Bäst i test Byggradio. Vilken är bästa valet?

Bäst i test byggradio
4.5
(2)

En bra byggradio klarar av hårda tag samtidigt som den är lättanvänd och gör arbetet roligare. Men det finns många att välja på….

Byggradion är definitivt en klassiker på såväl arbetsplatsen som i hemmaverkstaden. Men med samtida förändringar såsom övergången från analogt till digitalt radionät har ställt lite andra krav på utrustningen. Vi har därför tagit en noggrann titt på moderna byggradioapparater som lever upp till de höga förväntningar som man traditionellt sett har på denna sorts utrustning.

Här är våra bästa rekommendationer:

bäst i test byggradio
GML SoundBoxx
byggradio test
RD10.8/18.0/230
bäst i test byggradio
M18 RC-0

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. GML SoundBoxx – Bäst i test

BÄST I TEST BYGGRADIO
bäst i test byggradio

En robust byggradio med omfattande anslutningsmöjligheter som gör det enkelt att säkerställa såväl bra ljud som tillgång till radiokanaler. Oavsett om du vill lyssna på AM, FM eller MP3 så säkerställer GML SoundBoxx att du har tillgång till vad du efterfrågar.

BOSCH är knappast en nykomling på marknaden för elektronik. Deras GML SoundBoxx är marknadens kanske i särklass mest praktiska byggradio. Den är anpassad för krävande förhållanden och kan drivas med såväl batteri som markström.

Med ett väldigt robust skyddande hölje så är den ett smidigt val även på de platser där det finns stor mängder damm, och där risken för stötar är stor. Tack vare AUX-ingång går det även att koppla in extern ljudutrustning, vilket är smidigt om man vill strömma audio eller lyssna på musik från befintlig elektronik.

Fördelar:

  • Väldigt tålig.
  • Bra livslängd på batteriet.

Nackdelar:

  • Saknar Bluetooth-anslutning.

2. RD10.8/18.0/230 – Mest prisvärd

BÄST I TEST BYGGRADIO
bäst i test byggradio

En oerhört tålig och mångfacetterad byggradio som lever upp till de förväntningar som vi har på avsevärt mycket dyrare alternativ. Med stöd för digitala och analoga radiosignaler är den ett framtidssäkrat alternativ som ger mycket valuta för pengarna.

FLEX är ett relativt okänt märke. Men deras produkter har kommit att kännetecknas av mycket värde för pengarna. Deras digitalradio är en unikt robust produkt som klarar av de allra hårdaste tagen. Jämfört med konkurrenterna så påminner den definitivt mycket om den gamla tidens byggradio.

Med riktigt kraftfulla högtalare så bjuder den på ett ljud som kanske är unikt bland byggradio. Den har även ett flertal anslutningsmöjligheter, däribland AUX, som gör det enkelt att ansluta befintlig utrustning för riktigt bra ljud.

Fördelar:

  • Väldigt kraftiga högtalarelement.
  • Stödjer digital radio.

Nackdelar:

  • Saknar inbyggt batteri.

3. M18 RC-0 – Toppbetyg

BÄST I TEST BYGGRADIO
bäst i test byggradio

En på många sätt unik byggradio som kombinerar moderna tekniska lösningar med traditionell beprövad konstruktion. Som marknadens i särklass kanske mest utrustade byggradio så säkerställer den omfattande anslutningsmöjligheter i kombination med beprövat utförande.

Om du någonsin har upplevt att traditionella byggradioapparater inte är smidiga så är det här det givna valet. Den förenar modern trådlös teknik såsom Bluetooth med klassisk pålitlig batteridrift. Med ett hölje så hanterar riktigt hårda stötar är den ett givet val på arbetsplatsen.

Har du bara möjligheten att välja en byggradio så är det här helt klart valet för dig. Även om den kostar lite mer än andra alternativ så säkerställer den smidigare drift och bättre ljud. Därför är den vår främsta rekommendation för dig som upplever att du har pengarna över.

Fördelar:

  • Stödjer Bluetooth.
  • Batteri- och strömdrift.

Nackdelar:

  • Kostar en hel del.

Att tänka på inför ditt köp

Den pågående omställning till digital radio har ställt nya krav på radioutrustning. Och förväntningarna på trådlösa anslutningar är numera väldigt höga. Vi hoppas att vår guide har besvarat dina funderingar.

Med rätt val av byggradio så får du en praktisk radio att lyssna på såväl sänd radio som egen musik. Det är en given pryl att ha på jobbet, och kan göra även det hårdaste arbetet lite enklare. Bäst av allt är att det inte behöver bli så väldigt dyrt. Och för att göra ditt val enklare har vi den här steg-för-steg-guiden:

1.Identifiera dina behov.

Vart ska den vara? Hur viktig är ljudet? Är det några andra funktioner som ni värdesätter exempelvis Bluetooth eller aux uttag.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test byggradio

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Byggradio har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om bäst i test byggradio. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *