Bäst i test åkgräsklippare. Vilken är bästa valet?

bäst i test åkgräsklippare
4
(3)

Att bestämma att du vill ha en åkgräsklippare är en sak, att välja vilken klippare som är rätt för dig är helt en annan! bäst i test åkgräsklippare

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste åkgräsklipparna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att du ska göra ett medvetet och informerat val.

Vi rekommenderar:

bäst i test åkgräsklippare

Husqvarna Rider R214TC

bäst i test åkgräsklippare

Stiga Villa 12

bäst i test åkgräsklippare

MTD Smart RF 125

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Husqvarna Rider R214TC – Bäst i test

åkgräsklippare test
åkgräsklippare test

Att Husqvarna Rider R214TC är en populär åkgräsklippare råder det inga tvivel om. 

Det var inte lätt att välja ut den enskilt bästa åkgräsklipparen, men vi är övertygade om att majoriteten av er inte är intresserade av spendera en halv förmögenhet bara för att klippa gräsmättan varannan vecka. Det betyder inte heller att ni är ointresserade av kvalitet. Husqvarna R112C5 är det bästa av båda världar, kända för sin fina byggkvalitet och hållbarhet samtidigt med sin förmåga att navigera runt blomsterrabatter, buskar, träd och andra hinder på din gräsmatta på grund av sin mindre storlek. Dess kompakta design säkerställer enkel hantering även i trånga utrymmen och gör den lätt att förvara.

Trots det mindre formatet, ger den utmärkt grepp även i sluttningar och våta förhållanden. Med bakvagnsstyrning kan du vända snabbt med en minimal svängradie. Och det frontmonterade klippaggregatet ger dig ett utmärkt resultat och översikt över arbetsområdet.

Att köpa Husqvarna måste vara ett av dem absolut tryggaste köpen man kan göra, inte bara är dom kända för att tillverka gedigna maskiner. Dom GARANTERAR att det fungerar. Om inte reparerar eller ersätter dom kostnadsfritt alla delar med fabriksdefekter som visar sig till följd av felaktig installation eller defekta delar. Du kan också njuta av en 24 månader lång garantiperiod.

Fördelar:

 • Bästa modell i lägre prissegment
 • Lättstyrd åkgräsklippare från svenska Husqvarna
 • Bra kapacitet för många privata hushåll med stor tomt
 • Möjlighet att köpa till snöblad för snöskottning

Nackdelar:

 • Saknar belysning

Bästa pris hittar du hos:

2. Stiga Villa 12 – Mest prisvärd

åkgräsklippare test
åkgräsklippare test

Det idealiska valet för husägare med behov av en mindre åkgräsklippare som kombinerar bra klipprestanda med smidighet.

Svenska Stiga har aldrig varit mer populära. Mycket tack vare deras stora närvaro av produkter i alla sortiment. Åkgräsklipparen Villa 12 är deras storsäljare av god anledning: enkel att både köra och förvara. Trots sin storlek så behärskar den lätt sluttningar och blöta underlag. Mycket smidig att manövrera och eftersom du ser var du klipper blir varken stenpartier eller buskar något hinder. Villa 12 har ett tåligt chassi vilket gör att den håller för många timmars arbete i olika miljöer, väderlekar och på olika underlag. Utrustad med en Stigamotor med 5 +1 (framåt och bakåt) växellåda, manövrerad med växelspak. Samt ett brett sortiment av tillbehör gör Villa 12 till en flexibel maskin som är användbar året runt!

Vi placerar den som nummer 2 och understryker att Stiga kanske inte kan ses som något proffsfabrikat utan snarare lyder ordspråket ”mycket för pengarna” särskilt väl in på den här modellen. Det är otroligt mycket maskin för pengarna, och du lär samtidigt inte bli besviken på prestandan eller resultatet, det stora frågetecknet är hurudvida den håller lika länge som andra modeller. Det vågar vi inte uttala oss om, utan påvisar istället mycket goda recensioner från andra kunder och företagets egna 2 år långa garantiperiod som trygghet.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Lätt att köra & navigera
 • Bra klippresultat
 • Liten storlek

Nackdelar:

 • Lägre kvalitet än exempelvis Husqvarna
 • Saknar belysning
Bästa pris hittar du hos:

3. MTD Smart RF 125 – Bästa budgetval

åkgräsklippare test
åkgräsklippare test

MTD Smart RF 125 är robust och pålitlig liten trädgårdstraktor. 

Med en kraftfull MTD ThorX OHV motor på 382 cm³ klarar den att tackla trädgårdens alla behov. Trädgårdstraktorn är utrustad med ett 96 cm klippdäck som kan kombineras med mulchplugg och uppsamlare för 3 olika klipptekniker. Lättåtkomliga reglage och justerbar sits gör den bekväm att hantera. Klipphöjden regleras enkelt med en spak och går att justera mellan 30-95 mm. Smart RF 125 kan utrustas med en mängd olika tillbehör, både bogserade och frontmonterade. Deras patenterande drivsystem Transmatic är steglöst. Det innebär att du med den vänstra foten kan reglera hastigheten från stillastående till full fart. Vill du minska hastigheten, tryck ner pedalen lite grann. Vill du hålla en konstant hastighet ställ växelreglaget på lämpligt läge. Nu håller maskinen detta läge som maximal hastighet. Enkelt och smidigt!

En lättkörd och multifunktionell åkgräsklippare. Som kommer vara till stor nytta inte bara för gräsklippning. Det bästa av allt är: det blir inte billigare än så här. Det är en extremt prispressad klippare som fotfarande håller hög nivå. Populariteten är onekligen hög, med många nöjda kunder. Det som skiljer den här modellen från dyrare tror inte vi är resultatet utan snarare hållbarheten. Om du är den som tycker billigt är bra, varsågod, det här är våran rekommendation.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd trädgårdstraktor
 • 2 års garanti och bra servicemöjligheter
 • Justerbart klippdäck medföljer med 96 cm klippbredd
 • Utvecklad i USA, men tillverkad i EU
 • Många bra tillbehör som vagnar och snöblad

Nackdelar:

 • Lägre kvalitet än exempelvis Husqvarna
 • Klippdäcket är under maskinen vilket kan anses negativt
Bästa pris hittar du hos:

4. Toro TimeCutter ZS 4200T – För proffset

åkgräsklippare test
åkgräsklippare test

Denna TimeCutter® ZS4200 är en lättmanövrerad proffesionell åkgräsklippare som kommer att göra klippandet både snabbare och roligare.

Med de lättmanövrerade spakarna svänger du enkelt runt träd, planteringar och grusgångar med exakt precision. Toro TimeCutter 4200 T är en liten, smidig spakstyrd klippare med 708 cc. Utrustad med 107 cm klippdäck, 2-cylindrig motor från Toro samt recycler och sidoutkast och den praktiska snabbrengöringsanslutningen. Toro TimeCutter är dessutom utrustad med en bekväm förarstol med högt ryggstöd och armstöd, elektrisk inkoppling av klippenheten, justerbar klipphöjd från förarplatsen, mugghållare och dragögla och SmartSpeed. Maskinen är fylld med olja vid leverans. Som tillval finns uppsamlare Twin Bagger, pedallyft av klippenheten, golvmatta av gummi och timräknare.

Ställ in arbetshastigheten med SMART SPEED. Toros spakstyrda serie TimeCutter ZS, är utrustad med den praktiska innovationen Smart Speed™, där du själv bestämmer i vilken hastighet du vill klippa. Hastigheten ställs i tre olika lägen – välj mellan klipping av större gräsytor, trimning runt träd och buskar eller transport.

 • Tidsbesparande åkklippare med zero turn teknologi vilket innebär extremt liten svängradie, alla hinder kommer du runt
 • Fantastiskt klippresultat varje gång med Toros välbeprövade klippteknik
 • Snabbkoppling för trädgårdsslang för rengöring av klippdäck
 • Spakstyrd för ergonomiskt riktig arbetsställning
 • Stark motor på hela 708 cc

Fördelar:

 • Lättmanövrerad
 • Justerbar klipphöjd
 • Stark motor
 • Bekväm att köra
 • 2 års garanti

Nackdelar:

 • Saknar belysning
Bästa pris hittar du hos:


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en åkgräsklippare kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättaskan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en åkgräsklippare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Hur mycket är det som ska klippas? Är det svår terräng, vart ska den förvaras osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Både Husqvarna och STIGA är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

 

Bäst i test åkgräsklippare

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Ågräsklippare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test åkgräsklippare. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *