Är elektroniska lås säkra?

Är elektroniska lås säkra
4.5
(2)

Elektroniska lås till bostäder och bultar är inget nytt. De använder vanligtvis tryckknappar eller en knappsats för att ange en serie siffror för att låsa upp dörren. Men är elektroniska lås säkra?

Nu blir många fler elektroniska lås tillgängliga som kan öppnas med hjälp av en nyckelfri fjärrkontroll (som den för din bil), eller via din smartphone eller dator. Även om de är betydligt dyrare än ett vanligt mekaniskt lås, blir elektroniska lås allt mer populära av flera anledningar.

Är elektroniska lås säkra?

Tanken bakom ett grundläggande elektroniskt lås är enkel: använd en knappsats eller telefonen för att ange en kod istället för att använda en nyckel (även om de flesta tillåter användning av en nyckel). Detta är mycket tack vare ett elektroniskt slutbleck i dörrkarmen även kallat ett ”elslutbleck” som låser och låser upp dörren per automatik.

Eftersom en mekanisk nyckelcylinder fortfarande kan användas, erbjuder de grundläggande elektroniska låsen inte mer säkerhet än den mekaniska typen. Dessutom kan vem som helst i området observera koden som används, vilket effektivt ger dem en ”nyckel”.

Dagens högteknologiska elektroniska lås fungerar trådlöst, oavsett om de har en exponerad knappsats eller inte. Dessa nyare använder kommunikationstekniker som Bluetooth och Wi-Fi.

Fördelar med ett elektroniskt bostadslås

Med nyare modeller kan ni använda en nyckelfri fjärrkontroll för att låsa upp er dörr. Det kan många gånger vara lättare än att fumla med en nyckel när armarna är fulla av matvaror.

Om du har barn kan detta vara en bra anledning att använda ett elektroniskt lås med knappsats eller tryckknappar för att ange en inmatningskod. De kan ta för vana att säkra och öppna bostaden utan att oroa sig för borttappade nycklar.

Det finns ingen större säkerhet som erbjuds genom att använda elektroniska lås; ibland är det mindre. Men det finns tillfällen då bekvämlighet är viktigt. Om det finns flera personer som behöver tillgång till en enskild dörr kan ett elektroniskt lås med knappsats eller tryckknappskoddrift vara en bättre lösning än att ge ut ett antal nycklar.


Tack för att ni läste!

Som alltid, tack för att ni läste, hoppas ni fick svar på frågan: Är elektroniska lås säkra? 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *