Bästa sandfilteranläggningen. Effektivisera poolrengöringen!

bästa sandfilteranläggningen
4.5
(2)

En sandfilterpump är hjärtat av din pool och kommer att avgöra hur väl vattnets kvalite är vid ett givet tillfälle. Om funderar på vilken du ska köpa, har du hittat rätt! bästa sandfilterpumpen

Vi tagit fram en lista med de populäraste sandfilteranläggningarna, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Vi vill göra det enklare för dig att göra ett bättre beslut. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på sandfilteranläggningar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa sandfilterpumparna:

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Planet pool Sandfilterpump S – Bäst i test

bäst i test sandfilteranläggning

Sandfilteranläggning från planet pool med 4 m³/h, normalsugande pump Aqua Splash 4 med förfilter, filterplatta och 6-vägs-ventil.

En sandfilteranläggning med allt du behöver för att hålla din pool ren från smuts och orenheter i vattnet. Just den här modellen finns i 3 storlekar, baserat på hur stor din pool är. Vet du inte hur stor och kraftfull modell du behöver har vi skrivit ihop en liten guide i slutet av den här artikeln. Denna pump är normalsugande och suger därför inte självständigt luft ur slangen. Slangen och förfiltret måste därför vara helt vattenfyllda. Om sandfilterpumpen befinner sig ovanför vattenytan bör man installera en backventil mellan bräddavloppen och sandfilterpumpen för att förhindra att vattnet rinner tillbaka i bassängen.

Vi tycker den här modellen är utmärkt, bra prestandra, bra pris och bra kvalitet.

Fördelar:

 • Finns i flera storlekar
 • Bra effekt
 • God kvalitet

Nackdelar:

 • Sand ingår ej

2. PoolExperten POOL Style 6m3/h – Mest prisvärd

bästa sandfilterpumpen

Filterpumpen är hjärtat i din pool. Med en den här kraftfulla sandfilterpumpen har du bästa möjliga filtereffekt och därmed en optimal vattenkvalitet.

Ett bra sandfilter förenklar poolskötseln och i jämförelse med patronfilter behövs inga utbytespatroner. Uppgraderingen är också möjlig i efterhand. Med den här sandfilterpumpen från Poolexperten reducerar du ditt behov av poolkemikalier och poolskötseln blir betydligt lättare. En större pump kanske behövs om du ska ansluta en solfångare eller värmepump eller använda pumpen för att bottensuga poolen.

Fördelar:

 • God kvalitet
 • Finns i 2 storlekar
 • Enkel anslutning
 • Bra pris

Nackdelar:

 • sand ingår ej

3. Swim & Fun Pro Klassisk 400 450W – Bästa budgetval

bästa sandfilterpumpen

Filteranläggning till pooler upp till 33.000 liter, med förfilter, 7-vägs toppventil, manometer och plattform och möjlighet för montering av UV-lys

Filtersystem Pro Classic 400 levereras med 7-vägs toppventil, manometer och filterplattform till både filter och pump. Den här passar till pooler upp till 33.000 liter. 0,6 Hk / 450W / 8.000 liter i timma. Pumpen har ett praktiskt förfilter och rensningskapacitet är 6.600 liter pr. timma vid normalt driftstryck på 0,4 bar. Filtertanken har en total höjd på 800 mm och använder ca. 40 kg sand.

Filtersystem Pro Classic 400 har en rad unika tekniska funktioner. Montering av UV-lys, kan eliminera alger och sporer i vattnet utan att använda kemikalier. (Finns som extra tillbehör. Artikel 1604). Ett utmärkt val som inte kostar mer än nödvändigt!

Fördelar:

 • Bra pris
 • Bra effekt

Nackdelar:

 • Saknar flervägsventilAtt tänka på inför ditt köp

Sandfilteranläggningen är hjärtat av din pool och valet kommer att avgöra hur väl vattnets kvalite är vid ett givet tillfälle. Att välja rätt för din pool är hursomhelst inte så svårt men det är ett par saker du bör få rätt och för att underlätta för dig har vi skrivit den här köpguiden. Gör ett bättre val genom att följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera vad du behöver, vart ska den stå, hur stor ska den vara? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

Vilken kapacitet bör din filterpump ha?

En tumregel är att det kompletta bassängvattnet bör cirkulera minst 2 gånger per dag under max ca. 8
timmar. Så här räknar man ut lämplig kapacitet på sandfilterpumpen: Vatteninnehåll x 2 gånger/8
timmar = minsta filterkapacitet
T. ex. pool med 20.000 ltr: 20 m³ x 2 gånger/8 timmar = 5 m³/h

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bästa sandfilterpumpen

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa sandfilterpumpen. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *