En guide till olika sorters spännverktyg

Spännverktyg
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Destaco.

Det finns många olika typer av spännverktyg som alla är designade unikt för att utföra olika uppgifter och belastningar. Vi har sammanställt en lista över de vanligaste verktygen och vad de gör. Så om du vill lära dig mer om spännverktyg har du hittat rätt!

Skruvtvingar

Skruvtvingar är typer som använder en skruvmekanism för att justera käftarna och klämma fast ett arbetsstycke på plats.

De typer som finns i kategorin skruvklämmor inkluderar G-klämmor (även kända som C-klämmor), F-klämmor, kantklämmor, trähandskruvklämmor och rackklämmor.


Snabbklämmor

Snabbklämmor kan också kallas enhandsklämmor och är utformade med en mekanism som gör det möjligt för användaren att frigöra ett arbetsstycke i en snabb rörelse.

Det finns olika typer av snabbkopplingsklämmor, inklusive spakklämmor, fjäderklämmor och avtryckarklämmor.


Låsklämmor

Låsklämmor har en funktion som gör att de snabbt kan låsas eller släppas i en snabb rörelse med den integrerade spaken. På grund av sin breda käftöppning och fyrkantiga form är låsklämmor utformade för att klämma fast stora eller besvärliga föremål, som andra klämmor kanske inte kan ta tag i.

Käftens design innebär också att de är en idealisk klämma för att hålla oregelbundet formade eller avsmalnande arbetsstycken. Många modeller av låsklämmor finns tillgängliga som kan ha olika funktioner och käftformer.


Vinkelklämmor

Vinkelklämmor är utformade för att spänna fast föremål i en vinkel. Det är en idealisk klämma att använda när man vill skapa geringsfogar eller hörnskär.

Vinkelklämmor kan också kallas hörnklämmor eller geringsklämmor. Alla typer är dock utformade för ett liknande syfte.


Snabbspännare 

Den här typen av verktyg är idealiska för industriella applikationer där höga spännkrafter och repetetiva rörelser krävs för att spänna fast komponenter snabbt och säkert. Spännarna finns i förzinkat stål, rostfritt stål eller svartoxiderat stål.

Snabbspännare har testats framgångsrikt i över 20,000,000 cykler. Det omfattande utbutet av spännare inkluderar: horisontalspännare, vertikalspännare, tryckspännare, förslutningsspännare, spännare för rotationsgjutverktyg, pneumatiska spännare och kraftspännare. En rad tillbehör kompletterar sortimentet.


Limklämmor

En enkel limklämma, ett otroligt användbart och multifunktionellt verktyg. Används oftast vid applicering av lim för att hålla fast trästycken under härdning.

Finns i en uppsjö utföranden med olika utseende och olika fjädrar för att passa olika ändamå.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om olika spännverktyg. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *