Dags att renovera badrum? Vart börjar man…

Publicerat av Mathias Blomqvist den

Har det blivit dags att renovera badrummet?

Vi kommer under en serie av inlägg berätta hur det var för mig ( Mathias B ) att renovera badrummet och vilka steg som togs och varför. Denna historia skrivs också av mig själv som ej är utbildad snickare utan en vanlig Svensson.

Detta är utgångsläget vi hade att jobba med. Ett helt badrum men inte särskilt fräscht. Då huset även var nyköpt skedde en besiktning av badrum ( och hus ) där man konstaterade att man bör behålla duschkabinen pga kontroll över vattnet.

 

Var börjar man när man ska renovera badrummet?

Först och främst bör man kanske fundera om man ska renovera badrummet själv eller om man vill leja bort det? Eller varför inte göra lite själv och ta in personal för vissa moment? Då vi endast hade ett badrum i huset insåg vi ganska snabbt att detta skulle bli en påfrestande tid utan toalett. Detta resulterade att vi valde att ta in en byggfirma. Vi slutade med en lokal firma istället för dom lite större som te.x NBJ som garanterar ett badrum på 10 dagar. Hur detta är möjligt ställer vi oss nu i efterhand väldigt frågande till hur det ens är möjligt med tanke på att vilken tid vår badrumsrenovering tog.  Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

 

Ta in offerter!

Det kan låta tjatigt, men det kan trots allt skilja mycket mellan olika bolag. Vi tog in offerter från 4 st olika platser och vägde sedan för och emot. Vi hade fått otroligt bra kontakt med ett lokalt företag, så trots att deras offert inte var billigast slutade det med att vi valde dom då vi kände att dom skulle kunna göra bästa jobbet. Diskutera även gärna offerterna, det är inte omöjligt att det går att diskutera dom med just det bolag du önskar!
Som lekman kan det även vara svårt att läsa en offert, men detta kan offertlämnare hjälpa till med! Se till att dom offerter ni väger mot varandra innehåller samma saker så det inte dyker upp några dolda kostnader sedan!

Finansiering av badrummet?

Då vi bor i ett billigt hus var det inte mycket att fundera på. Huset ligger attraktivt till och i det ränteläge vi har idag var det klart värt att låna upp den peng som badrummet kostar att renovera. Dessutom känns inte det inte som att pengarna är försvunna då dom nu finns i ett otroligt fint badrum = värdeökning på huset.
Ta kontakt med din bankman och kolla om det är möjligt att låna upp på huset?

 

 

Vi börjar här, med denna lilla historia.  På återseende / Mathias B
Har du renoverat något hemma och vill dela din historia? Kontakta oss. / Byggvaror24.se

Kategorier: Byggvaror

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *