Test av cirkelsågar. Vilken är bäst i test?

cirkelsåg bäst i test 2020 1
4.1
(15)

Att bestämma att du vill ha en cirkelsåg är en sak, att välja vilken cirkelsåg som är rätt för dig är helt en annan! Bäst i test cirkelsågar

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära cirkelsågarna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på cirkelsågar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa cirkelsågarna:

vilken cirkelsåg är bäst

Bosch GKS 55 GCE

vilken cirkelsåg är bäst

Dewalt DWE550

köpguide cirkelsågar

Makita HS6601

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GKS 55 GCE – Bäst i test

Bäst i test cirkelsågar
Bäst i test cirkelsågar

Kraftfull cirkelsåg med hög precision och stor kapacitet. Lägg till boschs utmärka hållbarhet och kvalitet och du har en av marknades bästa cirkelsågar.

En välgjord cirkelsåg med en solid känsla rakt igenom De flesta delarna är tillverkade av stål och aluminium. Den väger 4,7 kg. Basen har en avtagbar insats som gör att sågen kan användas på andra tillverkares spår. Bladet förblir täckt och är ovanligt säker att använda, vilket trots allt är en stor fördel.

Bosch GKS 55+ GCE Professional är en cirkelsåg på 1350W med 165mm klinga och varvtal på 4700 varv/min. Utrustad med motorbroms, 2-växlad växellåda och ett sågdjup på upp till 63mm.

Allt som allt: Bosch GKS 55 GCE känns superbra i handen, handtagsvinkeln är perfekt. Den är kraftfull och noggrant utformad för ren skärning, hög precision och användarkomfort.

Fördelar:

 • Kraftfull – Hela 1350W
 • Damminsamling – Bäst av sitt slag
 • God precision
 • Varvtalsjustering
 • Styrskena ingår

Nackdelar:

 • Styv sladd
 • Ingen belysning

2. Dewalt DWE550 – Kraft till bra pris

Bäst i test cirkelsågar
Bäst i test cirkelsågar

Dewalt DWE550 är en lättviktig, kompakt cirkelsåg med en kraftfull 1200 watts motor för imponerande skärprestanda.

DeWalt DWE550 är en prisvärd såg och otroligt lätt att använda. Dess prestande sviker inte heller med en 1200W motor och en kapacitet på 55 mm djup. Sågen klarar det mesta du ställer framför den. En annan sak jag gillar är det utskurna inre skyddet som ger en förbättrad siktlinje. Denna modell har också en dammblåsare och är kompatibel med Dewalt Airlock System för enkel, säker anslutning.

En kompakt och kraftfull cirkelsåg, designad för att ta sig igenom de tuffaste jobben på arbetsplatsen och hemma. Den imponerande 1200w-motorn kan prestera 5500 rpm utan belastning. Förpackat med en rad funktioner och tillbehör till ett väldigt förmånligt pris.

Fördelar:

 • Kraftfull – 1200W
 • Kompakt
 • Låg vikt
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Saknar belysning

3. Makita HS6601 – Toppbetyg

Bäst i test cirkelsågar
Bäst i test cirkelsågar

En cirkelsåg tillverkad med kvalitet i åtanke. Man kan verkligen känna skillnaden i kvalitet. Allt på sågen rör sig smidigt, låses fast och levererar perfekta snitt varje gång.

Makita är en av de ledande tillverkarna av professionella elverktyg. HS6601 har en kraftfull motor med 1 050 W som ger 5 200 rpm som ger god prestanda och hållbarhet på arbetsplatsen. Den har en stor skärkapacitet (54,5 mm vid 90 grader, 37,5 mm vid 45 grader). Fällen skär 0 – 45 grader för de vanligaste skärapplikationerna. Praktisk styrskena gör det möjligt för operatören att göra extra noggranna raka skär. Bekvämt beläget axel och lås för enkel byte av blad och snabba justering av skärdjupet.

Den är robust och välgjord, och motorn är tillräckligt stark för nästan allt du kan kasta på den. Här är ett tips, se vad hantverkarna använder! (Att se Makita ute på arbetsplatser är inte alls ovanligt)


Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • God hållbarhet
 • Ergonomisk
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Kort sladd – kräver förlängningssladd i många fall.

4. Festool HK 55 EBQ-Plus

köguide cirkelsåg
Bäst i test cirkelsågar

Mångsidighet cirkelsåg med kraftfull 1200-W motor med högt vridmoment och enkel hantering.

Om du inte använt Festool förut så kan det vara skrämmande att testa något nytt. Men som det tyska ryktet antyder finns det mycket precision och konstruktion inbyggd i Festool HK 55. Det kan låta komplicerat till en början, men när du använder den ett par gånger är det faktiskt väldigt enkelt. Festool HK 55 EBQ-Plus är en cirkelsåg på 1200W med en kling-Ø på 160mm och ett sågdjup vid 90° på 55mm.

Precision och effektivitet med en hög användarvänlighet och optimerad ergonomi. Funktioner som klippdjupjustering med dykskärningsfunktion, pendelhuvfjärrkontroll, styrkil och FastFix sågbladbyte ger bästa möjliga arbetsförhållanden. Och FSK tvärsnittsstyrskenan ger exakta skär med upprepad noggrannhet.

Så länge du förstår begränsningarna i vad cirkelsågar kan göra, särskilt när det gäller skärdjup, tror jag det blir väldigt svårt att bli besviken på festtools känsla och prestanda.


5. HiKOKI C6MEY(S) – Utmanare

cirkelsågar test
Bäst i test cirkelsågar

En såg med mycket konkurrenskraftigt pris. Den är välbyggd och robust och är garanterad att ge många års pålitlig service

HiKOKI C6MEY är en cirkelsåg på 1050W med kolborstfri motor, mjukstart och en klingdiameter på 165mm. Cirkelsågen har ett sågdjup på 66mm. Mycket lättare än sin föregångare C6BU2! Kompaktare och tystare är den också. Den har ett Silent / Autoläge som gör att den går på lägre varvtal tills den behöver ha högre varvtal och då våxlar den upp obemärkt

Den väger drygt 10 kilo, vilket är något tyngre än andra modeller, men detta kan förväntas från en solidbyggd pro-modell. Basen är tillverkad av kraftig gjutfast aluminiumlegering, som har tunna, pressade stålunderlag. Sågen levereras med ett 7 1/4 tum (185 mm) 18-tands TCT-blad som standard. Motorhöljet är solidt byggt med enkel åtkomst till borstarna, och bladhuset och skyddet är tillverkat av aluminium för att minska vikten. Som standard på en cirkelsåg är justering av skärdjupet möjlig och även avfasningsvinkeln. Låsspakarna är breda och robusta och kan klämmas fast med tummen eller handflatan.

Fördelar:

 • Kraftfull – Klarar de flesta material
 • Bra allroundsåg
 • Mycket prisvärd
 • Bra säkerhetsfunktioner

Nackdelar:

 • Sågens enda svaga punkt är spaken / handtaget för att dra tillbaka säkerhetsskyddet. Är tillverkat av plast, vilket jag räknar med kan gå sönder.


Att tänka på inför ditt köp

Cirkelsågar är utmärkta för att göra raka skär i träbaserade material. Oavsett om du är ute efter en sladdlös eller sladdad modell, en standardsåg eller stansad såg, var uppmärksam på effektklass, bladtyp och extrafunktioner som styrskenor och lasrar. Följ vår guide för att hitta den bästa cirkelsågen för dig!

Hur mycket kraft behöver du?

Effekten av en cirkelsåg bestämmer i huvudsak dess förmåga att kapa igenom material. Naturligtvis kan specifikationerna hänvisa till en hastighet utan belastning men detta är inte den bästa indikatorn för ett verktyg av hög kvalitet. Ditt val av effektklass beror på dina behov samt typ och storlek på arbetsstycken du planerar att kapa. Tänk emellertid på att alla verktyg som är klassade över 1800 W kommer att anses som mer än tillräckligt. I den andra änden av skalan kommer du inte igenom ett 80 mm x 1,5 m ekvirke med något mindre än 1000 W!

Som du kanske förstår kommer vikten på en såg att öka i proportion till dess effektklass. Vilket minskar dess smidighet. För att ge dig en grov uppfattning om vikt, kommer en medelstor cirkelsåg med ett skärdjup på 60 mm att väga cirka 5 kg.

Nätansluten eller batteridriven cirkelsåg?

Trådlösa cirkelsågar förlitar sig på ett batteri för ström. De är mindre kraftfulla än sladdade modeller och är något begränsade när det gäller användningstid och skärningsdjup. Om du väljer en trådlös såg är det viktigt att välja en modell som levereras med två batterier för att säkerställa att du har en över om ditt verktyg går ut innan ditt jobb är klart. En batteridriven cirkelsåg ger ett maximalt skärdjup på cirka 55 mm.

Trådlösa cirkelsågar har vanligtvis ett litiumjonbatteri (Li-ion). Spänning avser batteriets ”ström” och det sträcker sig från 12 till 24 V (cirka 18 V i genomsnitt). Li-ion-batterier är lätta, snabba att ladda, håller länge och har ingen minneseffekt. Amperetimmarna (Ah) avgör hur länge batteriet kan användas innan det måste laddas; detta sträcker sig från 3 till 5 Ah.

Vissa Li-ion-batterier har en laddningsindikator som kan vara praktiskt eftersom dessa batterier inte kommer att sakta när de tar slut – till skillnad från nickelkadmium-batterier (Ni-cd) som kommer att förlora effektiviteten när de laddas ur.

Cirkelsågfunktioner och tillbehör

Att kontrollera din cirkelsågs med en styrskena kommer omedelbart att förbättra precisionen för dina skär. De flesta cirkelsågar är utrustade med en justerbar styrning som är fixerad parallellt med basen. Detta system är dock inte alltid till hjälp – särskilt när du klipper långt från kanten eller om kanten inte är rak. Vissa sågar är utrustade med en laserguide men skärningens precision kommer fortfarande huvudsakligen ner till din egen koncentration!

Maximal kontroll uppnås med styrskenor av aluminium , komplett med halkfäste eller klämmor, som placeras på arbetsstycket. Sågbotten glider längs skenan vilket garanterar ett perfekt rak snitt.

Ytterligare säkerhetsfunktioner

Med tanke på att bladet på en cirkelsåg kan rotera med hastigheter upp till 6000 varv / minut, är det en bra idé att investera i några extra säkerhetsfunktioner. Beroende på modell kan du hitta ett eller flera av följande:

 • En delare för att förhindra att det klippta arbetsstycket fastnar bladet;
 • En elektrisk broms för att minska stopptiden till 3 sekunder;
 • En drivenhet med variabel hastighet för att anpassa skärhastigheten till materialet;
 • Uttagbar bladskydd;
 • En bakre extraktor för spånrensning;
 • Dammsug för att skära ner på damm;
 • En lutande basplatta för fasavskärningar (45 °);
 • Justerbart bladdjup för olika tjocklek.

Vilken cirkelsåg ska jag köpa?

Att köpa en cirkelsåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en cirkelsåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska cirkelsågar där ute. Vi rekommenderar starkt cirkelsågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en tigersåg över en annan. Men tillbehör som extra blad kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test cirkelsågar

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Cirkelsågar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test cirkelsågar. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.


Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.1 / 5. Röster: 15

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *