Bästa kantskäraren – Bäst i test kantskärare

bästa kantskäraren
4.7
(3)

Det är viktigt att hålla din gräsmatta klippt och trimmad så att ditt hem ser väl omhändertaget ut. Att hålla ditt gräs klippt och kanterna trimmade håller det också frodigt, vilket ger dig en grönare gräsmatta året runt. Det kan dock vara svårt att veta vilken kantskärare som passar just dig allra bäst. Kanske är en billigare manuell variant perfekt för just dig. Eller så kanske en bensindriven mer kraftfull kantskärare behövs för att utföra arbetet korrekt. 

Nedan kommer vi att gå igenom tre alternativ för olika behov, som alla mycket väl skulle kunna vara den bästa kantskäraren för just dig.

Vad är syftet med en kantskärare?

De flesta kantskärare kommer med ett vertikalt spinnande metallblad som kan skära genom tjockt gräs och rötter. Eftersom dessa verktyg är för hårdare arbete än trimmers, är de större och designade för att vara mer stabila på marken.

Vi rekommenderar att du använder en lättanvänd kantskärare som passar dina behov. Genom att använda dig av en kantskärare får din gräsmatta en rakare linje. En bra kantskärare gör det även enkelt att fastställa nya kanter på en existerande gräsmatta. 

Om du väljer en kantskärare bör du kanta din gräsmatta minst 1-2 gånger om året, men gärna oftare, så länge jorden är torr. En kantskärare gräver djupare än en trimmer, vilket kan skapa en separation mellan din gräsmatta och betong eller asfalt.

Fördelar med att använda en kantskärare

Kantning av gräsmattan kommer att göra att ditt vanliga underhåll av gräsmattan tar lite extra tid. Så är det verkligen värt det? Det tycker vi.

Det skapar ett rent, professionellt utseende
Kantning av gräsmattan ger hela din trädgård ett skarpt, välskött utseende. Om du låter de där små grästuvorna sticka upp längs din landskapsbädd eller krypa över din trottoar eller genom staketet kommer det att se slarvigt ut. Och det vill du verkligen inte, eller hur?

Det kan öka värdet på din trädgård
Eftersom gräsmattans kant gör att hela gården ser bättre ut, ökar det attraktionskraften på trottoarkanten. Det är faktiskt ett av de enklaste sätten att få hela din trädgård att se mer attraktiv ut. Och det ökar värdet på din trädgård generellt.

Det skyddar andra ytor från gräsrötter
Kantning har också ett praktiskt syfte. Om det lämnas okontrollerat kommer gräset att växa till andra ytor i trädgården eller över trottoarens kanter. Kantning skapar en rotbarriär som hindrar gräset från att invadera. Och om du håller jämna steg med regelbunden kantning sparar du tid när du använder en trimmer.

De 3 bästa kantskärarna

Nedan kommer vi att gå igenom tre alternativ för olika behov, som alla mycket väl skulle kunna vara den bästa kantskäraren för just dig.

1. Fiskars Solid

bästa kantskäraren

Fiskars Solid är en grundläggande kantskärare tillverkad i massivt stål.

Denna kantskärare har ett platt blad i rektangulär form med skarpa kanter som gör det enkelt att penetrera gräsmattan. Skär raka linjer i gräsmattan utan att det kostar allt för mycket. Handtaget är T format och gör det enkelt att använda sin egen kroppsvikt på kantskäraren vid behov av extra kraft. För många villaägare där ute så räcker denna variant gott och väl för att upprätthålla ordning och reda vid utkanten av gräsmattan.


2. WOLF-Garten RB-M multi-star

bäst i test kantskärare

Denna kantskärare från WOLF-Garten är utmärkt för dig som har gott om raka linjer att upprätthålla i trädgården. 

Den rullande designen gör det enkelt att påbörja en rak linje och se till att hålla samma riktning från start till slut utan hack eller svajjande. De vassa bladen skär med lätthet igenom gräs och mindre rötter och gör den till en fröjd att använda. Det krävs egentligen ingen ansträngning från användarens sida vid användning, utöver att styra vart hjulet ska rulla för bästa resultat. 


3. Texas EC 2600 

BÄSTA KANTSKÄRAREN

Denna bjässe till kantskärare från Texas tar sig igenom det mesta utan några svårigheter alls. Den passar dig som anser att det mest kraftfulla alternativet är den bästa kantskäraren. Visa att du menar allvar med kantskärning med hjälp av denna modell från tillverkaren Texas.

Denna kantskärare är bensindriven och har en kraftfull motor på 26 cc som tillåter automatiserad kantskärning utan krångliga förlängningssladdar eller batterier som plötsligt dör mitt under arbetets gång. Handtaget är ett justerbart teleskophandtag som gör att den används smidigt och enkelt oavsett längd på användaren. 

De stora hjulen baktill gör det enkelt att navigera kantskäraren över omväxlande terräng runt gräsmattan. EC 2600 har även extra skydd som gör att du tryggt och enkelt kan använda den intill stenkanter eller murar utan att oroa dig över problem. 


Vanliga frågor om kantskärare

Vad är skillnaden på en trimmer och en kantskärare?

Trimmers är perfekta för att klippa runt hinder, som väggar, ljusstolpar och andra områden som din gräsklippare inte kan klämma sig in i. Använd en trimmer varje gång du klipper din gräsmatta för att avsluta områden som din gräsklippare inte kan nå.

Kantskärare används för att bibehålla en kant runt gräsmattan, eller runt objekt som finns på själva gräsmattan. Kantskärare används för att skära igenom gräset, men även gräsrötterna för att skapa en rotbarriär som förhindrar gräset från att sprida sig. Slutresultatet är rena linjer och ett välvårdat utseende på din gräsmatta.

Behöver jag verkligen en kantskärare?

Det är absolut inget måste, men om du vill se de där skarpa och definierade linjerna i din trädgård, bör du skaffa en kantskärare. Kantskärare är designade för att skapa snygga och vassa kanter mellan din gräsmatta och asfalterade ytor. Den används också för att fixera kanterna på rabatter och runt brevlådan, vilket gör att allt ser bättre ut. Baserat på de användningsområden som nämns är huvudsyftet med en kantskärare att få en gräsmatta att se mer snygg och estetiskt tilltalande ut.

Hur ofta bör jag använda min kantskärare?

Försök att kanta minst en gång om året. På så sätt behöver du inte brottas med galen överväxt när du bestämmer dig för att göra det. Stå på trottoaren eller uppfarten när du kantar. Stå inte i gräset.

Om du bara ska kanta en gång, gör det runt slutet av juni så att din kant håller sig fräsch under längsta möjliga tid. Om du klarar av att kanta två gånger per år kommer du att behålla en tillräckligt respektabel kant runt din gräsmatta året runt (utan att göra det till din nya hobby.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att ni fick inspiration kring bästa kantskäraren. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du vill läsa mer, kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *