Bäst i test luftvärmepump. Vilken är bästa valet?

bäst i test luftvärmepump
4.3
(3)

Ta till vara på värmen i den kalla luften! Motsägelsefullt men oerhört effektivt. Vi tittar närmare på årets bästa luftvärmepumpar. bäst i test luftvärmepump

Allt fler väljer att installera luftvärmepump som en del av uppvärmningssystemet. Dessa anordningar kan båda avlasta och på egen hand säkerställa riktigt bra uppvärmning. Genom att ta vara på och koncentrera den värme som finns i den omgivande luften, så levererar de värme även när det är som kallast. Kostnadseffektivt och pålitligt. Men vilken luftvärmepump bör man välja?

Bästa luftvärmepumparna:

bästa luftvärmepumpen

Midea Forest Split 09

Mest prisvärd

Electric MSZ-LN25WG

Toppbetyg

Panasonic HZ25WKE

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.

NamnKapacitetEnergiklassPris Butik
Midea Forest Split 09upp till 40kvmA++7 999 kr
Electric MSZ-LN25WGupp till 100kvmA+++14 290 kr
Panasonic HZ25WKEupp till 120kvmA+++19 990 kr
Toshiba Shorai RAS 25upp till 140kvmA++12 900 kr
Panasonic CZ25WKE upp till 70kvmA++11 900 kr

1. Midea Forest Split 09 – Bäst i test

bäst i test luftvärmepump
bäst i test luftvärmepump

Bland luftvärmepumpar så stickar Mideas utbud ut på fler än ett sätt. Deras Forest Split 09 är särskilt utformad för nordiska förutsättningar och är en smart val för bättre inomhusklimat.

Det här är en luftvärmepump som tar hand om allt det väsentliga utan att du behöver bekymra dig. Samtidigt som den är utrustad med de förutsättningar som krävs för att hantera det ofta kyliga nordiska klimatet, så är den samtidigt tillräckligt bekväm för att helt enkelt bara fungera. Välj själv mellan effektiv snabbkylning, 3D-spridning eller automatisk uppvärmning.

Många har kommit att välja Mideas luftvärmepumpar för att de är lättanvända och är väl anpassade för att användas även under de riktigt kalla månaderna. Med det nya köldmediumet R32 så är Forest Split 09 ett smart val under alla säsonger.

Fördelar:

  • Oerhörd effektivitet för pengarna.

Nackdelar:

  • Något komplicerad automatisering.

2. Electric MSZ-LN25WG – Mest prisvärd

bäst i test luftvärmepump
bäst i test luftvärmepump

Välkända Mitsubishi har numera ett stort antal luftvärmepumpar på marknaden. Ders Electric MSZ-LN25WG är ett populärt val bland de som vill ha en väggmonterad enhet som bara fungerar.

Det första man slås av hur lättanvänd MSZ-LN25WG faktiskt är. Man väljer själv huruvida den ska vara i läget för automatiserad drift, eller om man vill detaljjustera och schemalägga. Som en produkt i mellanspektrumet av kraftfulla luftvärmepumpar från Mitsubishi så är den helt klart ett prisvärt val.

Den är ett smidigt val för rum eller bostäder upp till hundra kvadratmeter. Därför är den väl lämpad för de flesta hushåll, och kommer med största sannolikhet att leva upp till dina förväntningar.

Fördelar:

  • Väldigt effektiv.

Nackdelar:

  • Kan kräva en del justering för att få rätt värmeläge.

3. Panasonic HZ25WKE – Toppbetyg

bäst i test luftvärmepump
bäst i test luftvärmepump

Från Panasonic kommer en av de mest kraftfulla och resurseffektiva luftvärmepumparna. Med oanat stor kapacitet och enkla justeringsmöjligheter blir den ett perfekt komplement till befintlig värmelösning.

Något som får HZ25WKE att sticka ut från övriga produkter är dess väl tilltagna kapacitet. Den täcker rum och bostäder upp till hela hundrafyrtiofem kvadratmeter, vilket mycket väl kan innebära att det är marknadens kapacitetsmässigt mest kraftfulla luftvärmepumpar. Och samtidigt som den har riktigt bra kapacitet, så renar den även luften för behagligare inomhusklimat.

Det här är en luftvärmepump för dig som vill vara säker på att få bästa möjliga inomhusklimat, och som vill vara säker på att värmepumpens kapacitet täcker hela hushållet. Tack vare enkla utökningsmöjligheter kan man även välja tillbehör såsom extra dräneringsuttag, utökad fjärrstyrning och mycket annat som förenklar användandet.

Fördelar:

  • Inbyggd luftrening.
  • Väldig bra kapacitet.

Nackdelar:

  • Något kostsam.

Att tänka på inför ditt köp

När det kommer till luftvärmepumpar så bör man helt klart undvika förhastade beslut. Tvärt om så lönar det sig ofta att noggrant och systematiskt utvärdera marknaden och dess utbud. Att köpa en luftvärmepump är inte lätt med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera anledningen till att du behöver den. Hur stort utrymme är det som behöver värmas? Vart ska den vara? Vilken energimärkning? En bättre energimärkning, resulterar oftast i ett högre pris initalt, men sparar in pengar över tid.

Här kan du räkna ut hur mycket din värmepump kommer att kosta i drift

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test luftvärmepump

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Luftvärmepumpar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test luftvärmepump. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Luftvärmepumpar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *