Bäst i test uteduschar. Vilken är bästa valet?

bäst i test utedusch
4
(3)

En utedusch kan vara ett härligt kompliment till trädgården och fördelerna väger ofta ut nackdelarna. Men det stora utbudet kan lätt bli förvirrande. Vi har valt de modeller vi tycker presterar bäst på både kort och lång sikt. bäst i test utedusch

En utedusch bidrar till mycket både för trädgårdslivet och somriga dagar hemma. En dusch innan du tar ett dopp i poolen minskar avsevärt mängden bakterier och smuts som poolen behöver rengöras från. Dessutom kan det både vara skönt och avsvalkande att ta en dush och att det är just utomhus är en annorlunda men positiv upplevelse.

Vi rekommenderar:

bäst i test utedusch
Swim & Fun Soldusch
bäst i test utedusch
Demerx SUNNY 40
bästa uteduschen
Bathlife Strila

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Swim & Fun Soldusch – Bäst i test

bästa uteduschen

Swim & Fun är en tvådelad utedusch kombinerad med varmvattentank på 18 liter och har en lång elegant duschhals i aluminium samt ett stort, fyrkantigt duschhuvud.

Tillverkad i rostfritt och väderbeständigt material. Det gör att du kan njuta av en varm dusch innan du hoppar i poolen. Visste du att när man hoppar direkt i poolen tillförs poolvattnet upp till 200 gånger fler bakterier än om du sköljer av dig under en trädgårdsdusch först. Denna trädgårdsdusch väger bara 9 kilo så den är lätt att packa ihop och förvara när badsäsongen är över. Solduschen fungerar så att vattnet värms upp i trädgårdsduschen och regleringen mellan kallt och varmt vatten görs via den inbyggda blandaren. Duschen kan ställas upp på en plan yta och ansluts bara till en trädgårdsslang.

Fördelar:

 • Tvådelad utedusch & varmvattenberedare
 • Enkel att installera
 • Snygg design

Nackdelar:

 • Ej inklusive golvplatta

2. DEMERX SUNNY 40 SPLIT – Mest prisvärd

utedusch test
bäst i test utedusch

Demerex Sunny 40 Split är en tvådelad utomhusdusch med varmvattenberedare som är soluppvärmd och kan innehålla 40 liter vatten. Vilket motsvarar ungefär 20 minuters dusch.

Sunny 40 Split har dessutom ett inbyggt blandarsystem som gör att du kan välja temperatur på vattnet. Så du slipper att duscha iskallt och du får dessutom gratis varmvatten! Duschen går även att koppla in på husets traditionella uppvärmningssystem om så önskas. En av de stora fördelarna med Demerx är att den är väldigt enkel att installera. När den står på rätt ställe, kopplar du enkelt in trädgårdsslangen i duschen. Du fyller duschens varmvattenberedare och med hjälp av blandaren så kan du sedan välja vilken temperatur du vill ha. Ett tips är dock att vattnet som legat i vattenbehållaren kan bli väldigt varmt av solen. Därför är det bra att alltid ha vredet på den kalla sidan

Fördelar:

 • Tvådelad dusch & varmvattenberedare
 • Enkel att installera
 • Mycket prisvärd

Nackdelar:

 • Ej lika exklusiv som många andra modeller.
 • Ej inklusive golvplatta

3. BATHLIFE STRILA – Bästa budgetval

bäst i test utedusch
bäst i test utedusch

Utomhusdusch Strila är en dusch i rostfritt stål 304 med matt yta. Enkel att placera och vinterförvara. Bottenplatta ingår, som är i måttet 800×800 mm.

Den här utomhusduschen kan du koppla in med antingen vanliga halvtums anslutningar för varmt och kallt vatten eller genom en trädgårdsslangskoppling. Kan även kopplas in med Gardena-koppling. Här får du inklusive en stor och snygg bottenplatta som både är stabil och skön att stå på. Dessutom kommer duschen i en genomgående krom finish som lägger till exklusivitet. I sin helhet ett mycket bra val.

Fördelar:

 • Mycket billig
 • Går att ansluta på flera olika sätt
 • Inklusive

Nackdelar:


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en utedusch är inte lätt med så många modeller och till synes överlappande fördelar. Men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver den? Vart ska den stå? Hur har ni tänkt att koppla in den? Med soluppvärmd varmvattenberedare eller med husets varmvatten?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test utedusch

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Uteduschar idag har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test utedusch. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *