Att tänka på inför golvbyte! Billigt golv online

0
(0)

Letar du efter billigt golv online? Här går vi igenom det viktigaste du behöver veta, innan du tar dig an dina projekt! 

När du byter golv i ett rum behöver du inte alltid ta bort befintliga golv. Du kan lägga trägolv över linoleum, och du kan installera ett flytande golv över linoleum, lövträ eller till och med mattor. När du behöver ta bort golvet måste du dock komma ner till en jämn planlösning innan du kan installera de flesta golvbeläggningar.  Och det kan vara den svåraste delen av hela ersättningsförfarandet.

När ska man ta bort golvet?

Att bedöma skicket på ditt gamla golv är en viktig faktor innan man bestämmer sig för att ta bort det eller inte, och den kombinerade tjockleken på det gamla och nya golvet är ett annat. Till exempel kommer linoleum över lövträ inte att höja golvet avsevärt, men om lövträet är i dåligt skick kommer du förmodligen att kunna se den under linoleumet och limmet kommer inte att hålla fast. Golv som är i dåligt skick, med undantag för linoleum, gör sällan ett lämpligt underlag för ett nytt skydd. Du kan vanligtvis fylla på områden och luckor i linoleum med golvutjämningmaterial för att göra ett platt undergolv.

Ta bort golv

Att ta bort gamla golv som har limmats på undergolvet kan vara en minutiös uppgift. Efter skrapning av golvet behöver du fotfarande ta bort lim från undergolvet. Du kan ofta göra det med en slipskiva eller med en golvkanter. Om du pryder upp trägolv som inte har limmats och du vill spara det,  kan det hjälpa att arbeta systematiskt.  Att skära av en remsa av en kurs med en cirkelsåg gör att du kan pry upp alla de andra. Du kan undvika att spricka brädorna genom att dra upp spikarana var för sig.

Förbereda undergolvet

Efter att ha tagit upp golvet och avlägsnat limmet är det viktigt att kontrollera undergolvet. Ojämheter kan få trägolv att spricka eller orsaka ett knarrande golv och skapa liknande oönskade brister.  Använd golvutjämningsmaterial för att fylla eventuella fördjupningar och slipa ner alla höga områden. Därefter behöver du en fuktbarriär för att skydda de flesta golvbeläggningar. Det kan vara tjärpapper, vinylunderlag eller plastplåt. Du kan inte använda en fuktbarriär när du limmar golv direkt på betong, så det är extra viktigt att du försäkrar dig om att betongen är torr.

Att lägga golv

Om du lägger nytt lövträ, är spikning att föredra före limmning; det är lättare och mindre rörigt, och spikarna driver brädorna tillsammans för att skapa ett enhetligt golv. När du använder lim och du lägger lövträd, kakel eller linoleum på betong är det extra viktigt att använda en rekommenderad lim produkt och att sprida ut limmet noggrant. Du behöver inte lim eller spik  för ett flytande laminatgolv, men du behöver basplattor för att hålla ner det. De ska fästas på väggen – inte golvet – med slutna spikar tillräckligt långa för att bita i väggplattorna.

Billigt golv online

Tack för att du läste. Här hittar lite inspiration till billigt golv online. Designgolv KLICKA HÄR Laminatgolv KLICKA HÄR Trägolv KLICKA HÄR Klinker golv KLICKA HÄR

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *