Hur kan man flytta en friggebod

flytta friggebod
3.2
(5)

En friggebod är utmärkta för förvaring av verktyg, trädgårdsutrustning, sportartiklar och olika andra utomhusartiklar. De kan också se väldigt snygga ut och lägga till en känsla på bakgården. Du kanske verkligen trivs med din bod– och kanske inte vill lämna det bakom dig när det är dags att flytta till ett nytt hem.

Att flytta ett skjul till ett nytt hus är inte en lätt uppgift, men i de flesta fall är det genomförbart. Du kommer att behöva lite special-utrustning och lite hjälp – eller en professionell flytttjänst – men med ordentlig förberedelse och planering kommer du inte ha några problem med att flytta din bod till din nya plats.

Så här flyttar du en friggebod

Se om boden är rörlig och strukturellt sund. Att flytta ett skjul är mycket krångel och det är inte alls billigt. Så innan du bestämmer dig för det måste du vara säker på att det är värt det att flytta ditt förråd till din nya plats. Och, ännu viktigare, du måste vara säker på att det är möjligt. Vissa bodar är flyttbara – andra inte. Det beror på storleken, vikten och materialet, hur den är byggd och området där den är belägen. Hur skjulet är förankrat i marken är nyckelfaktorn som avgör dess ”rörlighet”: Bodar på plintar är bärbara och lätta att flytta från en plats till en annan; Vissa bodar är inte fästa i en grund. De kan också lätt flyttas eftersom det inte finns något som håller dem nere; Vissa bodar är fästa i en grund och kan inte alltid flyttas. Om boden är cementerad i marken är det inte ett alternativ att flytta den (skjulet kommer att skadas om det tas bort från sin grund). I ett sådant fall har du inget annat val än att lämna ditt skjul bakom dig och köpa en ny.

Flytta friggebod med kranbil

Att flytta en Friggebod med en kranbil innebär flera väsentliga steg. Först bedöms platsens tillgänglighet och stugans vikt och dimensioner noggrant för att bestämma vilken kran och riggutrustning som behövs. När kranbilen har kommit till platsen positioneras den noggrant för att säkerställa en stabil lyftplattform. Kranoperatören, med skicklighet och precision, förlänger kranens bom för att nå Friggeboden. Remmar och krokar fästs strategiskt på stugan för att säkerställa en trygg lyft. Friggeboden lyfts sedan långsamt och stadigt från sin ursprungliga plats och placeras försiktigt på den väntande flatbäddstrailern. Genom hela processen är kommunikationen mellan kranoperatören och markpersonalen avgörande för att säkerställa en säker och framgångsrik flytt.

Här är ett par företag som hjälper till:

För att flytta en Friggebod utan att använda en kranbil kan du överväga några alternativa metoder:

  1. Demontering och Återmontering: Ett vanligt tillvägagångssätt är att demontera Friggeboden i sina enskilda komponenter, som väggar, tak och golv. Varje komponent kan sedan transporteras separat till den nya platsen och monteras upp på plats. Det här sättet kräver mycket arbete men kan vara lämpligt för mindre Friggebodar.
  2. Rullar och Skidor: För mindre Friggebodar kan du placera stugan på rullar eller skidor för att förflytta den till den nya platsen. Detta innebär att stugan rullas eller dras försiktigt över marken. Det är viktigt att ha en plan för hur du ska föra stugan över eventuella hinder och att vara försiktig för att undvika skador.
  3. Tillverka en Rampliknande Struktur: Om Friggeboden är relativt liten och det inte finns några större hinder på vägen till den nya platsen kan du överväga att bygga en rampliknande struktur. Stugan kan sedan rullas eller dras upp på rampen och förflyttas till den nya platsen. Detta kräver noggrann planering och konstruktion av rampen.

Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att ta hänsyn till stugans storlek och vikt samt att säkerställa att förflyttningen sker säkert och utan skador.

Vad är boden gjord av (trä, metall, plast, kompositmaterial)?

Vissa material är lättare än andra (så att boden blir lättare att flytta), en del är mer hållbara (så att boden får längre livslängd), andra är av högre kvalitet (så att boden blir dyrare) etc.; Hur är boden byggd (är den skruvad, limmad, spikad eller svetsad)? Om skjulet kan tas isär och byggas om på den nya platsen, kommer det inte att vara ett problem att flytta det till ett nytt hus;

Hur mycket väger stugan?

Det behöver inte sägas att tyngre strukturer är svårare – och dyrare – att flytta;

Hur stor är boden?

Stora bodar kräver stora flyttsläp – och de är verkligen svåra att lasta och säkra på fordonet;

Var ligger boden?

Om byggnaden inte är lättillgänglig på grund av hinder som staket, trädgrenar eller kraftledningar, blir det extremt svårt att flytta den. Sist men inte minst måste du tänka på kostnaden för att flytta ditt skjul – det kan visa sig att byte av förvaringsenheten blir ditt billigare alternativ.

Flytta friggebod kostnad

När du själv flyttar en friggebod själv, behöver du bara betala för lastbilen. Om det kostar inte mer än några tusen att hyra utrustningen och anlita en certifierad operatör.

När du anlitar ett företag kommer kostnaden att baseras på flyttavståndet, storleken och vikten på friggeboden, vilken typ av specialiserade tjänster som krävs för att flytta enheten och den tid det tar att slutföra jobbet. Om du bestämmer dig för att din friggebod är värd att flytta måste du börja fundera på hur du ska få den till ditt nya hem. Om det är en större friggebod, ett längre avstånd eller så rekommenderar vi givetvis en proffesionell aktör.

Dem har den specialiserade utrustningen, tekniska kunskapen och erfarenheten för att säkert och effektivt flytta alla typer av bodar– och de tar hand om jobbet från början till slut, så du behöver inte oroa dig för någonting. Det är det enklaste sättet att flytta – och det säkraste. Om du anlitar flyttare kommer proffsen att ta med all nödvändig utrustning och göra allt arbete åt dig.

Kostnaden för att flytta en friggebod kommer eventuellt att landa mellan 5 – 50 000kronor. Beroende på avstånd, komplexitet, storlek och firma.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att ni fick inspiration att flytta er friggebod. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du vill läsa mer, kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.2 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *