Skydda ditt hem mot inbrottstjuvar

inbrottstjuv håll hemmet säkert
0
(0)

Den globala ekonomiska recessionen väntar. Experternas utlåtanden pekar mot att stora delar av samhället kommer bli påverkat, till och med de kriminella. Eftersom det inte finns några pengar i människors händer och pengar inte längre finns i i samma utstäckning. Kommer det ge upphov till ökad desperation och fler människor som tar sig till brott.

Områden som brukade vara säkra faller oftare offer för inbrottstjuvar och rånare. Som husägare är det dock din skyldighet att skydda din familj och ditt hem och personliga tillhörigheter mot eventuella inbrottstjuvar.

Men, är verkligen avancerade hemsäkerhetssystem ditt enda alternativ?

Vi tror inte det. Vi tror att sunt förnuft tar dig en lång väg – tillsammans med enkla och inte nödvändigtvis dyra åtgärder för att avskräcka och försvåra för tjuven.

Här är 8 sätt att inbrottssäkra ditt hem


Håll dörrar och fönster låsta

Enkelt uttryckt, goda vanor kommer en lång väg. Statistik över heminbrott indikerar att många inbrottstjuvar bara letar efter enkla mål: De flesta inbrott inträffar under dagsljus (mellan 10:00 och 15:00) och de är vanligtvis avslutade inom 8-10 minuter. 34% av inbrottstjuvarna kommer in i ytterdörren; ytterligare 23% kommer in genom ett fönster på första våningen.

Vad kan vi lära oss ifrån detta?

Tjuvar letar efter lättillgängliga hus som troligen kommer att vara tomma. Det är ingen handplockad liga från forna Sovjet som planerat jobbet in i minsta detalj. Det är impulsiva och desperata människor. Som antagligen sett ditt hus som ett lätt byte, och det sista de vill är att stöta på problem.

Därför bör du göra det svårt för tjuven: Lås alltid dina dörrar och fönster när de inte används, även när du är hemma.

Se över dina befintliga låssystem

Om det har gått ett tag sedan du uppdaterat dina lås, se över dem: Är några av låsen skadade? Kan det finnas extra nycklar som är ute på vift? Är några av de yttre låsen enkla att plocka? Är de väldigt gammla och i behov av att uppdateras? Om du svarade ”ja” på någon av dessa frågor, kan det vara dags att uppdatera dig.

För att vara på den säkra sidan ska dina ytterdörrar ha säkerhetsklass ANSI klass 1 eller klass 2.

Läs mer om säkerhetsklasser här

Förstärk dörrar, fönster och lås

Tänk om dina lås är fullfjädrade men dina dörrar eller fönster är svaga och spunna? Ett väl placerat slag eller spark kan i värsta fall låta någon komma in på bara några sekunder? Kontrollera alla ingångspunkter, särskilt de på första våningen, och byt ut, reparera eller förstärk dem efter behov.

Idéer:

Överväg att byta ut ytterdörrar som är tunna, ihåliga eller trasiga. Du kan också lägga till ytterligare support med en dörrbarrikad.

Förhindra inbrott med ett dörrbrytskydd
Inbrottssäkert brytskydd

Inbrottsäkert brytskydd

Med ett brytskydd är det enkelt att förhindra eller åtminstone försvåra för tjuven att komma in mellan dörr och karm med sina brytverktyg. Den verkar också avskräckande då den är synlig på utsidan.

Pris 149,50;- st

Om du inte har brytskydd sedan tidigare är detta högst rekommenderat!

nummer 7 förhindra inbrott i ditt hus

Använd rörelseaktiverade utomhuslampor

Förvandla vanliga lampor till rörelsessensorljus och skräm bort tjuven innan han skrider till verket.

 Utomhusbelysning Alfred Northlight
Utomhusbelysning Alfred Northlight

Utomhusbelysning Alfred Northlight

Pris: 149,50

 Vägglampa med rörelse- och ljussensor, Cotech
Vägglampa med rörelse- och ljussensor, Cotech

Vägglampa med rörelse- och ljussensor, Cotech

Pris 599:-

 Strålkastare XLED Home 2 Sensor 14,8 W Steinel
Strålkastare XLED Home 2 Sensor 14,8 W Steinel

Strålkastare XLED Home 2 Sensor 14,8 W Steinel

Pris 999:-

nummer 5 inbrott

Var försiktig med att dölja din nyckel

Att gömma en nyckel på ett förutsägbart ställe som under mattan eller i en blomkruka nära dörren gör saker och ting alltför lätt för opportunistiska inbrottstjuvar. Ge istället en extra nyckel till en betrodd granne, hitta oväntade gömställen, eller ännu bättre, plocka upp en billig kombinationslåsbox och installera den på en dold plats. Det kostar inget att vara lite mer försiktig.

inbrottstjuv

Håll dina värdesaker utom synhåll

Var inte prålig med dina dyra artiklar. Utanför ska du hålla dina verktyg, cyklar och annat som är lätta att ta tag i säkra i garaget. Använd gardiner eller persienner för att hindra förbipasserande från att hölja ditt hem. På samma sätt bör du placera dina dyraste ägodelar och dokument i ett säkert förvar.

nummer 7 förhindra inbrott i ditt hus

Tänd upp dina lampor.

De flesta inbrott attacker inträffar på natten, och dåligt upplysta hem är de mest utsatta. Så du bör installera mycket ljusa strålkastare som lyser överallt runt ditt hem på natten. Inträdare hatar ljus, och de kommer att tänka två gånger om de ser att ditt hem är väl upplyst. Att installera lampor med rörelsesensor är en annan smart inställning som gör dig medveten om en inkräktares närvaro.

Statistik visar att inbrottstjuvar lockas mest till hem som inte har ett hemsäkerhetssystem. Här hittar du det mest prisvärda systemet.


Tack för att du läste. Om du vill läsa mer och bli ännu vassare i hemmet så rekommenderar vi att du klickar på en av dessa.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *