Hur finansierar man en renovering?

renoveringslån
4.5
(2)

Tills nyligen innebar ett renoveringslån att gå till banken, träffa en långivare och hoppas på det bästa. Idag har du dock många fler alternativ för att hjälpa till att finansiera hemförbättringar. En bolånemäklare kan till exempel erbjuda mer än 200 olika låneprogram. Och mäklare är bara en av många långivare som är ivriga att sätta ihop ett lån som passar din situation – även om din kredithistorik är mindre än perfekt.

Vilken typ av lån?

Med så många konkurrerande långivare, lånealternativ och villkor, betyder det också att det kan vara lika utmanande att leta husrenoveringslån som att leta efter hus. Du kan hoppa över all förvirring och landa på rätt låneprogram genom att: Att veta hur mycket pengar du behöver och ungefär hur mycket du kan få från början Begränsa de otaliga lånealternativen till de som matchar dina behov och ekonomi. Koncentrera dig på de långivare som sannolikt ger den typ av lån du vill ha.

Vill du läsa mer och jämföra renoveringslån rekommenderar vi att du tar del av opartisk information vars syfte är att framföra det bästa alternativet för dig.

Hur mycket behöver du låna?

Oavsett om du anlitar en entreprenör eller tar på dig arbetet själv, börja med en exakt uppskattning av vad projektet kommer att kosta. Om du anlitar en entreprenör, börja med ett fast bud, uppdelat i arbete och material. Lägg sedan på 10 procent för överraskningar. På arbetet du gör själv, sammanställ en detaljerad materiallista med kvantiteter, kostnader och en exakt summa. Inkludera tillståndsavgifter och utrustning. Lägg sedan till en kudde på 20 till 30 procent för att vara säker. När du vet hur mycket du behöver för att finansiera din renovering, hur mycket får du då? Trots löften långivare gör i sina annonser och reklammaterial, beror hur mycket du kan låna beror på din kreditvärdighet, belåningsgrad och din inkomst. Dessa faktorer hjälper också till att avgöra räntan, längden på lånet och hur du kommer betala.

Uppskatta renoveringens avkastning (ROI)

Väljer du att låna till en ombyggnad ökar du din skuld. Men om renoveringen ger mervärde till din bostad kan det vara bra. Beroende på projektet kan din renovering ge en stark avkastning på investeringen när du ska sälja ditt hem. Till exempel uppskattar en undersökning från 2019 av National Association of Realtors (NAR) att en komplett köksrenovering ger 59 % avkastning på investeringen. Nytt trägolv har en ännu starkare ROI, med husägare som drar tillbaka 106 % av projektkostnaden. Å andra sidan, vissa hemrenoveringar ger inget mervärde till ditt hem. Du kan också renovera ditt hem och få tillbaka mindre av din investering än du förväntar dig. För att uppskatta renoveringsinvesteringar, prata med en fastighetsmäklare i ditt område. De kan ge råd om vilka funktioner som tillför värde och säljbarhet i ditt område.

Tänk på dina framtidsplaner

Om du planerar att flytta inom några år är det vettigt att fräscha upp ett gammalt hem eller byta ut ett läckande tak för att maximera ditt andrahandsvärde. En dyr, storskalig renovering är å andra sidan kanske inte värt den ekonomiska stressen. Om du lutar mot ett bostadslån, kom ihåg att du måste betala av skulden när du säljer om du inte redan har gjort det.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig mer om renoveringslån. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *