Portabla elverk: Bäst i test 2020

bäst i test elverk 2020
3.1
(14)

Marknaden för portabla elverk har på kort tid vuxit sig enorm. Men vilket är egentligen det bästa valet för dig?

Vi har gjort en djupdykning bland de portabla elverken för att plocka fram de bästa valen. För att göra urvalet så relevant som möjligt har vi tagit i åtanke såväl olika behov som ekonomiska förutsättningar. Vår förhoppning är att detta ska hjälpa dig på vägen till ett genomtänkt inköp. Följ med oss så gör vi ett bättre val tillsammans!

Vi listar de 5 bästa portabla elverken 2020:

Här på byggvaror24 värdesätter vi transparens och arbetar alltid oberoende av inflytande från andra. Vi strävar ständigt efter att finkamma marknaden i jakt på de bästa produkterna. Alla våra tester är unika och utformade av oss själva. Däremot erhåller vi provision per klick. Detta möjliggör för oss att fortsätta driva och utveckla vår sajt.


1. Honda EU 30is – Bäst i test

bäst i test elverk 2020
Elverk test: Honda

Uppstickaren Honda har lanserat ett prisvinnande elverk som förenar maximal prestanda med stabil och enkel drift.

Många kanske inte förknippar Honda med elverk, men de har blivit ett av branschens mest välrenommerade tillverkare. Och deras EU 30is är på många sätt flaggskeppet i utbudet. Med OHV 4-taktsmotor, maxeffekt på 3000 W och kontinuerlig drift på 2800 W är man helgarderad även när det kommer till professionella behov.

Få andra produkter når upp till samma unika balans mellan användarvänlighet och funktionalitet. Därför är den ett perfekt val till såväl arbetsplatsen som för reservström till bostaden.

Fördelar:

 • Eco-throttle®-teknik som justerar motorkraften utifrån behov.
 • Hög effekt vid kontinuerlig drift.
 • Låg ljudnivå och antivibrationssystem

Nackdelar:

 • Ett av de dyraste elverken på marknaden.
 • Förhållandevis hög vikt.


2. Atlas Copco P3000 – Mest prisvärd

elverk test

Pålitliga P3000 från Atlas Copco är det givna valet om man vill ha ett elverk som helt enkelt gör vad det ska.

Behöver du ett elverk som helt enkelt är allt-i-allo så är P3000 förmodligen den främsta kandidaten. Det förenar smidiga transportmöjligheter med hög effekt och tillförlitlighet.

Vad som är unikt med detta elverk är att det gör sig väl lämpad för i stort sett alla situationer. Därför har det blivit populärt för både komplementström och daglig drift. Detta tack vare att prissättningen tilltalar de flesta personers budget, samtidigt som konstruktionen motsvarar yrkesmässiga önskemål.

Fördelar:

 • Hög prisvärdhet i förhållande till effekt och funktionalitet.
 • Väldigt tillförlitlig drift.
 • Stor bränsletank.

Nackdelar:

 • Något hög ljudnivå.
 • Saknar avancerade funktioner.

3. Al-KO 2500-C – Bästa budgetval

elverk test 2020

Tyska Al-KO har sedan 1931 varit synonymt med prisvärd kvalitet. Med 2500-C lanserar de ett lite billigare elverk som ändå lever upp till förväntningarna.

Om du är ute efter ett elverk att använda utomhus, på bygget eller för att driva icke-finkänslig elektronik så är detta förmodligen ditt bästa val. Många har kommit att uppskatta att det är ett lågprisalternativ som samtidigt har riktigt bra kapacitet och prestanda.

Detta är ett givet alternativ för alla situationer där man behöver driva verktyg och annan robust elektronik. Tack vare lång drifttid är den populär på platser där man behöver ett mellanting mellan porabelt och stationärt elverk, eller ström vid nöddrift.

Fördelar:

 • Upp til 14 timmars drift.
 • Dubbla uttag för 230 v.
 • Ett uttag för 12 v.

Nackdelar:

 • Ej lämplig för finare elktronik då den saknar inverter.
 • Hög vikt på 45 kg.


4. ”Mosa P3000” – Utmanare

bäst i test elverk 2020

Mosa har med P3000 tillverkat ett elverk som passar lika bra för privata som professionella ändamål. Utan att kosta skjortan.

Populära P3000 från Mosa har uppnått en perfekt balans mellan proffesionell privatanvändares önskemål gällande enkelhet, och yrkesmänniskors krav på prestanda. Med kraftfull motor och smarta funktioner är det perfekt för i stort sett samtliga behov.

Få andra elverk är så väl lämpade för ett stort antal olika ändamål. P3000 passar lika bra för finkänsliga hemmaelektronik som för industrimaskiner. Därför är det ett oerhört prisvärt alternativ som även klarar lite tuffare tag.

Fördelar:

 • Inbyggd inverter för finare elektronik.
 • Oerhört tyst drift.
 • Två uttag på 230 v.
 • Ett uttag på 12 v.
 • Ett USB-uttag.
 • Kan parallellkopplas för högre effekt.

Nackdelar:

 • Ganska liten tank.
 • Kortare drifttid än många konkurrenter.

5. ”Atlas Copco QEP S10” – För proffset

bästa portabla elverket 2020

Unika Atlas Copco QEP S10 är ett av de mest vanligt förekommande elverken på arbetsplatser där tillförlitlighet och effekt är avgörande.

Något som kännetecknar QEP S10 är att detta elverk är konstruerat för både tuffa tag och kontinuerlig drift. Utan att kompromissa med enkelhet har Atlas Copco lanserat ett elverk som helt enkelt håller måttet. Den höga effekten gör det till ett givet val för industriella ändamål.

Prissättningen och prestandan gör att detta är ett elverk som främst är tänkt för dagliga användning inom industrier och på arbetsplatser. Men för den som är villig att betala så är det definitivt ett pålitligt alternativ av strömkälla.

Fördelar:

 • Unikt stor effekt.
 • Väldigt stor tankvolym på 24 liter.

Nackdelar:

 • Väger väldigt mycket med sina 209 kilgram.
 • Hög prissättning.

Att tänka på inför ditt köp

När man köper ett elverk så är det viktigt att veta vad man behöver, vara säker på hur mycket pengar man vill spendera, välja rätt produkt för ändamålet och även ha en viss översikt över marknaden. För att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att skaffa rätt elverk så har vi valt att på ett enkelt sätt strukturera vägen till att göra ett bra köp.

1.Vad har du för behov?

När man pratar om behov så handlar det oftast om huruvida man behöver ett elverk för sporadiskt eller regelbundet och dagligt bruk. Här är det viktigt att man tar i åtanke både elverkets effekt och dess förmåga att driva finkänslig elektronik. I många fall hittar du vägledning i huruvida du behöver elverket för att driva verktyg eller hemelktronik.

2. Hur mycket får det kosta?

Det är nog ingen hemlighet att kostnaden för ett visst elverk har stor inverkan på inköpet. Därför är det alltid en bra idé att först fundera på hur mycket man är villig att spendera. Detta gör det avsevärt mycket enklare att avgränsa sitt köp. Ofta kan man genom att kompromissa med funktioner hitta ett riktigt bra elverk för en låg penning.

3. Är tillverkaren tillförlitlig?

I många fall så säger tillverkaren väldigt mycket om kvalitén på produkten. När man väljer etablerade och beprövade tillverkare så får man nästan alltid ett riktigt bra elverk. Men i många fall finns det även okända uppstickare som ger mervärde. Därför är det viktigt att ta helheten i åtanke.

4. Skaffa en överblick!

En av de bästa tipsen när det kommer till rätt val är att få en känsla för marknaden. Vår genomgång är en bra introduktion till elverkens värld. Men om du vill djupa dykare så kan du alltid väljer att titta specifikt på varje enskild produkt för att få mer insikt i vad som särskiljer dem..

5. Är du redo för inköp?

Nu när du förhoppningsvis har bekantat dig med utbudet så kommer du vara redo att ta ett beslut. Vi har övertygade om att du kännedom om marknaden kommer resultera i att du blir nöjd. Glöm inte att kontrollera huruvida produkten levereras med tillbehör, försäkringar, garantier och liknande. Ibland kan ett köp bli mer förmånligt än man tänkt sig. Kom även ihåg att se till att du har möjligheten att köpa reservdelar för att säkerställa smidig drift även i framtiden.

 

Bäst i test elverk

Det är värt att poängtera att förmånligheten i ett köp sällan handlar om prissättning. Tvärt om så handlar det nästan uteslutande om behov. Genom att förhålla dig till vår genomgång av produkter så kan du se till att välja ett elverk som är väl lämpad för dina särskilda önskemål och preferenser..

Då marknaden för elverk är väldigt föränderlig, och då det ständigt lanseras nya produkter så är det viktigt att hålla sig uppdaterad gällande vad branschen har att erbjuda. Fundera därför på vad du förväntar dig av ett elverk. Det är inte alltid säkert att man behöver den senaste och hetaste modellen.

 

Lycka till!

Vi uppskattar ditt engagemang och tycker som vanligt att det är väldigt kul att du läser våra recensioner. Det är vår innersta önskan att du faktiskt drog nytta av vårt elverk test, och att den har gett dig bättre insikt i vilka elverk som finns tillgängliga. Om du uppskattar det vi gör så får du gärna köpa dina produkter genom oss. Eftersom vi får en liten andel av varje köp så möjliggör det vår fortsatta drift. Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.1 / 5. Röster: 14

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *