Hur länge ska betong härda?

4.3
(4)
Hur länge ska betong härda?
Hur länge ska betong härda?

Om du verkligen vill veta sanningen, slutar betong aldrig härda; det härdar hela tiden, för evigt. Men för praktiska ändamål når det en punkt där ytterligare härdning kommer att vara så långsam att det blir obemärkligt. I den här artikeln täcker vi grunderna för allt du behöver veta om betong och hur länge det behöver torka eller (härda)

Vad är betong?

Betong består av tre grundläggande komponenter: vatten, fyllnadsmaterial (sten, sand eller grus) och cement.

Vad är cement?

Cement fungerar som ett bindemedel (klister) när det blandas med vatten och fyllnadsmaterial.

Hur länge ska betong härda?

Torkningstiden är i allmänhet 24 till 48 timmar. Men du bör inte köra tung utrustning kring området. De flesta blandningarna når sin fulla styrka inom 28 dagar.

Hur länge ska betong härda?

I nästintill alla fall är full styrka betraktad vid 28 dagar. Vid sju dagar borde du ha betong som är härdad upp till 70% styrka. Men för att svara på frågan ”Hur länge ska betong torka?” Torkningstiden är i allmänhet 24 till 48 timmar. Vid denna tidpunkt kommer grannhunden inte att lämna sina fotavtryck i den, men du bör inte köra tung utrustning kring området. De flesta blandningarna når sin fulla styrka inom 28 dagar.

Betong slutar aldrig härda

Den kontinuerliga härdningen sker eftersom cementpartiklarna reagerar med vattnet i blandningen (hydrering), och så länge som cementet kommer i kontakt med fukt, även minsta bubblor, kommer det att fortsätta att bilda bindningar. Detta är minimalt efter att ”full styrka” uppnås, men det är kontinuerligt.

Vill du köpa billig betong? Vi har gjort jobbet åt dig, klicka på länken för att komma till det bästa erbjudandet

Vad innehåller betong?
Vad innehåller betong?

Faktorer som påverkar torkningstiden

  • Mängden fukt som tillsattes är en stor faktor. Om det inte finns tillräckligt med vatten i blandningen, kommer betongen att torka för fort, vilket resulterar i svagare total styrka. För mycket fukt, som ofta används i efterbehandlingssteget, kommer att försvaga toppskiktet och orsaka flakning.
  • Varma omgivande temperaturer och vind accelererar förångningen av härdningens inställningstid.
  • Mixen, hur mycket du blandar med vatten. Vissa jobb kommer att kräva acceleranter eftersom området måste vara användbart så snart som möjligt. Acceleranten kommer att göra sitt jobb och påskynda den konkreta inställningstiden. Accelerantblandningar kommer att visa en svagare total styrka i slutet, men kommer fortfarande att uppfylla kraven på kraven. Temperaturen påverkar också betongens inställningstid. För mer information, kolla in den här artikeln om hur konkret härdningstemperatur gör skillnad.

Byggmaterial online

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *