Grillarnas kamp: Landmann vs Weber

2.8
(12)

Landmann vs Weber är två av de mest kända varumärkena när vi pratar om grill. Båda dessa grilltillverkare är mycket populära över hela världen.

Eftersom båda varumärkena är kända för sina gasgrillar är det viktigt för oss att identifiera vilken av dem som är fördelaktiga för vilket ändamål. Både Landmann och Weber har ett gott rykte på grund av hållbarhet och energieffektivitet. Och maten som dessa grillar är också den underbar, därför kokar allting ner till endast en fråga och det är;

Vilken av dessa två är absolut bäst?

Landmann historia

Landmann startade sin verksamhet 1966 i Tyskland och var det första företaget som introducerade sina grill-produkter till den tyska marknaden. Det är än idag den största leverantören av trädgårdsliv och grillutrustning. Det har även kunder i nordamerikak tillsammans med Kina och Australien också. Den enorma tillväxten av varumärket över fem kontinenter är beviset på att det finns många nöjda kunder. Det är kända för användarvänliga och träffsäkra produkter.

Weber Industrihistoria

Weber grundades så tidigt som 1952. Under dessa år var bara tanken på grill och grillning ganska ny för världen. I de flesta fall kunde folk använda vattenkokare för att njuta av rökt mat. Under den tiden tillämpade George Stephen sin idé att skära en böja i hälften. Han tillsatte sedan ventiler tillsammans med benen. Och så blev den första grillen till liv. Nu har det blivit ett globalt fenomen, en bakgårdsrevolution. Företaget erbjuder sina kunder ett stort utbud av grillar. De har årtionden av erfarenhet och en lång lista över grillar som integrerar innovation.

vilken grill är bäst
Recension: viilken grill är bäst?

Recension – Landmann vs Weber

I denna Landmann vs Weber jämförelse är det viktigt att identifiera varje märkes specialitet och vad den har att erbjuda till sina kunder. Om du vill köpa en enkel gasgrill utan för mycket finesser så är Landmann det bästa alternativet för dig. Att grilla ett par gånger i månaden med Landmann är ett bra alternativ. Men om du letar efter en långvarig gasgrill tycker vi att Weber ska bli ditt val. Många av kunderna har rapporterat att denna grill kommer att leva under mycket lång tid. Om du grillar så ofta som två gånger eller tre gånger i veckan ska du definitivt gå till Weber. Det kommer att leverera gott om värde på lång sikt.

Vilken produkt rekommenderar vi?

Weber kan överträffa Landmann när det gäller hållbarhet. Likväl är Landmann bäst lämpad för oss hobby/fritids och amatör grillare. När det gäller specifikationer är det inte mycket skillnad mellan de två. Men utav alla modeller vilken skulle vi välja då? 

landmann

Triton PTS 4.1 Landmann

Triton PTS 4.1 Sapphire Black Landmann gasolgrill, utrustad med  nya värmesystemet PTS för Optimerad grillvärme! Galler av kraftigt gjutjärn och sidobrännare för tillagning av sidorätter. Allt du behöver för en fantastik grillsäsong.

gasolgrill-bluegazz

Gasolgrill Bluegazz

Rostfri design och ett modernt uttryck. Grillen har fyra rostfria brännare med en total effekt på 14 kW. Den rejäla grillytan sträcker sig över hela 64 x 49 cm. Testvinnaren 2015, 2016, 2017.

Tack för att du läste. Du hittar fler grillar i vårat sortiment,  Klicka här detta var bara ett smakprov och en rekommendation av oss här på byggvaror24.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.8 / 5. Röster: 12

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *