Putsa fönster utan ränder med S-tekniken

putsa
5
(1)

Även om det kan verka trist eller till och med svårt att putsa fönster utan ränder kan du med lite ansträngning få dina fönster att se så rena ut att till och med dina vänner kommer bli imponerade!

Putsa föster utan ränder
Putsa föster utan ränder

Liksom andra rengöringsarbeten, att ta hand om glas, oavsett om det är ett fönster eller en spegel eller ett soffbord, handlar det mer om verktygen än det faktiska jobbet och hur bra du gör det. Med rätt saker i din hink kan du få ditt glas strimmigt och kristallklart på nolltid.

Så fortsätt läsa för att lära dig om vår enkla tips som säkert kommer att få dina glasytor att glitra med lite ansträngning. Det är inte heller någon raketvetenskap – det första tipset har till stor del att göra med något som borde vara sunt förnuft, men ofta inte!

Fortsätt läsa för att ta reda på vad det är.

1. Välj en torr, molnig dag.

Gör det här jobbet i solsken, helst på sommaren. De heta fönstrena och solskenet kommer hjälpa till torka bort streck som annars varit synliga. Så om du vill att resultet ska bli bättre, putsa på sommaren, när solen lyser.

2. Ta bort smuts och damm först.

Innan du börjar, svep smuts från fönsterramen med en borste eller dammsug den med maskin. Detta förhindrar att smuts förvandlas till en lerig röra när den blandas med rengöringsmedlet. Om din fönsterskärm ser speciellt smutsig ut, skölj den med varmt vatten och en mjuk borste och låt torka innan du sätter tillbaka den.

För persienner, rekommenderar vi att du går över båda sidor med en mikrofiberduk eller öppnar lamellerna och går över var och en med en fuktig trasa, följt av en torr.

Du kan också ge dina gardiner lite kärlek genom att sätta dem i torktumlaren på 15 minuter på en ”endast luft” -cykel och snabbt hänga dem igen för att förhindra rynkor.

3. Välj rätt rengöringsmedel – och spruta generöst.

Håll inte tillbaka på sprayen, särskilt om dina fönster ser extra smutsiga ut. ”Du behöver mycket rengöringsmedel för att lösa upp och bryta ner smutsen så att den helt kan torkas bort.

Gör ditt eget glasrengöringsmedel

Vad du behöver:

  • 2 koppar vatten
  • 1/2 kopp vit- eller cidervinäger
  • 1/4 kopp gnugga alkohol 70% koncentration
  • Kombinera ingredienserna och häll dem i en sprayflaska. Om du har barn eller husdjur, skriv ingredienserna på utsidan av flaskan för säkerhet.

4. Använd mikrofiberdukar.

Vissa gillar att torka sina rutor med vanliga handdukar, men det är som att jämföra Porsche med Fiat. Mikrofiberdukar är superabsorberande, tvättbara och lämnar glaset glänsande och strimmigt.

VI REKOMMENDERAR:

Mycket mjuk, skonsam och fluffig poleringsduk. För dig som gillar att ta hand om dina fönster.

Pris: 29,90:-

Om du hellre använder vanliga handdukar väljer du ett märke som är av bättre kvalitet. Nackdelen med handdukar är att de har en tendens att strimla, lämna ludd och ränder efter sig.

5. Lär dig använda skrapan på rätt sätt.

Putsa fönster utan ränder med S-metoden
Putsa fönster utan ränder med S-metoden

Professionella fönsterrengörare har en speciell teknik. Och innan du vet hur du använder skrapan på rätt sätt kommer resultatet aldrig bli lika bra.

Det kallas för S-tekniken. Du börjar med skrapan längst upp i hörnet och drar utmed översta kanten och sedan ner likt ett ”S”. Sedan fortsätter du och drar likadant ner för hela fönsterrutan och är noggrann att överskottsvattnet hänger med hela vägen ner.

När du lärt dig att putsa så här. Kommer du aldrig putsa annorlunda. Det är en överlägsen teknik med överlägset resultat, utan ränder.

6. Gör det enkelt för dig själv

Du behöver bara rengöra fönstren en eller två gånger om året, men det är ännu enklare om du har rätt verktyg för jobbet. Varför inte göra det enkelt för dig själv och unna dig själv ett fantastiskt resultat utan att behöva kämpa.Kärcher WV 5 Premium

En batteridriven fönstertvätt som ger dig rena fönster utan ränder eller droppar på nolltid på enklast möjliga vis

Bäst i test 2019 enligt testfakta.

Just nu kan du spara 10%

En batteridriven fönsterskrapa suger upp smutsvattnet i takt med att rutan skrapas rent. På det viset är det tänkt att man ska få fönster fria från ränder och slippa smutsvatten på fönsterbräda och golv.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *