3 Tips till dig som funderar på att köpa solceller

4.5
(2)
3 Tips till dig som funderar på att köpa solceller
Tips till dig som funderar på att köpa solceller

Att konvertera till solenergi och ändra hela ditt elsystem är ett stort drag – men ett som kommer att gagna dig för resten av ditt liv. Problemet är att det finns mycket information där ute, och det är lätt att känna sig vilsen och förvirrad. För dig som är intresserad av solenergi finns det ett par tips för att få så mycket fördelar som möjligt.

Läs mer om energinyheter och det senaste inom solenergi.

1. Husägare som tar in flera offertar sparar 20% eller mer

Precis som med alla stora köp kräver det mycket nogrann undersökning innan du påbörjar din solpanelinstallation. Inklusive en noggrann granskning av företagen i ditt område. En ny rapport rekommenderade att konsumenterna att jämföra så många solcellsalternativ som möjligt för att undvika att betala uppblåsta priser som erbjuds av de stora installatörerna i solindustrin.

För att hitta de mindre entreprenörerna som vanligtvis erbjuder lägre priser, måste du kontakta dem. Eller, så kan du få 10-tals offerter hemskickade direkt genom att lägga ut till projekt till anbud. Vi rekommenderar dorunner för detta.

2. De största installatörerna erbjuder vanligtvis inte det bästa priset

Större är inte alltid bättre. Överväg alla dina alternativ, inte bara företag som är stora nog för att betala för mest reklam. En ny rapport visade att stora installatörer är 20 till 50 000kr dyrare än små företag. Om du har erbjudanden från några av de stora installatörerna, se till att du även jämför dessa bud med offerter ifrån lokala installatörer så att du inte betalar för mycket.

3. Jämförelse av samtliga utrustningar är lika viktigt

Nationella installatörer erbjuder inte bara högre priser – de tenderar också att ha färre alternativ för solutrustning. Vilket kan ha en betydande inverkan på ditt systems elproduktion. Genom att samla in en mängd olika alternativ, kan du jämföra kostnader och besparingar baserat på olika utrustningspaket som är tillgängliga för dig.

Det finns flera variabler att tänka på när man söker de bästa solpanelerna på marknaden. Vissa paneler har högre effektivitetsbetyg än andra, men investeringar i top-of-the-line solutrustning leder inte alltid till högre besparingar. Det enda sättet att hitta den ”söta platsen” för din fastighet är att utvärdera offert med olika utrustning och finansieringserbjudanden.

Vad rekommenderar vi?

Ta in offerter från flera olika företag stora som små, lokala som internationella. Och jämför priserna vilka är billigast, vilka är mest pålitliga, seriösa. Det som skiljer ett lyckat projekt från ett mindre lyckat projekt är personerna du jobbar med.


Ännu mer läsning för dig som är intresserad av solceller/solpaneler:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *