Bäst i test: Plattrensare. Vilken är bästa valet?

bäst i test plattrensare
4.5
(6)

Ogräs mellan plattor och plattläggningar kan vara tufft att ta bort och kräver oftast en hel del armbågsfett. Som tur är finns det verktyg som gör jobbet både smidigare och enklare. bäst i test plattrensare

Vi tagit fram de produkter som vi tycker presterar bäst på marknaden. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att ge dig en bra sammanfattning av det bästa urvalet och i slutändan göra ditt beslut enklare.

Vi rekommenderar:

bästa ogräsrensaren
Ryobi One+
BÄST I TEST OGRÄSRENSARE
AL-KO EasyFlex MB 2010
BÄSTA PLATTRENSAREN
Fiskars QuikFit 1000657

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). e


1. Ryobi One+ – Bäst i test

bäst i test plattrensare

Med Ryobis plattrensare One+ rensar du med lätthet bort mossa och ogräs mellan plattor och stensättningar.

Plattrensaren levereras med roterande stålborste som enkelt kan bytas ut vid behov. Det justerbara handtaget i Vertebrae-design och teleskopskaft som kan anpassas efter din längd ger din en bekväm användning även under längre tid. Allt som allt, är den enkel att använda och resultatet är slående. Det räcker att gå över en fog åt gången med bra resultat. En annan stor fördel är det gemensamma batteri som går att använda till Ryobis samtliga maskiner.

Fördelar:

 • Mycket effektiv ogräsrensning
 • Batteridriven
 • Lätt att hantera
 • Inklusive

Nackdelar:

 • Recensioner tyder på att stålborsten slits ner väldigt snabbt
 • Exklusive batteri & laddare

2. Al-Ko EasyFlex MB 2010 – Mest prisvärd

bäst i test plattrensare

En kraftfull batteridriven ogräsrensare från välkända AL-KO rengör utan avgaser och buller dina terrasser, gångvägar eller stenläggningar.

AL-KO EasyFlex MB 2010 är en ogräsrensare med teleskopstyrstång och 5-stegs inställbar böjningsvinkel. Den batteridrivna ogräsrensaren avlägsnar ogräs både smidigt och snabbt tack vare dess kraftfulla 20V Li-Ion-batteri. Den drivs av batteri, så du slipper både bensin och sladdar och med en laddning kan köra i drygt 40min. Dessutom är den mycket lätt att manövrera tack vare sin vikt på endast 1,8 kg.

Fördelar:

 • Inkl. stål- och nylonborste
 • Låg vikt och bra balans
 • Batteridriven
 • Lång batteritid

Nackdelar:

 • Exklusive batteri & laddare

3. Fiskars QuikFit – Bästa budgetval

bäst i test plattrensare

En av de bästa alternativen när det kommer till manuell borttagning av ogräs mellan plattor.

Fiskars QuikFit 1000657 är en plattrensborste för enkel avlägsning av mossa och ogräs mellan bl.a. plattor i gångar och på uteplatsen. Den kommer utrustad med slitstarka stålborst som gör kort arbete av ogräs. Längst fram sitter även ett extra stålblad som kan vara användbart vid behov. Hela konstruktionen är tillverkade i lättviktig Fibercomp-material och väger mindre än en vanlig kratta.

Fördelar:

 • Ett av de bästa verktygen för manuell borttagning av ogräs
 • Rejäl och robust
 • Kvalitetstämpel

Nackdelar:


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en ogräsrensare kommer att underlätta arbetet med ogräset och uteplatsen, plattsättningen och promenadstråken kommer tacka dig. Det finns jättemånga bra hjälpmedel, och vill du slippa göra jobbet för hand finns det till och med elektriska varianter som gör jobbet åt dig.

Det beslutet lämnar jag i dina händer men för att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att identifiera vad du behöver. Hur stor yta har du, vill du ha en maskin eller manuella verktyg.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test plattrensare

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Att rensa ogräs mellan plattor har aldrig varit så enkelt som nu. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Tack för att du läste!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om bäst i test plattrensare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *