Byta garageport eller bygga helt nytt garage?

Att du får rätt mått på din nya garageport är naturligtvis det viktigaste av allt med själva porten. Om du skall byta ut en gammal garageport är det då givetvis smidigt att anteckna måtten på den gamla garageporten och köpa en ny i samma storlek. Skall du bygga ett helt nytt garage kan det vara en fördel att studera mått på tillgängliga garageportar redan innan du börjar bygga garaget, det underlättar avsevärt. När du studerar mått bör du veta att takskjutportarna mäts i exakta mått i millimeter och att slagportarna mäts i modul mått som anges i decimeter, läs mer om modul mått i den specifika informationen för varje port.

Slagportar

Många av slagportarna kan levereras i flera olika storlekar. Tillval såsom annorlunda färg, sparkplåt och dekorerad insida kan beställas med vissa av modellerna. Se efter om dessa eventuella tillval är tillgängliga specifikt för just den port du har i åtanke. Beakta att flera av de slagportar i furu som säljs av Hemfint,  levereras i helt obehandlat skick. Lackfärg eller olja för behandling av dessa portar är således ett måste. Detta är tyvärr inget vi har i utbudet och måste därför införskaffas separat.

Våra slagportar finns för både varmgarage och kallgarage. Slagportarna för varmgarage respektive kallgarage är olika temperaturkänsliga, var därför noga med att kolla upp vilken temperatur din tilltänkta slagport mår bästa av. När du beställer en slagport skall du vara noga med måtten. Slagportarnas bredd och höjd i decimeter anges oftast som modulmått. Läs om modulmåtten i informationen specifikt för varje slagport.

Takskjutport

En takskjutport är i jämförelse med slagporten en modern garageport som består av liggande sektioner i ett skensystem. Sektionerna öppnas rakt upp och vidare bak i våg med garagets innertak. Eftersom takskjutporten monteras på insidan av garaget, sparas därmed stor plats på garageinfarten som blir fri. Hemfint tillhandahåller ett par olika praktiska och prisvärda takskjutportar från kvalitativt stabila tillverkare.  Skjutportarna kan i de flesta fall köpas med tillvalet; garageportsöppnare (en motor med tillhörande fjärrkontroller) för automatisk portöppning och portstängning  samt motorlås.

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.