Bäst i test Laminatgolv. Vilken är bästa valet?

laminatgolv test
4.6
(5)

Moderna laminatgolv innebär en perfekt kombination av enkel montering och riktigt snyggt utförande. Det har förmodligen aldrig tidigare varit så lätt att se till att man får ett riktigt fint och kvalitativt golv. Ofta behöver det inte ens kosta särskilt mycket. För att göra ditt val enklare har vi tittat på närmare på tre av våra favoriter.

Laminatgolv har fått namnet utifrån tillverkningstekniken. De är golv vars separata skikt har speciella egenskaper, och som har sammanfogats till ett komplett golv. Det yttersta skicket, som av naturliga skäl drabbas av fler påfrestningar, har ett skyddade lager som gör att golvets utseende bevaras väldigt länge. Eftersom dessa golv levereras färdiga att montera så kan man på kor tid och med liten ansträngning ordna ett golv som ser professionellt ut och som ger oerhört mycket värde för pengarna.

Vi rekommenderar:

bästa laminatgolvet

Modern Plank 4V

bästa laminatgolvet
laminatgolv bäst i test

Furu 1-Stav

vilket laminatgolv är bäst
laminatgolv test

Promo OAK 3-stav

bästa laminatgolvet

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Modern Plank 4V – Bäst i test

laminatgolv test
laminatgolv test

Det här är ett golv som håller oerhört hög nivå. Modern Plank 4V är så nära äkta trä man kan komma. Tack vare flera ytskikt så är golvet unikt slittåligt, samtidigt som de helt enkelt är riktigt snyggt.

Vill du ha ett laminatgolv som är så nära äkta trä som man kan komma är det här det bästa val du kan göra. Pergo har många års erfarenhet av att tillverka golv som är lika snygga som de är kvalitativa. Med Modern Plank 4V så har de tagit saker till nästa nivå och tillverkat ett golv som definitivt är marknadens mest slittåliga.

Alla golv i Original Excellence är särskilt utformade för att klara riktigt intensivt dagligt slitage. Trots detta är de väldigt snygga och passar perfekt in i de flesta hem. Golven är även utrustade med ett särskilt antistatiskt och anti-baktieriellt lager. Detta gör dessa golv till några av de mest avancerade golven på marknaden.

Trots att tekniken bakom golven är oerhört avancerad så är de samtidigt unikt enkla att lägga. Med hjälp av en särskild foglösning går det snabbare och enklare än någonsin tidigare att lägga golven. Och då resultatet blir nästintill perfekt varje gång är de även det perfekta valet för nybörjare.

Fördelar:

 • Unik konstruktion som är hygienisk och slittålig
 • Väldigt lättmonterat
 • Väldigt got hållbarhet

Nackdelar:

 • Lite mer kostsamt än övriga golv

2. My Floor Furu 1-Stav – Prisvärt

laminatgolv test
laminatgolv test

Ett klassiskt laminatgolv som påminner om äkte furu. Det är oerhört lättmonterat och är samtidigt snyggt, robust och väldigt prisvärt. Särskilt bra för barnfamiljen, de med husdjur eller som annars behöver ett golv som klarar hårda tag utan att kosta allt för mycket.

Många väljer laminatgolv av ren och skär enkelhet. Men det är inte alltid som man får bra värde för pengarna. My Floor har lanserat ett flertal golv som är både smidiga och unikt slittåliga. Furu 1-stav har en särskilt hög AC-klass vilket innebär att det är slittåligt till den högre graden.

Trots den höga slitstyrkan är golvet samtidigt skonsamt mot både miljö och människor då det är tillverkat av High Density Fibreboard (HDF). Därför är det ett både miljövänligt och hälsovänligt alternativ till andra golvlösningar.

Även om det alltid är en bra idé att välja golvunderlägg så går det här golvet att montera direkt på befintligt golv. Då det är oerhört enkelt att sammanfoga krävs inga förkunskaper för att få bra resultat. Materialet som golvet är tillverkad av gör att det även passar väldigt bra ihop med golvvärme. Helt enkelt ett mångfacetterad golv som man kan tycka borde kosta avsevärt mycket mer.

Fördelar:

 • Skonsamt mot miljön
 • Passar perfekt ihop med golvvärme

Nackdelar:

 • Bäst resultat med golvunderlägg

3. My Floor Promo OAK 3-stav – Bästa budgetvalet

laminatgolv test
laminatgolv test

Om du vill ha ett kvalitativt golv som samtidigt är väldigt billigt så är det här valet för dig. Genom att kompromissa med slitstyrkan så hålls priset nere. Men trots detta får man ett riktigt robust golv som klarar av det mesta, och som är lätt att montera.

Med Promo Oak 3-stav från My Floor får man ett golv som kostar väldigt lite men ger väldigt mycket. Det har bra slitstyrka i mellanklassen, och kan utan problem användas där slitaget är högt. Det särskilda klicksystemet gör att det inte krävs några speciella verktyg eller kunskaper för att lägga golvet.

Tack vare klicklösningen kan golvet läggas på vilket befintligt golv som helst, och kräver inget särskilt förarbete i samband med montering. Materialet gör att det även är väl lämpad för platser där det finns golvvärme. Ett perfekt val som passar samtliga platser.

Fördelar:

 • Unikt lågt pris

Nackdelar:

 • Ej lika slittåligt som dyrare alternativ

En översikt av bra återförsäljare

www.golvpoolen.se

Vårat betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 10 av 10
 • Pris 8 av 10

vilken takdusch ska jag välja

www.byggmax.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet 9 av 10
 • Utbud 8 av 10
 • Pris 9 av 10

www.beijerbygg.se

Vårat Betyg:

 • Kvalitet: 9 av 10
 • Utbud 9 av 10
 • Pris 7 av 10

Att tänka på inför ditt köp

Laminatgolv har blivit väldigt populära då de är oerhört enkla att montera, och i många fall helt och hållet underhållsfria. De kan till och med monteras på befintliga golv så är det är definitivt ett enkelt sätt att renovera utan att behöva spendera allt för mycket tid på att riva.

Samtliga av våra val präglas av hög kvalitet, och oavsett vilket du väljer kommer du definitivt att bli nöjd med ditt val. Alla golven är tillverkade av beprövade material som är säkert för människor, djur och miljö. De är även enkla att montera då de alla har variationer av det klassiska klicksystemet. Det betyder färre skarvar och inga skruvar, spikar eller lim. På så sätt sparar man både tid och pengar i samband med golvmontering.

Att köpa laminatgolv är inte lätt med så många produkter och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera dina behov är kan vara den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är du beredd att spendera? Vilken färg? Och vad är viktigaste egenskapen..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärken med god resume.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

laminatgolv test

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vårt laminatgolv test

Laminat har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och produkter att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv hur mycket du är beredd att spendera, vilka egenskaper som är viktiga för dig. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Vi uppskattar att du har tittat närmare på vårat laminatgolv test med oss. Vi är övertygade om att något utav de tre alternativen kommer att passa dig och dina behov. Om du uppskattade testet så föreslår vi att du tittar på våra övriga genomgångar. Vill du läsa mer kan du gå till våran starsida här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.6 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *