9 bästa färgvalen för varje rum, enligt vetenskap

bästa färgvalen för varje rum
1
(1)

Färger kan förmedla en känsla av stil och sätta tonen för olika stämningar i våra hem. Så det kan vara meningsfullt att välja rätt nyanser och undermedvetet förbättra din livskvalitet hemma. För att hjälpa dig göra det bästa färgvalet för varje rum, delar vi psykologin bakom favoritfärgerna.

Bäst för almänna rum: Ljusrosa

bästa färgvalen ljusrosa
Bäst för almänna rum: Ljusrosa

Rosa är en vacker och lugnande färg. Under de senaste 40 åren har rosa till exempel hållit de interna lugna på sjukhus. Vi tror att nyansen är perfekt för alla upptagen platser där du måste komma ihåg att andas och koppla av. Överväg att skapa en rolig känsla genom att blanda rosa med pastellfärgade nyanser av mynta eller blekgul.

Bäst för könsneutrala rum: Ljusgrön

bästa färgvalen Ljusgrön
Bäst för könsneutrala rum: Ljusgrön

För en känsla av natur och balans fungerar grönt briljant. Eftersom det har en lugnande effekt, tror vi att alla gröna nyanser från glatt till jordnära kan fungera i de flesta utrymmen i ditt hem. Vi är särskilt förtjusta i idén att använda en vårliknande grön nyans.

Bäst för köket: Gul

Bäst för köket: Gul

Smörgul är en utmärkt färg för att skapa en god stämning runt matbordet. Färgen ökar aptiten och ökar energinivåer. Är du inte en morgonperson? Att äta din frukost i ett gult kök kan öka din entusiasm och motivation på morgonen och börja din dag på ett bättre vis, varje dag.

Bäst för sovrum: Djupblå

Bäst för sovrum: Djupblå
Bäst för sovrum: Djupblå

Blått ljus ger en känsla av lugn och skyddande, vilket gör det idealiskt för ett sovrum. Se till att blanda djärva nyanser av blått med ljusare toner för att balansera utseendet, till exempel midnattblått och himmelblått.

Bäst för gymmet: Röd

Bäst för gymmet: Röd
Bäst för gymmet: Röd

Om du vill göra ett djärvt, passionerat uttalande, en ljus skugga av rött kan ge ditt rum utrymme. I själva verket, enligt en ny studie från Journal of Athletic Enhancement, kan färgen öka fysisk prestanda, vilket gör en röd accentvägg till ett utmärkt val för gym i hemmet.

Bäst för hobbyrum: Lavendel

Bäst färgvalet hobbyrum: Lavendel
Bäst för hobbyrum: Lavendel

Tänk utanför boxen. Till skillnad från mycket mörkare lila nyanser som vanligtvis förknippas med sorg eller frustration, har lila en luft av mystik, kreativitet. Det är en utmärkt färg för fantasi i en hobby eller ett hantverksrum. Överväg att para ihop den med en neutral nyans som grå eller med vackra bärtoner.

Bäst för matsalar: Varm vit

Bäst för färgvalen matsalar: Varm vit
Bäst för matsalar: Varm vit

Det finns till synes ett oändligt antal vita färgnyanser att välja mellan, så vilken är bäst för din matsal? Medan allt baseras på preferenser, kommer en varmare vit att framkalla en mer välkomnande och inbjudande ton i rummet.

Bäst för upptagna entréer: Silver

Bäst för upptagna entréer: Silver
Bäst för upptagna entréer: Silver

Skapa lugnande vibbar i din entré med färgen grå. Känd som den känslomässiga nyansen kan det göra att ett av de mest hektiska områdena i ditt hem känner sig dämpade och reserverade, delar New York City-arkitekten John Mochelle. ”Min favoritskugga av grå lutar sig mot silvigt vitt. Den upplyser entréer så att de känner sig mer livliga än döda tyst.”

Det bästa för kontor: Citrus orange

Det bästa för kontor: Citrus orange
Det bästa för kontor: Citrus orange

Orange är en uppfriskande färg som ger en varm känsla till ett rum. Det är perfekt för kärnområden i ditt hem där du underhåller – tänk vardagsrum och matsalar. Orange är också en motiverande färg som gör det lika lämpligt för hemmakontor.”

Vill du köpa målarfärg till bästa priset? Vi har gjort jobbet åt dig, klinka på länken här.


Tack för att du läste. Hoppas du lärde dig något nytt om färger. Om du vill läsa mer och bli ännu vassare i hemmet, kika då på en av dessa:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 1 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *