Att tänka på vid golvrenovering

golvrenovering
4.7
(3)

Det här inlägget är i sammarbete med K3 Golv.

Massiva trägolv har historiskt sett visat sig vara en sund investering för ditt hem, med sitt slående utseende och långa hållbarhet. Om det underhålls ordentligt kan det hålla i tiotals år, vilket betyder att du inte behöver tänka på att byta golv. Olyckor händer dock och om dina trägolv börjar se lite trötta ut kan du överväga om du ska renovera eller förnya dem. För att hjälpa dig att bestämma har vi sammanställt en omfattande guide för underhåll och skötsel av ditt solida golv.

Att underhålla ett trägolv

Den första frågan du behöver besvara är vilken typ av vård ditt trägolv behöver. Det kan sträcka sig från att slipa och lackeras till att applicera nya beläggningar och lacker. Läs vidare och ta reda på exakt hur du får ditt trägolv att se ut som nytt.

Lär känna dina trägolv

Trägolv behöver vara minst 2 mm för att kunna slipas. Om du planerar att slipa måste du därför se till att dina trägolv är tillräckligt massiva.

Ska jag renovera eller byta ut?

Repor är ett tyvärr ganska vanligt förekommande på trägolv och kan orsakas av bärande klackskor, husdjursklor eller fint damm och smuts. Om reporna på golvet är fina bör det bara vara tillräckligt med slipning och efterbehandling. Om reporna emellertid är mer som skåror, kan det vara tillrådligt att byta ut brädorna helt, eftersom slipning av en speciellt djup rep kan leda till att du slipper för mycket av brädet.

Ska jag reparera eller förnya håligheter?

Håligheter kan uppstå från hälklackade skor, tunga möbler eller att tappa tunga föremål på trägolvet. Eftersom håligheten helt enkelt är en komprimering av träfibrerna är det möjligt att reparera den genom att applicera lite vatten på märkets plats, täcka med en trasa och stryka försiktigt över den. Vattnet expanderar virket eftersom järnet tvingar vattnet att stiga uppåt och expanderar träet. Detta fungerar dock bara för mindre håligheter och ibland kan ditt enda alternativ vara att reparera med slipning. Om håligheten är för djup för att slipas ner och du inte kan täcka det kränkande området med en matta, måste du byta golvbrädorna.

Ska jag renovera eller byta ut efter vattenskador?

Vattenskador är en av de värsta formerna av skador på ett massivt trägolv. För att reparera eller förnya denna skada är ditt enda alternativ, i detta fall, att förnya dina golv. Om du vill minimera kostnaden för en fullständig förnyelse av ditt massiva trägolv kan du försöka byta ut de brädor som påverkas, men färgen kan skilja sig något från originalbrädorna.

Är du osäker? k3 golv är ett prisvärt alternativ och proffesionella att ha och göra med. Hör med dem innan du planerar att riva bort eller renovera dina gamla trägolv.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om golvrenovering. Vill du anställa en Arkitekt stockholm? Ta kontakt Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *