5 steg innan du hyr en grävmaskin

hyra grävmaskin
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Jarnbros åkeri.

Om det är första gången du hyr en grävmaskin, eller någon annan typ av anläggningsutrustning, kanske du har många frågor. Vad är ett rimligt pris att betala? Hur fungerar leveransen? Vad händer om det går sönder? Vem hyr du av? Vilken typ av information behöver du lämna när du hyr?

Att hyra byggutrustning behöver inte vara komplicerat eller skrämmande. Här är några steg-för-steg tips och tricks när du ska hyra en grävmaskin – eller någon annan typ av anläggningsutrustning.

Steg 1: Vad behöver du?

Innan du ens börjar leta efter att hyra en grävmaskin måste du se till att en grävmaskin är vad du behöver. Studier har visat att användning av specifik utrustning för specifika jobb inte bara ökar effektiviteten på arbetsplatsen, utan förminskar kostnaderna, förbättra arbetsflödet och ökar säkerheten på plats. Det första steget i att hyra en maskin är att bestämma vilken maskin som är bäst för jobbet. Om du omedelbart tänker på grävmaskin, till exempel, kanske du vill överväga att hyra en minigrävare och en minilastare istället?

På samma sätt som projektering och organisation görs med syfte, så bör urvalsprocessen för att välja vilken maskin du behöver. Det är viktigt att vara ärlig med styrkorna och svagheterna hos varje maskin och välja den maskin som passar ditt jobb bäst – inte den maskin du är mer bekväm med. Som sagt, du bör alltid ha rätt utbildning när du använder någon typ av maskin och bör hyra med det i åtanke också.

Steg 2: Hur länge behöver du maskinen?

Låt oss säga att du behöver hyra en 18-tons grävmaskin med en grävskopa. För att kunna hyra den maskinen kräver uthyraren ett datum för uthyrningen. Dags-, vecko- och månadshyror finns tillgängliga. Gör en bedömning av hur länge du behöver maskinen utan att vara för optimistisk eller pessimistisk.

Steg 3: Hyr din maskin

Nu när du känner till din maskintyp och hur länge du behöver den, är det dags att hitta en uthyrare. Det är viktigt att jämföra priser, se tillgänglighet i realtid och se vilka leverantörer där ute som har den maskin du behöver. Märken, modeller, leverantörer och platser kan alla påverka prisintervallet där ute. Den största förändringen i uthyrning av utrustning under de senaste 5 åren är möjligheten att gå till ett ställe för att se priser och tillgänglighet från ett brett utbud av leverantörer. Traditionellt skulle du behöva ringa eller mejla en mängd olika leverantörer och se vilken offert de gav dig. Efter att ha väntat på ett telefonsamtal tillbaka, måste du jämföra dessa offerter, moterbjudande, ansöka om ett konto och sedan, äntligen, skulle du få din hyra. Gå förbi detta genom att luta dig tillbaka och jämför priser online och jämför leverantörer enklare än någonsin.

4: Samla informationen

Nu när du har jämfört priserna, hittat din maskin och är nöjd med den , finns det lite information som du behöver för att bekräfta. Plats, kontaktinformation, företagsnamn, e-postadress och om du vill ha utrustningen levererad eller inte är den grundläggande informationen du måste tillhandahålla vid bokningstillfället.

Steg 5: Njut av en stressfri uthyrning

När du reserverat din maskin är det bara att hämta den vid uppgiven tid och utföra ditt arbete.

Jarnbros åkeri

Utför det mesta inom transport- och anläggningstjänster och kör åt såväl företag som privatpersoner. De är 35 anställda, som håller maskiner i trim, och finns på skog och mark för alla slags jobb. De kör virke genom TLV, har anläggningsbilarna genom Vvlbc, och grävmaskinerna genom Värmlandsschakt.

Du kan besöka deras hemsida genom att klicka här.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att ni fick inspiration. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *