Hur du kan plantera buskar och träd i din trädgård

hur du kan plantera buskar och träd
4.5
(2)

Om du känner att du behöver lite mer växter i din trädgård finns det många sätt för dig att fixa det på. Det behöver faktiskt inte vara så svårt att få mer grönska. Du kan även välja bärbuskar eller fruktträd som ger dig skörd under vissa delar av året. Det viktigaste är att du väljer den typ av träd eller buske som du gillar.

Plantera på olika sätt

När det kommer till planteringen kan den ske på olika sätt. Det är möjligt att plantera träd som redan vuxit upp en bit och är någon meter höga. Du kan också köpa buskar som har vuxit en del. Fördelen med det är att du inte behöver vänta så länge på att de ska växa till sig. Dock tar det bort tjusningen med att plantera något från början.

Om du vill se någonting växa från start kan du istället plantera träd eller buskar redan från frön. Då får du verkligen se plantan växa från grunden, till att bli ett fullfjädrat träd eller buskage. Impecta tillhandahåller frön av många olika slag, bland annat buskar och träd. Tänk dig känslan när trädet är fullvuxet och du kan säga att du sett det växa från ett litet frö!

Det finns en del personer som planterar ett trädfrö när deras barn föds. På så sätt växer trädet i takt med barnet och är det ett fruktträd kan ni njuta av en välsmakande skörd efter några år. Äppelträd är vanliga i Sverige men även päronträd, plommonträd och körsbärsträd är bra alternativ. Hallonbuskar och vinbärsbuskar är också vanliga.

Vi vill även passa på att nämna tujan. Den är en mycket populär barrbuske som kan användas som häck, buske eller planteras fristående.

Underhåll dina träd och buskar rätt

Om du underhåller dina växter kommer de att hålla länge. Du kommer faktiskt att kunna njuta av dem livet ut. När det kommer till många träd- och busktyper är det viktigt att beskära dem. Du kan antingen göra det själv eller anlita hjälp. På unga, nyplanterade träd är uppbyggnadsbeskärningen viktig. Du tar då bort lågt sittande och onödiga grenar för att de andra ska få mer utrymme och kraft att växa.

Det finns en del buskar och träd som kräver ytterst lite underhåll. Det är perfekt om du inte känner att du har tid eller kunskap nog. Några av dem är rosenbuskar, japansk berberis, hästkastanj och hägg. Men kom ihåg att det är värt att underhålla dina träd och buskar för att få en optimalt vacker och grönskande omgivning.


Tack för att ni läste!

Som alltid, tack för att ni läste, hoppas ni fick lite information kring att plantera buskar och träd 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *