Odlingskragar / pallkragar till jordgubbsland eller mindre odling.

Publicerat av Mathias Blomqvist den

Våren närmar sig och vi fick lite bilder av en kund som byggt ett jordgubbsland.

Kunden som bor i Mellansverige har problem med den berömda och tyvärr otäcka mördarsnigeln ( spansk skogssnigel ) så att ha jordgubbsplantor löst i trädgården resulterar tyvärr i att dom blir uppätna fortare än kvickt. Detta är nog ett problem som många känner till. I detta fall har man löst det med att bygga kragar 2x1m för jordgubbsplantorna.

Under är det täckt med en odlingspress som släpper igenom fukt men förhoppningsvis inte sniglarna ( detta kan vi kanske få en senare rapport om? ) Och därefter är kragen klädd med koppartejp som sniglarna undviker att korsa.

Istället för att köpa pallkragar byggdes denna odlingskrage ihop busenkelt med lite överblivet panelvirke och några vinkeljärn. På mitten fästes en regel så att sidorna inte skulle böjas av vikten från jorden. Nu blev det en krage helt i den önskade storleken och som också matchade bra med huset i färg.

Plankorna är ej målande på insidan, likaså avstår man alltid av att använda tryckimpregnerat virke vid bygge av odlingar! Detta kommer medföra kortare livslängd av kragarna, men längre livslängd på människan. Vad prioriterar du?

 

Tack för tipset!

Kategorier: Byggvaror

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *