Hur kan man flytta en friggebod

flytta friggebod
4.5
(2)

En friggebod är utmärkta för förvaring av verktyg, trädgårdsutrustning, sportartiklar och olika andra utomhusartiklar. De kan också se väldigt snygga ut och lägga till en känsla på bakgården. Du kanske verkligen trivs med din bod– och kanske inte vill lämna det bakom dig när det är dags att flytta till ett nytt hem.

Att flytta ett skjul till ett nytt hus är inte en lätt uppgift, men i de flesta fall är det genomförbart. Du kommer att behöva lite special-utrustning och lite hjälp – eller en professionell flytttjänst – men med ordentlig förberedelse och planering kommer du inte ha några problem med att flytta din bod till din nya plats.

Så här flyttar du en friggebod

Se om boden är rörlig och strukturellt sund. Att flytta ett skjul är mycket krångel och det är inte alls billigt. Så innan du bestämmer dig för det måste du vara säker på att det är värt det att flytta ditt förråd till din nya plats. Och, ännu viktigare, du måste vara säker på att det är möjligt. Vissa bodar är flyttbara – andra inte. Det beror på storleken, vikten och materialet, hur den är byggd och området där den är belägen. Hur skjulet är förankrat i marken är nyckelfaktorn som avgör dess ”rörlighet”: Bodar på plintar är bärbara och lätta att flytta från en plats till en annan; Vissa bodar är inte fästa i en grund. De kan också lätt flyttas eftersom det inte finns något som håller dem nere; Vissa bodar är fästa i en grund och kan inte alltid flyttas. Om boden är cementerad i marken är det inte ett alternativ att flytta den (skjulet kommer att skadas om det tas bort från sin grund). I ett sådant fall har du inget annat val än att lämna ditt skjul bakom dig och köpa en ny.

Vad är boden gjord av (trä, metall, plast, kompositmaterial)?

Vissa material är lättare än andra (så att boden blir lättare att flytta), en del är mer hållbara (så att boden får längre livslängd), andra är av högre kvalitet (så att boden blir dyrare) etc.; Hur är boden byggd (är den skruvad, limmad, spikad eller svetsad)? Om skjulet kan tas isär och byggas om på den nya platsen, kommer det inte att vara ett problem att flytta det till ett nytt hus;

Hur mycket väger stugan?

Det behöver inte sägas att tyngre strukturer är svårare – och dyrare – att flytta;

Hur stor är boden?

Stora bodar kräver stora flyttsläp – och de är verkligen svåra att lasta och säkra på fordonet;

Var ligger boden?

Om byggnaden inte är lättillgänglig på grund av hinder som staket, trädgrenar eller kraftledningar, blir det extremt svårt att flytta den. Sist men inte minst måste du tänka på kostnaden för att flytta ditt skjul – det kan visa sig att byte av förvaringsenheten blir ditt billigare alternativ.

Kostnaden för att flytta en bod beror storlek och flyttmetod.

När du själv flyttar ett litet skjul själv, behöver du bara betala för lastbilshyran. Om du behöver en gaffeltruck kostar det några tusen att hyra utrustningen och anlita en certifierad operatör. När du anlitar en flyttfirma för förråd, kommer kostnaden att baseras på flyttavståndet, storleken och vikten på boden, vilken typ av specialiserade tjänster som krävs för att flytta enheten och den tid det tar att slutföra jobbet. Om du bestämmer dig för att din bod är värd att flytta måste du börja fundera på hur du ska få den till ditt nya hem. Om du har ett större skjul eller om du flyttar över landet, är en professionell flyttfirma ditt bästa val. Experterna har den specialiserade utrustningen, tekniska kunskapen och rika erfarenheten för att säkert och effektivt flytta alla typer av bodar– och de tar hand om jobbet från början till slut, så du behöver inte oroa dig för någonting. Det är det enklaste sättet att flytta – och det säkraste. Om du anlitar flyttare kommer proffsen att ta med all nödvändig utrustning och göra allt arbete åt dig.

Flyttfirma i Stockholm sedan 1984

Flyttfirma Peter Åkare i stockholm skräddarsyr efter era behov med servicetänk och erfaren personal, för dem är ingenting främmande!


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att ni fick inspiration att flytta er friggebod. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du vill läsa mer, kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *