Bäst i test Arbetsskor. Vilka är bäst i test?

Bästa arbetsskorna
4.8
(4)

För ett jobb som kräver att vi är på fötterna hela dagen krävs bekväma skor. Inte bara är det viktigt att skydda fötterna, det handlar om repetiva arbetsmönster och skor som i det långa loppet kommer att spara både knän och leder.

Vi har tagit fram våra favoritskor och glöm dom otympliga och obekväma arbetsskorna vi alla växte upp med, dom här skorna är både bekvämare och lättare än någonsin. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att du ska göra ett bra beslut, så häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

bäst i test arbetssko

Jalas Exalter Easyroll

vilka arbetsskor är bäst i test

Monitor Aero Boa

bästa arbetsskon

Toe Guard Storm

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Jalas Exalter Easyroll – Bäst i test

bästa arbetsskorna
bästa arbetsskorna

En populär sko från välkända Jalas. utformad för långa, krävande arbetsdagar och miljöer där du behöver bästa möjliga skydd – men också överlägsen ergonomi och komfort.

Luftig, lätt och komfortabel arbetssko med BOA-snörning. En av Jalas absoluta storsäljare. Här är en sko som håller högsta kvalitet med en funktionell design som skyddar fötter och ergonomi som förhindrar skador på kroppen.

Bevisat skydd enligt branschstandard. Skorna är utformade för att vara säkra, bekväma och lätta. Med en skyddande aluminiumhätta som är betydligt lättare än stålhätta. Tåhättan i aluminium skyddar tårna mot slag och mjukt spiktrampskydd i PTC skyddar mot vassa föremål på marken.

Vill du ha en arbetssko som gör att arbetet känns enklare har du hittat rätt. Jalas är förmodligen det populäraste varumärken vi har i Sverige när det kommer till arbetsskor och det här är deras storsäljare. Och vi kan inte annat än att hålla med.


2. Monitor Aero Boa – Bästa premiumvalet

bästa arbetsskorna
bästa arbetsskorna

Monitor Aero Boa är en svart skyddssko från Monitors Momentum Premium-serie. En både snygg och skön sko men framförallt säker sko.

Den SRC-klassade yttersulan är tillverkad i 2 densitets PU med ett sulmönster som passar både det hala industrigolvet samt även t.ex utomhusjobb. Insidan har ett mjukt super-lex foder som absoberar fukt och gör skon ytterligare komfortabel för användaren. Fit-tech-materialet i innersulan är antistatiskt och stötdämpande och har en av marknadens bästa egenskaper vad gäller andnings och fuktabsobering.

Skorna är också ESD-godkända genom ESD-extent, som betyder att skon har ett ledande ovanläder, vilket i sin tur möjliggör att innersulan kan bytas ut utan att man för den skull tappar ESD-egenskaperna.

En sko som sitter extremt skönt med andra ord tack vare extremt noga utforming och val av material. En hel dags arbete lär inte vara lika tröttsamt med den här typen av sko. Vi tvekar inte en sekund på att rekommendera den här som det bästa premium-valet.


3. TOE GUARD Storm – Bästa budgetval

bästa arbetsskorna
bästa arbetsskorna

En mycket prisvärd och stryktålig lågsko i helskinn med bred passform och kraftig tåförstärkning i PU för ökad hållbarhet.

Det här är vårat budgetval inte för att det på något vis skulle vara en dålig sko, utan snarare tvärtom tycker vi att det är fruktansvärt mycket sko för pengarna. Ovandelens design minimerar sömmar på utsatta ytor. Yttersulan är tillverkad i antistatisk och oljebeständig tvåkomponents PU. En utmärkt sko för alla typer av jobb oavsett om det är inomhus eller utomhus, i reng och rusk.

För mer än halva priset har du en fullt fungerande arbetssko som faktiskt är mycket skönare än vad man kan tro. Den väger inte speciellt mycket och sitter gott runt foten, tillsammans med stålhättan gör den det till ett utmärkt val som inte kommer göra plånboken särskilt ledsen alls.Att tänka på inför ditt köp

Att köpa skor är aldrig helt lätt, med så många olika modeller och skor som liknar varandra kan det bli svårt att urskilja dem från varandra och det hela slutar ofta i en överväldigande känsla. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kommer här våra bästa tips för att du ska hitta rätt i skodjungeln.

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du stålhätta, behöver dem vara vattentäta? Något annat?

2.Bestäm din budget.

Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka egenskaper som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärken med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska arbetsskor där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt.

Bästa arbetsskorna

När det gäller tunga lyft professionellt i yrket eller privat, överväg stålhätta, som är standard för att skydda tårna från allt som kommer fallande. Ett annat alternativ är en kolfiber, ett tufft material men lite lättare att bära.

För komfort, se till att skorna har stålskaft, som ger stöd mellan innersulan och yttersulan och minskar belastningen på dina fötter och hälar, liksom alla typer av komfortinsula.

Om ditt arbete är mestadels utomhus, var noga med att investera i ett par vattentäta arbetsskor, men om det är ditt största problem att ta sig runt snabbt, välj ett lätt par.

Arbetsskorna vi använder idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda dem till, vilka egenskaper som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa arbetsskorna. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Arbetssko
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *