att använda den en eller två gånger om året tar en mindre, kompakt maskin mycket mindre plats. Å andra sidan, om du planerar att använda din flishuggar en eller två gånger i månaden, kan du bestämma att fördelarna med en större modell är värda det extra utrymme det tar upp.

Vanliga frågor och svar

Vad är en flismaskin och hur fungerar det?

Flismaskiner är utformade för att hjälpa dig att bryta ned och beskära trädgrenar och urklipp från din trädgård till en användbar produkt. Istället för att bränna detta avfall, eller slänga det i ett hörn av din trädgård, gör flismaskinen det till små strimlor, så-kallad flis. Som sedemera kan användas i din trädgård.

Hur högljudd är en flismaskin?

En typisk bensindriven flishuggare kan vara cirka 110 decibel. Som jämförelse är det samma nivå som en bilningshammare eller motorsåg. Exponering för dessa nivåer kan orsaka hörselnedsättning, så öronskydd krävs definitivt.

Elektriska flismaskiner (exempelvis Stiga Bio Silent) kommer att vara tystare. Istället får du bara ljud från bladen när de spånar träet.

Hur mycket kostar det att hyra en flismaskin?

Detta beror på var du bor, men räknar med att betala ungefär 1000 kr per dag. Många företag erbjuder rabatt på en längre hyresperiod.

Hur rengör du en flismaskin?

Stäng av flismaskinen efter varje användning och koppla bort strömmen. Rengör sedan rännan med en mjuk trasa eller borste. Se till att maskinen är fri från skräp och ta bort alla träbitar som fastnat.

Din flismaskin behöver också smörjas regelbundet. Följ instruktionerna i handboken för din specifika modell.

Köpguide

Att köpa en flismaskin kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en flismaskin är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med god kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt flismaskinerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om maskinen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan.

Bäst i test flismaskin

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test flismaskin. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 12

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *