5 geniala sätt att bli av med bananflugor för gott

ta bort bananflugor
0
(0)

Bananflugor är aldrig något du vill hitta i ditt hus. Fruktflugor som de också kallas är särskilt irriterande och verkar dyka upp från ingenstans. Visst, du kan vifta bort dem, men en bättre långsiktig lösning är att hitta anledningn till dem från början. I denna artiklen skriver vi om hur då identifierar var de kommer ifån och hur du äntligen kan bli av med dem för gott.

Vad är skillnaden mellan bananflugor och vanliga flugor?

Det första du bör göra om du upptäcker små svarta flugor som flyger runt ditt hem är att säkerställa vad det är för något. Flugor tenderar att vara gråa eller svarta, medan fruktflugor sträcker sig från ljusbrun till rödaktig orange och brun. Fruktflugor har smak för alltför mogen frukt (andra produkter också!) Och trivs på högfruktosämnen. Flugor lever å andra sidan i jord och på växter, så om du tror att du ser dessa kanske problemet inte finns i din fruktskål.

Varför finns det alltid mer än en banafluga?

Kvinnor lägger sina ägg på ytan eller inuti frukt som är övermogen, ruttnar eller förfaller. Varje kvinnlig fluga kan lägga upp till 500 ägg åt gången, så det är viktigt att vidta åtgärder så snart du ser den första fruktflugan. Efter kläckning festar larven på omgivningen (som en mogen banan) i några dagar, innan de utvecklas till fullformade vuxna. Sammantaget är deras livscykel ganska snabb – fruktflugor kan para sig bara två dagar efter att de når vuxenstadiet – vilket innebär att din saneringsklocka startar ASAP.

Hur hindrar jag att dem från att avla?

Fruktflugor hatar rena ytor, så håll ytor och bänkskivor så rena som möjligt. När du spiller fruktjuice eller annat sockerhaltigt ämne, vänta inte tills ditt favorit TV-program är över för ta bort det. Håll din köksho fri från matpartiklar och utrota all brutto-rest i och runt avloppet. Om du inte gör det, kommer de att bli den perfekta destinationen för fruktflugor att föda. Och det vill du ju inte.

Bananflugorna försvinner inte?

Du har rengjort och rengjort, men du ser fortfarande bananflugor. Vad gör du? Här är våra bästa metoder för att äntligen få dem att försvinna.

Äppelcidervinäger #1

Använd äppelcidervinäger. Fyll en skål eller ett glas med äppelcidervinäger, täck med plastfolie och ett gummiband för att försegla kanterna och använd en nål för att göra små hål i toppen. Bananflugorna kommer att lockas till vinäger, men när de väl är inne kan de inte undgå plastfoliebarriären.

Äppelcidervinäger #2

Blanda äppelcidervinäger och skåltvål. Fyll en skål med vinäger och tillsätt en droppe skåltvål, blanda väl. Äppelcidervinäger frestar flugorna med sin inaktuella sötma, och skåltvålen verkligen arbetar för att minska vätskans ytspänning, så flugorna nedsänks omedelbart vid utredning och kan inte undkomma.

Flaskhals #3

Lämna en flaska gammalt vin eller öl ute i närheten där fruktflugorna upptäcktes. De kommer att lockas in av den inaktuella drycken, men flaskans smala hals fungerar som en naturlig barriär för att hålla dem fångade.

Om ingen av de lösningarna fungerar eller om du vill ta i med hårdhanskarna. Prova en av dessa högst rankade produkter för att sparka ut fruktflugor ur ditt kök en gång för alla.

Flug effekt spray #4

Flugeffekt Spray

Spraya direkt mot områden där flugor uppehåller sig tex väggar, tak, fönsterinfästningar, fönsterramar och lampor. Produkten dödar snabbt flugorna och effekten kvarstår i veckor. Omskaka flaskan väl före användning.

Pris 179kr st

Bananflugefälla #5

Bananflugfälla

Problem med bananflugor? Detta är en smart fälla där bananflugorna dels fastnar på limarket, och dels drunknar i vätskan som burken har fyllts med.

Gör så här: Blanda 4 tsk rödvin, 1 tsk vinäger, 1 tsk honung och några droppar diskmedel eller såpa. Häll blandningen i burken och sätt på locket. Fäst ett limark på locket med hjälp av dubbelhäftande tejp. När arket är fyllt med bananflugor byts det ut mot ett nytt, även burkens innehåll kan vid behov bytas ut.

Pris 49,90 kr st

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *