Rivning inför renovering av badrum. Det går snabbt!

Publicerat av Mathias Blomqvist den

Ut med det gamla, och in med det nya.

Det är alltid roligt att riva, och snabbt går det! Vi var 2 st personer som rev detta badrum och det tog ca 1 dag att riva det hela vägen ner, inklusive bjälklag. Om man river ett badrum från 70-80 talet med plastmatta är det värt att tänka på att limmet som är använt för att fästa dessa kan innehålla asbest! Använd alltid skyddskläder vid rivning då det dammar ordentligt och alla ämnen inte är så hälsosamma.

Vi var i detta badrummet helt förskonade från mögel och fuktskador trots att det var närmare 30år gammalt med flera kreativa ombyggnationer under tiden.

 

På denna bild ser vi en gammal rördragning som gömde sig i väggen. Vi har efter lite undersökningar kommit fram till att tidigare hade man varmvatten beredaren på övervåningen. På denna bild kan man även skymta den lucka som funnits i golvet i badrummet. Här hade man valt att i en grop på ca 2 meters djup lagra hydrofor och pump relä. Varken praktiskt vid felsökning eller det faktum att det finns ett icke tätt hål mitt i badrumsgolvet.  Då det blev kallras från grunden in i detta hål frös även vattnet under 20c, som temporärt löstes med en värmekabel.  Denna del är nu flyttad till en utbyggnad som vid ett senare tillfälle kanske blir ett blogg inlägg det också.

Här ser vi sakta med säkert att trossbotten börjar komma fram. Då den inte var fullgod fick även den rivas. Ett kaklat badrum idag med klinker på golvet rekommenderas ett CC mått på 30cm för ett stabilt golv Då detta badrum även ska ha ett stort tungt badrum fick det tas med i beräkningen just där det skulle stå.

Här är hela bjälklaget rivet och det är bara lite avlopp kvar. Dessa kommer finjusteras men bli kvar på ungefär samma plats då vi behåller samma planlösning.
På den vänstra bilden ser man även “gropen” där hydrofor tidigare stod. Detta är i stort sett det enda vi gjorde själva, men som trots allt sparade lite pengar för renoveringen.

I nästa inlägg påbörjas badrummet efter flera turer med hantverkare.

 

På återseende!

Kategorier: Byggvaror

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *