Test av Laddboxar. Vilket är bästa alternativet för hemmet?

bäst i test laddbox
4.5
(4)

Att bestämma att du vill ha en är laddbox en sak, att välja vilken laddbox som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test laddbox

Vi tagit fram en lista med de populäraste laddboxarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på laddboxar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa laddboxarna 2020:

bäst i test laddbox

HALO Wallbox Typ 2

bästa laddboxen

Garo GLB Typ 2

bäst i test laddbox

Charge Amps Halo

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. HALO Wallbox Typ 2 – Bäst i test

bäst i test laddbox
bäst i test laddbox

Halo är en smart laddbox med inkluderad molntjänst. Halo är anpassad för det nordiska klimatet med sin IP66 klassning. Den 7.5 meter långa kabeln håller sig mjuk och smidig även i kallt klimat och är därmed lätt att hantera.

Den inkluderade molntjänsten ger full kontroll, historik och översikt med möjlighet till schemaläggning, timer och automatiska rapporter. Dessutom ingår installation vilket annars kommer kosta extra då installtionen kräver att det blir korrekt utfört av en elektriker. Räkna med att elektriker i övriga fall minst och det här är i minsta laget hade fakturerat 1500 kr för en laddbox-installation. (Ungefär 2-3 timmars arbete beroende på omständigheter)

Det här är med andra ord, en smidig laddbox snyggt utformad med bra egenskaper. Dessutom kan du välja mellan 11kW och 7.4KW. Passar lika bra hemma i ditt privata garage/carport/uppfart, som i semipublika parkeringsgarage och kontorsfastigheter. Halo har en funktionalitet som är framtidssäkrad och som är enkel att hantera både för privatpersoner och för fastighetsägare.

Fördelar:

 • Godkänd för utomhusbruk
 • Installation ingår (Hos Autoexperten)
 • Går att övervaka via molntjänst
 • 7.5m lång kabel

Nackdelar:

 • Lite dyr

2. Garo GLB 7,4 kW Typ 2 – Toppbetyg

bäst i test laddbox
bäst i test laddbox

Garo laddbox typ 2 en strömlinjeformad smart elbilladdare med unika funktioner.

Ett populärt val bland många medvetna konsumenter idag. GAROs laddbox är skyddad mot DC-felströmmar och förberedd med dynamisk lastbalansering. DC-felövervakning är en säkerhetsfunktion som krävs vid laddning. Lastbalansering reducerar automatiskt fordonets laddström och minimerar risken att huvudsäkring löser ut. Komplettera med GARO Modbus 1-fas/3-fas energimätare i elcentralen för aktivering av lastbalansering. Laddboxen kan kompletteras med RFID-läsare och/eller kommunikationskort etc. för att aktivera många smarta extra funktioner. Helt klart ett bra val, något billigare än testvinnaren.

Fördelar:

 • Godkänd för utomhusbruk
 • Installation ingår (Hos Autoexperten)
 • Går att övervaka via molntjänst
 • Bra säkerhetsfunktioner

Nackdelar:

 • Wifi och RFID som tillval

3. Charge Amps Halo – Mest prisvärd

bäst i test laddbox
bäst i test laddbox

En av de minsta laddboxarna på marknaden och den kommer med fast kabel.

Detta gör att du enkelt kan koppla in din bil utan att behöva ta fram en separat kabel varje gång, smart och bekvämt! Halo passar utmärkt såväl för det smarta hemmet, arbetsplatsen eller bostadsrättsföreningen.Ansluts till det lokala nätverket via 2,4 Ghz wifi. Kräver fast installation. Kan monteras på plan vägg eller stolpe. RCD-självtestning av AC och DC inför varje laddning.

Ladda hemma-stödet – statligt bidrag för installation av laddbox
För denna laddbox kan man ansöka om statligt bidrag som täcker upp till hälften av kostnaden för installation av laddbox. Bidraget är som mest 10 000 kronor. Upp till 50 procent av kostnaden för laddbox inklusive kostnad för installation, per fastighet. Mer information och ansökan hittas hos Naturvårdsverket som ansvarar för utdelningen av bidraget. Läs mer här »

Fördelar:

 • Godkänd för utomhusbruk
 • Pålitlig elbilsladdning med smart mjukvara

Nackdelar:


Att tänka på inför ditt köp

Precis som med allt annat kan inte bil-tillverkarna komma överens om en standard. Det har resulterat i att det finns två olika typer av laddare. Du behöver därför ta reda på vilken typ av laddare det är du behöver, det finns två olika typer, typ 1 och typ 2.

Typ 2 är europeisk standard och förespråkas av bland anant Vovlo, Mercedes, Bmw och Audi med flera. Även utländska bil-tillverkare börjar anpassa sig till europeisk standard. Men för säkerhets skull rekommenderar vi dig ändå att dubbelkolla vilken laddare du behöver. Avseende effekten på laddaren hänvisar vi ödmjukast till vattenfalls hemsida. Här förklarar de varför effekten spelar en stol roll nu, och en ännu större roll i framtiden.

Utöver det kan det vara bra att ha ett par saker i åtanke. För att processen ska bli enklare och underlätta kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera vad du behöver? Först och främst vilken typ av laddare, var den ska installeras, hur mycket ni har råd att spendera samt hur snabb ni vill att laddaren ska vara och om det ska finnas extra funktioner, som APP i telefonen.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test laddbox

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Laddboxar kommer mer och mer på marknaden och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vilken typ av laddare du bar, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test laddbox. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *