Tänk på detta inför byggmässan

4.5
(2)

Du ska ställa ut på en ny byggmässa men är osäker på vad du ska ta med dig till mässan. Planeringen har precis startat och du vet inte riktigt vart du ska börja. Att ställa ut på mässa kan kännas komplicerat men det behöver inte vara det. Du behöver endast följa några enkla steg för att ta fram den perfekta montern för just er. 

Vad är syftet med mässan 

Det första du bör börja med är att bestämma er vad målet med mässan är för just ert företag. Ska ni hitta nya leverantörer, träffa potentiella kunder eller bara vara med för att stärka ert varumärke. Vad det än är som är ert mål är det detta som ni måste bestämma er för först. 

Bygg upp er monter

När ni bestämt er vad målet med mässan är för er är det dags att börja fundera på vad ni vill ha med i er mässmonter. Nu är det viktigt att ert budskap tydligt kommer fram och att detta uppfyller de mål som ni tagit fram. Som grund bör ni ta fram någon typ av mässväggar. Dessa finns att välja i både som portabla modeller eller banderoller som du fäster direkt på väggen. Beroende på hur stor monter du har så finns det olika typer av mässväggar som passar både för stora och små montrar. Förutom snygga mässväggar så kan det vara bra att välja till ett eller flera mässbord som då skapar en naturlig plats för dig att stå vid när du pratar med besökarna. Vill du sedan sticka ut lite bland dina konkurrenter finns det några smarta tips att ta med i din monter. Exempelvis är det alltid ett bra val att välja något som lyser i montern. Detta drar åt sig besökarnas ögon och syns på flera meters håll. Här kan man använda sig av portabla ljusväggar som funkar både som reklampelare och som en mässvägg i din monter. 

Locka till dig besökare

Utöver att det är viktigt att ha en snygg och tilltalande monter så kan det krävas något extra för att kunderna ska besöka just din monter. Detta kan du göra genom att hålla i någon rolig aktivitet, en tävling eller erbjuda goodiebags. Fördelen med goodiebags, om den uppskattas, är att kunden kommer ta med den hem efter dagens slut och senare bli påmind om ditt företag återigen när det ser goodiebagen. Det är även mycket populärt att ha demovisningar över produkter och tjänster live. Har du en digitalprodukt och tillgång till surfplattor kan du exempelvis använd dig av stativ som håller uppe dina surfplattor. Detta gör det sedan möjlig för kunden att själv integrera med din produkt/tjänst. 

Ta med dig rätt personal 

En kanske viktig punkt som många glömmer är att ta med sig rätt personal till mässan. Här är det superviktigt att ni tar med er kunnig och erfaren personal som kan förmedla rätt information om ert varumärke. Något som också absolut är viktigt att tänka på är att ta med personal som faktiskt vill vara med. Annars finns det alltid en risk att dessa skapar dålig stämning och inte välkomnar besökarna på rätt sätt. När personalen för montern är bestämd bör ni också se över er klädkod. Det blir både tydligare och mer professionellt om alla i personalen har samma kläder. Det gör att besökare tydligt kan avgöra vem som jobbar för företaget och vem som är besökare i montern. 

Hitta en mässpartner

Skulle planeringen ändå kännas svår att genomföra kan du alltid ta kontakt med en mässpartner. Då får du hjälp med den tunga biten med hur din monter ska se ut och hur man framhäver ert budskap på bästa sätt. En projektledare går då igenom vad ert mål är och vad ni vill uppnå med mässan. Därefter skissar man upp en monter och ger förslag på hur denna skulle kunna se ut. På expofy.se hittar du både ett brett utbud av expoprodukter som du kan beställa till din monter men du kan även få hjälp med att planera din monter. Skulle du vara osäker på någon produkt eller har andra frågor är de alltid kontaktbara via både telefon och mail. 


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att ni fick inspiration. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Det här inlägger är i sammarbete med be better online. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du vill läsa mer, kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *