Vad kostar det att asfaltera?

vad kostar det att asfaltera
2.4
(5)

Kostnaden för att lägga en ny uppfart beror till stor del på storlek, material och arbetskostnaden och kan falla var som helst mellan 150 – 500kr per kvadratmeter exklusive moms.

Vad kostar det att asfaltera?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS, utan krav på att tacka ja.

Vad kostar det att asfaltera?

Att asfaltera en garageuppfart kostar i genomsnitt 20 000kr, med ett typiskt intervall mellan 10 000 och 40 000kr. Detta projekt kostar i genomsnitt 150 till 500kr per kvadratmeter, exklusive moms.. Även om en garageuppfart är det vanligaste projektet, inkluderar andra applikationer:

Trottoar / gångväg: 10 000 – 20 000kr
Bakgård: 20 – 50 000kr
Privat väg: 100 000- 1 000 000kr

Asfaltbeläggning erbjuder en bekväm och säker kör- eller gångyta med minimalt underhåll. Eftersom det här jobbet kräver mycket specialutrustning och tunga lyft, görs det bäst av en professionell. Tänk på dessa priser är genomsnittliga och att dina priser kan variera oerhört beroende på projekt och komplexitet.

Val av material

När du väljer material är det viktigt att jämföra priser i förväg tilsammans med arbetskostnader. Vissa beläggningsmaterial är mycket prisvärda, men kräver regelbundet underhåll och måste bytas ut efter bara några år. Medan andra beläggningsmaterial är dyra att installera, kräver lite underhåll och kommer att vara en livstid. Det är också viktigt att inse att eftersom en asfaltering kan få tung trafik måste de vara både hållbara och starka för att vara kostnadseffektiva.

  • Grus eller sönderdelad granit är det billigaste beläggningsalternativet för uppfart. Det kan dock utgöra underhållsproblem, särskilt i områden med stora mängder nederbörd. En stabilisator kan läggas till för att hålla din uppfart från att tvätta sig, men det kommer att öka kostnaden.
  • Asfalt ger en otroligt hållbar och stark uppfart till ett rimligt pris. Men många husägare tycker inte om hur det ser ut. Du kan välja en dekorativ asfaltuppfart som är stämplad och färgad, men kostnaden kommer att öka avsevärt.
  • Betong, det mest populära uppfartmaterialet, är tåligt och kräver mycket lite underhåll. Kostnaden kan vara ganska rimlig för vanlig betong, men kommer att öka om du vill att den ska stämplas och färgas. Om felaktigt installeras kan en konkret uppfart spricka, så det är värt att betala extra för en toppleverantör.

Ytterligare faktorer som kan öka uppfartkostnaden:

  • Lutningar
  • Kurvor
  • Avlopp
  • Komplexa mönster

Vanliga frågor och svar

Räcker 5cm asfalt för en uppfart?
Du behöver minst 5 cm asfalt för en uppfart. De flesta har 5 till 20 cm.

Hur länge håller asfaltuppfarten?
En asfaltuppfart varar 15 till 20 år med underhåll vart tredje till femte år. Om du lever i ett milt klimat kan det förbli i gott skick längre.

Vilken är bättre betong- eller asfaltuppfart?
Asfalt är den vanligaste uppfartytan och det är lättast att underhålla. Många husägare föredrar betong för dess livslängd på 30 till 40 år, samt de extra färg- och designalternativen.

Göra det själv eller beställa ett proffs?

Det kan vara frestande att spara på arbetskratskostnaden, men du behöver verkligen anställa en professionell asfaltinstallatör. Du kan kan hyra en vält för att komprimera asfalten och stenarna eller en mejselhammare för att ta bort den gamla uppfarten, men detta arbete är fysiskt krävande. Och om det blir fel kan det hända att ytan bara håller i ett år eller två. Som jämförelse kan ett proffs göra ett kvalitetsjobb som är klart inom några dagar.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om vad kostar det att asfaltera. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.4 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *