8 fantastiska växthustillbehör för dig som gillar att odla

0
(0)
Praktiska och underlättande växthustillbehör

8 växthustillbehör för dig som gillar att odla

Vill du få ut mesta möjliga av ditt nya eller befintliga växthus? Här presenterar vi 8 av våra mest praktiska och populära växthustillbehör – från användbara verktyg till lagringsenheter, vattensystem och mer, här hittar du precis vad du behöver för att plantera, växa och ta hand om dina växthusblommor, pluggväxter och grödor på bästa möjliga vis!

1. Regnvattensamlare

Praktisk regnvattensamlare

Praktisk regnvattensamlare

Hur smart är inte detta? Detta är en regnvattenssamlare som kan anslutas till växthusets takränna, vattnet kan sedan användas vid ett senare tillfälle för att vattna blommer och växter. Tanken rymmer 100 liter regnvatten och har en praktisk kran om du t.ex. vill fylla på en vattenkanna med vatten.

Perfekt för dig som är mån om miljön och vill spara på vattenkonsumptionen.

2. Jordtermometer

Jordtermometer

Jordtermometer

En jordtermometer är en värdefull investering. Den hjälper dig hålla rätt temperatur i jorden och nå ultimata förhållanden för dina växter att växa och må bra. Den allmänna regeln är att jorden måste vara 8-10 ° C konsekvent under en vecka för att få tillväxten igång. Med denna termometern blir omständigheterna otroligt mycket enklare att kontrollera.

3. Förvaringsbox med lock

förvaring i växthus

Smidig förvaringsbox

Behöver du plats för dina växthusverktyg och utrustning? Här är ett fantastiskt alternativ att överväga. Denna förvaringsbox är inte bara helt vattentät, den är också utformad för att fungera som en bänk för att sitta på och njuta av en paus efter allt hårt arbete i trädgården eller växthuset.

4. Frostskyddsfleece

frostskydd för växter

Frostskydd för växter

Ge snabbt och enkelt frostskydd för känsliga växter med trädgårdsfleece. Kan till och med användas för att ge skugga under de soliga sommarmånaderna när för mycket UV-ljus kan bränna känsliga unga blad.

Denna fleece skyddar dina växthusväxter till minus 2 – 3 C eller för ännu mer frostskydd, vik den i hälften för en filt som skyddar dina planteringar helt ner till minus 5-6 C.

5. Koppartejp

snigelbekämpning i växthus koppartejp

Skadedjursbekämpning med koppartejp

Har du sniglar på dina plantor och växter? De slimmiga varelserna verkar verkligen kort arbete med salladsblad och andra välsmakande grönska. Här är en bra lösning som undviker användning av giftiga medel som kan vara farliga för husdjur och djurliv – kopparband.

Skala helt enkelt av stödskiktet och tryck det självhäftande koppartejpen på sidorna på dina krukor och uteplatsbehållare för att hålla sniglarna i fjärr. De hatar verkligen känslan av den lilla elektriska strömmen som flyter mellan metallen och deras slemma magar och kommer snart att glida av på jakt efter enklare plockningar ..

6. Ogräsbrännare

eldriven ogräsbrännare

Eldriven ogräsbrännare

Miljövänlig och effektiv ogräsbekämpning utan kemikalier. Detta är en ogräsbrännare som utsätter ogräset för en extrem hetta så att de hamnar i en termisk chock. Då bryts växtens celler ned. Enheten drivs elektriskt är enkel och ekonomisk att använda eftersom det inte behövs några extra tillbehör exempelvis gas. Kopplas till elnät med förlängningskabel och efter uppvärmning i 45 sekunder är den klar att använda. Den unika skölden ser till att behandlingen blir exakt och förhindrar att önskade växter påverkas. Avkylningsläge efter användning minskar risken för olyckor.

7. Fönsteröppnare

automatisk ventilation växthus

Automatisk Växthus-ventilation

Ventilation i växthuset är viktigt för att dina växter ska må bra. Även när du är borta måste växterna ha rätt temperatur och därför är det bra med en automatisk fönsteröppnare. De fungerar genom en vätska som utvidgas i en cylinder när temperaturen stiger. Öppningstemperaturen är justerbar mellan 15 och 25°C. Ingen elinstallation eller batterier behövs till denna automatiska fönsteröppnare.

8. Skottkärra

skottkärra växthus

Kvalitets-skottkärra

Är du trött på att försöka balansera en skottkärra på ett enda framhjul bara för att få saken att falla åt sidan och kasta dess last? Här är ditt svar. Det perfekta tillbehöret för den kräsna växthusägaren. Denna tvåhjuliga skottkärra sprider lasten över en axel för att ge dig en utmärkt kombination av balans och manövrerbarhet.

Och den är robust också, med en pulverlackerad stålram och tufft polypropylenkar.

Tack för att du läste. Vi hoppas att du fick inspiration att uppgradera ditt växthus och dra nytta av någon eller några av dessa fantastiska växthustillbehör.

Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *