BÀst i test: Portabla elverk. Vilken Àr bÀsta valet?

bÀst i test elverk 2020
4.2
(15)

Marknaden för portabla elverk har pÄ kort tid vuxit sig enorm. Men vilket Àr egentligen det bÀsta valet för dig? bÀst i test elverk

Vi har gjort en djupdykning bland de portabla elverken för att plocka fram de bÀsta valen. För att göra urvalet sÄ relevant som möjligt har vi tagit i Ätanke sÄvÀl olika behov som ekonomiska förutsÀttningar. VÄr förhoppning Àr att detta ska hjÀlpa dig pÄ vÀgen till ett genomtÀnkt inköp. Följ med oss sÄ gör vi ett bÀttre val tillsammans!

Vi listar de bÀsta portabla elverken:


1. Honda EU 30is – BĂ€st i test

bÀst i test elverk 2020
Elverk test: Honda

Uppstickaren Honda har lanserat ett prisvinnande elverk som förenar maximal prestanda med stabil och enkel drift.

MÄnga kanske inte förknippar Honda med elverk, men de har blivit ett av branschens mest vÀlrenommerade tillverkare. Och deras EU 30is Àr pÄ mÄnga sÀtt flaggskeppet i utbudet. Med OHV 4-taktsmotor, maxeffekt pÄ 3000 W och kontinuerlig drift pÄ 2800 W Àr man helgarderad Àven nÀr det kommer till professionella behov.

FÄ andra produkter nÄr upp till samma unika balans mellan anvÀndarvÀnlighet och funktionalitet. DÀrför Àr den ett perfekt val till sÄvÀl arbetsplatsen som för reservström till bostaden.

Fördelar:

 • Eco-throttleÂź-teknik som justerar motorkraften utifrĂ„n behov.
 • Hög effekt vid kontinuerlig drift.
 • LĂ„g ljudnivĂ„ och antivibrationssystem

Nackdelar:

 • Ett av de dyraste elverken pĂ„ marknaden.
 • FörhĂ„llandevis hög vikt.


2. Atlas Copco P3000 – Mest prisvĂ€rd

elverk test

PÄlitliga P3000 frÄn Atlas Copco Àr det givna valet om man vill ha ett elverk som helt enkelt gör vad det ska.

Behöver du ett elverk som helt enkelt Àr allt-i-allo sÄ Àr P3000 förmodligen den frÀmsta kandidaten. Det förenar smidiga transportmöjligheter med hög effekt och tillförlitlighet.

Vad som Àr unikt med detta elverk Àr att det gör sig vÀl lÀmpad för i stort sett alla situationer. DÀrför har det blivit populÀrt för bÄde komplementström och daglig drift. Detta tack vare att prissÀttningen tilltalar de flesta personers budget, samtidigt som konstruktionen motsvarar yrkesmÀssiga önskemÄl.

Fördelar:

 • Hög prisvĂ€rdhet i förhĂ„llande till effekt och funktionalitet.
 • VĂ€ldigt tillförlitlig drift.
 • Stor brĂ€nsletank.

Nackdelar:

 • NĂ„got hög ljudnivĂ„.
 • Saknar avancerade funktioner.

3. Al-KO 2500-C – BĂ€sta budgetval

elverk test 2020

Tyska Al-KO har sedan 1931 varit synonymt med prisvÀrd kvalitet. Med 2500-C lanserar de ett lite billigare elverk som ÀndÄ lever upp till förvÀntningarna.

Om du Àr ute efter ett elverk att anvÀnda utomhus, pÄ bygget eller för att driva icke-finkÀnslig elektronik sÄ Àr detta förmodligen ditt bÀsta val. MÄnga har kommit att uppskatta att det Àr ett lÄgprisalternativ som samtidigt har riktigt bra kapacitet och prestanda.

Detta Àr ett givet alternativ för alla situationer dÀr man behöver driva verktyg och annan robust elektronik. Tack vare lÄng drifttid Àr den populÀr pÄ platser dÀr man behöver ett mellanting mellan porabelt och stationÀrt elverk, eller ström vid nöddrift.

Fördelar:

 • Upp til 14 timmars drift.
 • Dubbla uttag för 230 v.
 • Ett uttag för 12 v.

Nackdelar:

 • Ej lĂ€mplig för finare elktronik dĂ„ den saknar inverter.
 • Hög vikt pĂ„ 45 kg.


4. ”Mosa P3000” – Utmanare

bÀst i test elverk 2020

Mosa har med P3000 tillverkat ett elverk som passar lika bra för privata som professionella ÀndamÄl. Utan att kosta skjortan.

PopulÀra P3000 frÄn Mosa har uppnÄtt en perfekt balans mellan proffesionell privatanvÀndares önskemÄl gÀllande enkelhet, och yrkesmÀnniskors krav pÄ prestanda. Med kraftfull motor och smarta funktioner Àr det perfekt för i stort sett samtliga behov.

FÄ andra elverk Àr sÄ vÀl lÀmpade för ett stort antal olika ÀndamÄl. P3000 passar lika bra för finkÀnsliga hemmaelektronik som för industrimaskiner. DÀrför Àr det ett oerhört prisvÀrt alternativ som Àven klarar lite tuffare tag.

Fördelar:

 • Inbyggd inverter för finare elektronik.
 • Oerhört tyst drift.
 • TvĂ„ uttag pĂ„ 230 v.
 • Ett uttag pĂ„ 12 v.
 • Ett USB-uttag.
 • Kan parallellkopplas för högre effekt.

Nackdelar:

 • Ganska liten tank.
 • Kortare drifttid Ă€n mĂ„nga konkurrenter.

5. ”Atlas Copco QEP S10” – För proffset

bÀsta portabla elverket 2020

Unika Atlas Copco QEP S10 Àr ett av de mest vanligt förekommande elverken pÄ arbetsplatser dÀr tillförlitlighet och effekt Àr avgörande.

NÄgot som kÀnnetecknar QEP S10 Àr att detta elverk Àr konstruerat för bÄde tuffa tag och kontinuerlig drift. Utan att kompromissa med enkelhet har Atlas Copco lanserat ett elverk som helt enkelt hÄller mÄttet. Den höga effekten gör det till ett givet val för industriella ÀndamÄl.

PrissÀttningen och prestandan gör att detta Àr ett elverk som frÀmst Àr tÀnkt för dagliga anvÀndning inom industrier och pÄ arbetsplatser. Men för den som Àr villig att betala sÄ Àr det definitivt ett pÄlitligt alternativ av strömkÀlla.

Fördelar:

 • Unikt stor effekt.
 • VĂ€ldigt stor tankvolym pĂ„ 24 liter.

Nackdelar:

 • VĂ€ger vĂ€ldigt mycket med sina 209 kilgram.
 • Hög prissĂ€ttning.

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Att uppnÄ energioberoende genom att inte behöva förlita oss pÄ stora elnÀt Àr nu möjligt tack vare framsteg inom batteriteknik medan halvledare som anvÀnds för att utnyttja den höga kraftkÀllan har förbÀttrats kontinuerligt. De bÀsta bÀrbara elverken minskar behovet av brÀnsledrivna generatorer och har gjort enorma framsteg sedan de första prototyperna kom ut. Receptet Àr enkelt: en stor batterikapacitet tillsammans med en kraftfull vÀxelriktare utgör kÀrnan. Allt ska sÄklart inneslutas i ett hÄrt skal och vara enkel att förflytta. Detta decennium har sett en boom av bÀrbara elverk. Den hÄrda konkurrensen har fÄtt ner priserna med en lista med funktioner som fortsÀtter att vÀxa.

NÀr man köper ett elverk sÄ Àr det viktigt att veta vad man behöver, vara sÀker pÄ hur mycket pengar man vill spendera, vÀlja rÀtt produkt för ÀndamÄlet och Àven ha en viss översikt över marknaden. För att det ska bli sÄ enkelt som möjligt för dig att skaffa rÀtt elverk sÄ har vi valt att pÄ ett enkelt sÀtt strukturera vÀgen till att göra ett bra köp.

1.Vad har du för behov?

NÀr man pratar om behov sÄ handlar det oftast om huruvida man behöver ett elverk för sporadiskt eller regelbundet och dagligt bruk. HÀr Àr det viktigt att man tar i Ätanke bÄde elverkets effekt och dess förmÄga att driva finkÀnslig elektronik. I mÄnga fall hittar du vÀgledning i huruvida du behöver elverket för att driva verktyg eller hemelktronik.

2. Hur mycket fÄr det kosta?

Det Àr nog ingen hemlighet att kostnaden för ett visst elverk har stor inverkan pÄ inköpet. DÀrför Àr det alltid en bra idé att först fundera pÄ hur mycket man Àr villig att spendera. Detta gör det avsevÀrt mycket enklare att avgrÀnsa sitt köp. Ofta kan man genom att kompromissa med funktioner hitta ett riktigt bra elverk för en lÄg penning.

3. Är tillverkaren tillförlitlig?

I mÄnga fall sÄ sÀger tillverkaren vÀldigt mycket om kvalitén pÄ produkten. NÀr man vÀljer etablerade och beprövade tillverkare sÄ fÄr man nÀstan alltid ett riktigt bra elverk. Men i mÄnga fall finns det Àven okÀnda uppstickare som ger mervÀrde. DÀrför Àr det viktigt att ta helheten i Ätanke.

4. Skaffa en överblick!

En av de bÀsta tipsen nÀr det kommer till rÀtt val Àr att fÄ en kÀnsla för marknaden. VÄr genomgÄng Àr en bra introduktion till elverkens vÀrld. Men om du vill djupa dykare sÄ kan du alltid vÀljer att titta specifikt pÄ varje enskild produkt för att fÄ mer insikt i vad som sÀrskiljer dem..

5. Är du redo för inköp?

Nu nÀr du förhoppningsvis har bekantat dig med utbudet sÄ kommer du vara redo att ta ett beslut. Vi har övertygade om att du kÀnnedom om marknaden kommer resultera i att du blir nöjd. Glöm inte att kontrollera huruvida produkten levereras med tillbehör, försÀkringar, garantier och liknande. Ibland kan ett köp bli mer förmÄnligt Àn man tÀnkt sig. Kom Àven ihÄg att se till att du har möjligheten att köpa reservdelar för att sÀkerstÀlla smidig drift Àven i framtiden.

 

BĂ€st i test elverk

Det Àr vÀrt att poÀngtera att förmÄnligheten i ett köp sÀllan handlar om prissÀttning. TvÀrt om sÄ handlar det nÀstan uteslutande om behov. Genom att förhÄlla dig till vÄr genomgÄng av produkter sÄ kan du se till att vÀlja ett elverk som Àr vÀl lÀmpad för dina sÀrskilda önskemÄl och preferenser..

DÄ marknaden för elverk Àr vÀldigt förÀnderlig, och dÄ det stÀndigt lanseras nya produkter sÄ Àr det viktigt att hÄlla sig uppdaterad gÀllande vad branschen har att erbjuda. Fundera dÀrför pÄ vad du förvÀntar dig av ett elverk. Det Àr inte alltid sÀkert att man behöver den senaste och hetaste modellen.

 

Lycka till!

HÀr pÄ byggvaror24 vÀrdesÀtter vi transparens och arbetar alltid oberoende av inflytande frÄn andra. Vi strÀvar stÀndigt efter att finkamma marknaden i jakt pÄ de bÀsta produkterna. Alla vÄra tester Àr unika och utformade av oss sjÀlva. DÀremot erhÄller vi provision per klick. Detta möjliggör för oss att fortsÀtta driva och utveckla vÄr sajt.

Vi uppskattar ditt engagemang och tycker som vanligt att det Ă€r vĂ€ldigt kul att du lĂ€ser vĂ„ra recensioner. Det Ă€r vĂ„r innersta önskan att du faktiskt drog nytta av vĂ„rt bĂ€st i test elverk test, och att den har gett dig bĂ€ttre insikt i vilka elverk som finns tillgĂ€ngliga. Om du uppskattar det vi gör sĂ„ fĂ„r du gĂ€rna köpa dina produkter genom oss. Eftersom vi fĂ„r en liten andel av varje köp sĂ„ möjliggör det vĂ„r fortsatta drift. HĂ€r gĂ„r du till startsidan. Om vill du lĂ€sa mer kan du gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 15

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *